Η Ασφάλιση Υγείας του Λάγος εγκαινιάζει ταμείο για ευάλωτους κατοίκους – InsuranceNewsNet

κα Shokunbi More Προσέθεσαν αναπτυξιακές και πολυμερείς εταίροι και όσοι αναζητούν το καλό των κατοίκων Λάγος σχηματίζει επίσης εταιρική σχέση.

Είπε ότι το μετοχικό ταμείο των N750 εκατομμυρίων ως ασφαλιστική κάλυψη δεν ήταν μικρότερο. 230.000 φτωχοί και ευάλωτοι κάτοικοι της Πολιτείας Λάγος συνέχισαν.

Επιπλέον, εξήγησε ότι υπάρχουν στη χώρα ηλικιωμένοι, ορφανοτροφεία, ευάλωτα άτομα με HIV/AIDS, φυματίωση, δρεπανοκυτταρική αναιμία και θύματα ενδοοικογενειακής και σεξουαλικής βίας. Λάγος μπορεί να ενταχθεί στο σχέδιο υγείας.

«Η πρωτοβουλία έχει σχεδιαστεί για να κινητοποιήσει επαρκείς πόρους για να βοηθήσει τους ευάλωτους κατοίκους που έχουν εντοπιστεί Λάγος Πρόσβαση του κράτους στην ασφάλιση υγείας μέσω του Ultra Eco Social Health Plan στο πλαίσιο του κρατικού συστήματος υγείας του Λάγος (LSHS)», είπε.

Ο επίτροπος ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με φορείς κοινωνικής πρόνοιας μέσω του EkoSHA για να διευκολύνει την οικονομική τους κατάσταση, ώστε οι φιλάνθρωποι να μην εξαρτώνται μόνο από την πρωτοβουλία.

Είπε: «Το EkoSHA θα παρέχει επίσης πρόσβαση σε προγράμματα ενίσχυσης της κοινωνικής πρόνοιας, ώστε οι δικαιούχοι όχι μόνο να έχουν ασφάλιση υγείας αλλά και πρόσβαση και υποστήριξη που θα τους βγάλει σταδιακά από τη φτώχεια».

Ιση ευκαιρία

Γενικός διευθυντής Κρατική Υπηρεσία Διαχείρισης Υγείας του Λάγος (LASHMA), Εμμανουέλα Ζάμπαεξήγησε ότι παρά το υψηλό ποσοστό των ανθρώπων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, η πολιτειακή κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να διασφαλίζει ότι κάθε κάτοικος έχει πρόσβαση σε ποιοτική υγειονομική περίθαλψη.

Είπε ότι σύμφωνα με το Άρθρο 20 του νόμου LSHS, η ILERA θα εξασφαλίσει ίσες ευκαιρίες σε όσους δεν μπορούν να πληρώσουν το ασφάλιστρο Eko.

«Ο νόμος ορίζει ότι ο φορέας πρέπει να διασφαλίσει τη διαθεσιμότητα εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης στον τομέα της υγείας για βελτιωμένες υπηρεσίες.

«Έχει συσταθεί η υπηρεσία Eco Social Health Alliance (EkoSHA) είναι η κινητοποίηση πόρων του οργανισμού για τη φροντίδα των ασφαλίστρων υγείας των ευάλωτων και μη προνομιούχων ανάμεσά μας».

Εξήγησε ότι στόχος τους είναι να παρέχουν ευάλωτα άτομα με ειδικές συνθήκες υγείας και για τον προσδιορισμό του δείκτη χρησιμοποίησαν ένα εργαλείο ταχείας αξιολόγησης της φτώχειας.

κα Ζαμπά Μια επιτροπή 10 ατόμων συμπεριλαμβανομένου του Njide Ndili, Olufemi Orawusi και The Sterling FoundationΗ EkoSHA σκέφτηκε την πρωτοβουλία.

Επανέλαβε ότι η Πρωτοβουλία δεν περιορίζεται στους κατοίκους της Γιορούμπα Λάγος και προέτρεψε το κοινό να στηριχθεί σε αυτό.

«Θα ήθελα να προσθέσω ότι η πόρτα μας είναι ανοιχτή για περαιτέρω συνεργασία με οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για ευάλωτα και μειονεκτούντα άτομα». Αυτός είπε.

Μαρτυρίες

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και ωφελούμενοι της πρωτοβουλίας και εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους για τη θεραπεία που τους παρασχέθηκε.

Oluwatobi Aro είπε ότι το μωρό της είχε εγχείρηση κήλης πριν από τρεις εβδομάδες και η πρωτοβουλία καλύπτει την πληρωμή.

Ο Jacob Zinzu εξέφρασε επίσης την ευγνωμοσύνη του, λέγοντας ότι η σύζυγός του γέννησε δίδυμα με ασφάλεια και ότι τα κρατικά προγράμματα ασφάλισης υγείας βασίζονται σε τιμολόγια.

Leave a Comment