Η Έμιλι Κούπερ είναι κακή στη δουλειά της

Η Έμιλυ στο Παρίσι είναι μια σύγχρονη ιστορία: Η Emily Cooper, ένα θαύμα του μάρκετινγκ με λαμπερά μάτια από το Σικάγο, μετακομίζει στο Παρίσι και καταιγίζει το γαλλικό τμήμα της εταιρείας της. Εισάγει την ομάδα στον γενναίο, όχι και τόσο νέο κόσμο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, προσελκύει τεράστιους νέους πελάτες και έρχεται συνεχώς με συναρπαστικές νέες ιδέες την κατάλληλη στιγμή.

Αλλά δεν το αγοράζω.

Ενώ παρακολουθούσα την 3η σεζόν, η οποία έκανε πρεμιέρα στο Netflix στις 21 Δεκεμβρίου, δεν θα μπορούσα να μην με επαινέσουν για τις αντικειμενικά τρομερές ιδέες της Emily. Δεν είμαι μόνο εγώ—τα στελέχη μάρκετινγκ της πραγματικής ζωής και οι θαυμαστές της σειράς δεν είναι πεπεισμένα:

Πάρτε την οδυνηρά ελαττωματική ιδέα του – μια παγκοσμίου φήμης αλυσίδα φαστ φουντ συνώνυμη με το λιπαρό comfort food και διαφημίζει τη «υπερμεγέθη» μερίδα της ως «μικρή πολυτέλεια». Ή την ντροπιαστικά μη πρωτότυπη καμπάνια του για τροφή για κατοικίδια που χρησιμοποιεί φωτογραφίες κατοικίδιων ζώων ως φίλτρα selfie. Συγγνώμη, Έμιλυ, αλλά τα φίλτρα ζώων έχουν ήδη τελειώσει. Πολλά.

Όταν δεν σκέφτεται αυτές και άλλες εξίσου εξωφρενικές ιδέες, η Emily φαίνεται να περνά τον περισσότερο χρόνο της πατώντας στα δάχτυλα του αφεντικού της, Sylvie, τρέχοντας στο Παρίσι με φανταχτερά φορέματα και παρευρισκόμενος σε υπερβολικά πάρτι. Ωστόσο, κατά κάποιο τρόπο, με την αμερικανική γοητεία και την αδάμαστη στάση του, διατηρεί τη φήμη ως ιδιοφυΐα του μάρκετινγκ.

Ο Bruno Quéry ως Luc, η Lily Collins ως Emily και ο Samuel Arnold ως Julien στο *Emily in Paris*.

Ευγενική προσφορά του Netflix

Η περιγραφή του Darren Starr για το έργο της Emily είναι αρκετά σαφής εννοούσε να είμαι λίγο μη ρεαλιστής. Άλλωστε, το Star είναι διάσημο για μια πολύ ιδιαίτερη μάρκα ιδεαλισμού με ροζ απόχρωση, όπου οι χαρακτήρες ανακατεύονται με απίστευτες καριέρες στη μεγαλούπολη, φορώντας ένα νέο κομμάτι ραπτικής κάθε μέρα. Carrie Bradshaw, κανείς; Αλλά εκτός από τον ιδεαλισμό του Star, μπορεί η Έμιλυ να είναι καλή στη δουλειά της στον πραγματικό κόσμο; Ξέρεις πώς τα αυτοκόψιμα κτυπήματα της είναι λίγο πιο ακατάστατα και τα ρούχα της είναι λίγο φθηνότερα; Μίλησα με αρκετούς επαγγελματίες του μάρκετινγκ για να μάθω πόσο καθαρή φαντασία είναι αυτή η απεικόνιση της ζωής ως έμπορος.

Ωρες

Στην τρίτη σεζόν, ο νέος φίλος της Emily, Alfie (Lucien Laviscount) γκρινιάζει συνεχώς για το πόσο χρόνο ξοδεύει η Emily στη δουλειά. Ωστόσο, σχεδόν ποτέ δεν τον βλέπουμε να κάθεται σε ένα γραφείο ή να ανοίγει ένα φορητό υπολογιστή. Αυτό μας φέρνει στην πρώτη μεγάλη αποτυχία της Έμιλυ: την αδυναμία της να σχεδιάσει οτιδήποτε.

