Η έλλειψη πράσινης χρηματοδότησης από τις παγκόσμιες τράπεζες

ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ — Εάν οι πιο σημαντικές τράπεζες του κόσμου θέλουν να μας βοηθήσουν να προχωρήσουμε σε μια καθαρή μηδενική οικονομία, ίσως χρειαστεί να επιταχύνουν τον ρυθμό. σύμφωνα με νέα κατάθεση της Fed.

«Το τρέχον επίπεδο πράσινης χρηματοδότησης παραμένει κάτω από το επίπεδο που απαιτείται για τη μετάβαση στο καθαρό μηδέν», έγραψαν αρκετοί συγγραφείς σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα, εξετάζοντας τις κλιματικές ενέργειες των παγκόσμιων τραπεζών που χαρακτηρίζονται ως συστημικά σημαντικές.

30 από τις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου – 13 στη Βόρεια Αμερική, 10 στην Ευρώπη και επτά στην Ασία – αφιέρωσαν κατά μέσο όρο 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια ετησίως σε νέα πράσινη χρηματοδότηση.

Αλλά αν συνεχίσουν να χρηματοδοτούν έργα με αυτόν τον ρυθμό, θα μπορούσαν να φτάσουν τα 33,6 τρισεκατομμύρια δολάρια σε νέα χρηματοδότηση έως το 2050. Σύμφωνα με τους συγγραφείς, αυτό είναι περίπου το ένα τέταρτο του απαιτούμενου. Διοικητικό Συμβούλιο της Fed.

Επί του παρόντος, το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης του κλάδου προέρχεται από τράπεζες στη Βόρεια Αμερική, οι οποίες παρέχουν περίπου 675 δισεκατομμύρια δολάρια από τα 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια ετησίως. Οι τράπεζες στην Ευρώπη συνεισφέρουν περίπου 450 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ οι τράπεζες στην Ασία συνεισφέρουν λιγότερο από 100 δισεκατομμύρια δολάρια.

(Η Κίνα, η οποία έχει τις μεγαλύτερες τράπεζες στον όμιλο ως προς το ενεργητικό, δεν έχει ακόμη δεσμευτεί δημόσια για βιώσιμες οικονομικές δεσμεύσεις, σύμφωνα με τους συντάκτες της Fed.)

Ορισμένες τράπεζες έχουν ενταχθεί στη Χρηματοοικονομική Συμμαχία της Γλασκώβης για το Net Zero ή την GFANZ για να συμβάλουν από κοινού στην απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές. (Έτσι, πέρυσι, μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των ΗΠΑ όπως η JPMorgan και η Bank of America απείλησαν να εγκαταλείψουν τον όμιλο φοβούμενοι ότι θα τους μηνύσουν, σύμφωνα με τους Financial Times. Σε τουλάχιστον μία περίπτωση, μια χρηματοοικονομική εταιρεία αποχώρησε από τη συνεργασία να τονίσει ότι μιλά ανεξάρτητα για αυτά τα θέματα στους πελάτες του.)

Η Fed ζητά επίσης από τις έξι μεγαλύτερες τράπεζες στις ΗΠΑ μέχρι τα τέλη Ιουλίου εξηγήστε πώς θα αποδίδουν κάτω από διαφορετικά μελλοντικά σενάρια για το κλίμα. Οι δοκιμές είναι πολύπλευρες – οι τράπεζες θα πρέπει να εξηγήσουν την απόδοση των χαρτοφυλακίων τους υπό συγκεκριμένα σενάρια, καθώς και την πορεία τους κατά την πράσινη μετάβαση.

Παρά τις πράσινες δεσμεύσεις πολλών τραπεζών, η περιβαλλοντική δεξαμενή σκέψης InfluenceMap ανέφερε πέρυσι ότι 30 από τις μεγαλύτερες χρηματοπιστωτικές εταιρείες στο χρηματιστήριο αναφέρεται σε εμπορικές ομάδες που αντιτίθενται στις προσπάθειες για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Ωστόσο, οι μεγάλες τράπεζες χρηματοδοτούν επίσης λιγότερη παραγωγή ορυκτών καυσίμων τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τους συγγραφείς. (Συνεχές χρέος τα τελευταία χρόνια απέκτησε δημοτικότητα και Σύμφωνα με το BloombergΤο 2021, το χρέος με πράσινη σήμανση έδωσε στις τράπεζες περισσότερες πιστώσεις από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.)

Αν και αυτό μπορεί να ακούγεται θετικό για τους περιβαλλοντολόγους, χρειάζεται να γίνει πολλή δουλειά προτού ο κόσμος φτάσει τις καθαρές μηδενικές εκπομπές.

«Παρά την πρόοδο των μεγάλων παγκόσμιων τραπεζών όσον αφορά την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, απομένει πολύ δουλειά για τη σωστή μέτρηση και αποκάλυψη των κινδύνων που σχετίζονται με το κλίμα και την καλύτερη ευθυγράμμιση των χρηματοδοτικών δραστηριοτήτων με καθαρούς μηδενικούς στόχους», γράφουν οι συγγραφείς.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ — Καλώς ήρθατε στο Long Game, όπου σας μεταφέρουμε τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με τις προσπάθειες να διαμορφώσουμε το μέλλον μας. Για να σας κρατάμε ενήμερους για τη βιωσιμότητα, παρέχουμε ιστορίες βασισμένες σε δεδομένα, συναρπαστικές συνεντεύξεις με ηγέτες του κλάδου και πολιτικούς και ειδήσεις από Τρίτη έως Παρασκευή.

Συνέχεια ομάδας Συντάκτης Γκρεγκ Μοταναπληρωτής συντάκτης Ντέμπρα Καν και τους δημοσιογράφους Τζόρνταν Γούλμαν και Άλισον Πρανγκ. Ελάτε σε όλους μας στο [