«Η διαφήμιση και το μάρκετινγκ απαιτούν στρατηγικό σχεδιασμό για την επίτευξη μακροπρόθεσμων στόχων για τους πελάτες, κάτι που απαιτεί πολλή εστίαση και χρόνο στο γραφείο», λέει η Christina Towle, ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της BuzzBright PR. Αντί να σχεδιάζει προσεκτικά διαφορετικές προσεγγίσεις για διαφορετικούς πελάτες με βάση τις μοναδικές τους διαστάσεις, η Emily φαίνεται να το «φτερώνει», όπως το αποκαλεί ο Towle.

Επιπλέον, δεδομένης της ευθύνης που έχει η Έμιλυ στην εκπομπή, περνά τον περισσότερο χρόνο της περπατώντας στο Παρίσι όταν θα έπρεπε, ξέρετε, να ασχολείται με την επιχείρησή της. Σχεδόν κάθε επεισόδιο βλέπει την Έμιλυ να δραπετεύει από το γραφείο για ένα μεγάλο γεύμα ή ένα απογευματινό ποτό με μια φίλη.

«Η Emily θα είχε πολύ περισσότερο χρόνο να κάθεται στο γραφείο – δουλεύοντας στα email και το τηλέφωνό της για να βεβαιωθεί ότι παράγει μηνιαίες QPI για πελάτες. [achieving media placements in national publications, interviews for clients, and business development]», λέει ο Towle. «Οι μέρες που περνάει στο καφέ, ο ρομαντισμός και τα όνειρα θα επηρεάσουν την απόδοσή του στον πραγματικό κόσμο». Αλλά παρόλα αυτά, ίσως θα έπρεπε να χαλαρώσουμε λίγο την Έμιλυ. «Είναι το Παρίσι», προσθέτει, «ίσως Έτσι είναι η ζωή

Αυθορμητισμός

Την περασμένη σεζόν, η Emily Lucas άκουσε τη γαλλική φράση “un petit luxe” ενώ γευμάτιζε με τον Gabriel του Bravo (ναι, έχει άλλο ένα μεγάλο μεσημεριανό γεύμα). Σημαίνει «διασκεδάζω λίγο», της λέει. «Ή», λέει, με το πρόσωπό της να φωτίζει, «λίγη πολυτέλεια». Το επόμενο πράγμα που γνωρίζουμε, η Emily εισάγει αυτή τη φράση ως το σλόγκαν για μια νέα καμπάνια των McDonald’s – χωρίς δοκιμές, χωρίς έρευνα, χωρίς προγραμματισμό!

Όλοι στην παράσταση φαίνονται αρκετά ευχαριστημένοι με το γήπεδο. Στον πραγματικό κόσμο, αυτή η ιδέα είναι απίθανο να δει το φως της δημοσιότητας. «Οι άνθρωποι θέλουν ήδη να προωθούν την εικόνα των McDonalds αποκαλώντας την Golden Arches», είπε ο Towle. «Είναι στην πραγματικότητα πιο ελκυστικό από τη «μικρή πολυτέλεια». Επίσης, όσοι τρώνε γρήγορο φαγητό θέλουν «μεγάλα» παρά «μικρά».

Φιλιππίνες Leroy-Beaulieu ως Silvie Grateau και Lily Collins ως Emily στο επεισόδιο 304

Φιλιππίνες Leroy-Beaulieu ως Silvie Grateau και Lily Collins ως Emily στο επεισόδιο 304

Marie Etchegoyen/Netflix © 2022

Ο Daniel Sutton, διευθυντής στρατηγικής στην MG Empower, συμφωνεί ότι το μάρκετινγκ των McDonald’s ως πολυτέλειας πιθανότατα δεν θα λειτουργήσει ποτέ. “Το McDonald’s θεωρείται ως τροφή για τις μάζες που είναι πάντα προσβάσιμο και παρέχει κοινότητα και πανταχού παρουσία σε μια σειρά κοινωνικοοικονομικών υποβάθρων”, λέει. «Θα έλεγα λοιπόν ότι η Emily μπορεί να έχει πρόβλημα στα χέρια της ή μπορεί να παρεξηγεί το κοινό-στόχο της εταιρείας, τα μηνύματα επωνυμίας και τις ιδέες της».

«Στον πραγματικό κόσμο, οι καμπάνιες περνούν από διάφορα επίπεδα σχεδιασμού, από την αρχική εντατική έρευνα επωνυμίας έως την ανταλλαγή ιδεών στρογγυλής τραπέζης», προσθέτει. «Τα συναρπαστικά σλόγκαν και οι αξέχαστες καμπάνιες προέρχονται από υψηλού επιπέδου ομαδική εργασία, δεδομένα και γνώσεις. Υπάρχουν επίπεδα αιτιολόγησης που πρέπει να συμβούν προτού να είναι έτοιμη για όλους εκτός του πρακτορείου και του πελάτη».

«Αν ο πελάτης υπογράψει αμέσως την καμπάνια, είτε θα είμαι πολύ χαρούμενος είτε πολύ ανήσυχος», συνεχίζει, «και δεν ξέρω ποιο είναι περισσότερο». Οπότε, όχι, η Emily δεν θα πρέπει απλώς να προτείνει νέες ιδέες σε συναντήσεις πελατών χωρίς να περάσει πραγματικά από την κατάλληλη διαδικασία.

Philippin Leroy-Beaulieu ως Sylvie Grateau, Samuel Arnold ως Julien και Bruno Quéry ως Luc στο επεισόδιο 305

Philippin Leroy-Beaulieu ως Sylvie Grateau, Samuel Arnold ως Julien και Bruno Quéry ως Luc στο επεισόδιο 305

Stéphanie Branchu/Netflix © 2022

Ιεραρχία

Η Έμιλυ έχει επίσης μια επικίνδυνη τάση να κάνει ό,τι θέλει. Αναλαμβάνει να προσεγγίζει πελάτες, να προτείνει ιδέες σε συναντήσεις χωρίς πρώτα να καθοδηγείται από την ομάδα του και σε πολλές περιπτώσεις λέει ψέματα στους εργοδότες του. Στην τρίτη σεζόν, δεν μπορεί καν να πει στη Madeline ότι σκοπεύει να πηδήξει και να εργαστεί στη νέα εταιρεία μάρκετινγκ της Sylvie.

“Πρέπει να είναι πιο προσεκτικός μέσα στο γραφείο, να σέβεται την αρχή και επίσης την εξουσία των πελατών”, είπε ο Towle.

Στην πραγματικότητα, λέει ο Σάτον, είναι θαύμα που η Έμιλυ έχει δουλειά. «Κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων σεζόν, έβαλε τα brands της εταιρείας του σε ριψοκίνδυνες καταστάσεις, κυνηγούσε τη Sylvie, παραμέλησε τις εσωτερικές διαδικασίες και τους κόστισε PR», είπε. «Έτσι σε αυτό το στάδιο θα είχα τις αμφιβολίες μου για το αν θα εξακολουθούσε να εργάζεται για την εταιρεία».

Τέλος, όπως και οι τρεις νέες σεζόν της Emily, η απεικόνιση της ζωής της ως έμπορος της σειράς είναι λίγο τέλεια. Στον πραγματικό κόσμο, είναι απίθανο να επιβιώσει από κάποια λάθη στο μάρκετινγκ αυτή τη σεζόν. Επιπλέον, στην τρίτη σεζόν, ο ίδιος Ακόμη σχεδόν μιλάει γαλλικά.

Αλλά και πάλι, αν η Emily Cooper πραγματικά ήταν Ήταν υπέροχος στη δουλειά του και η παράσταση δεν θα ήταν τόσο διασκεδαστική να παρακολουθήσει κανείς αν περνούσε τον χρόνο του αναλύοντας μετρήσεις στο φορητό υπολογιστή του. Αυτός είναι ο κόσμος του Ντάρεν Σταρ, όπου το καλύτερο που μπορεί να κάνει ένας διευθυντής μάρκετινγκ είναι να τρέχει στο Παρίσι, να κάνει μεγάλα διαλείμματα για μεσημεριανό γεύμα και να βρίσκει γελοίες ιδέες λίγα λεπτά πριν από την πρόταση σε έναν πελάτη – και δεν θα το θέλαμε αυτό. ένας άλλος τρόπος.

Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Glamour

Leave a Comment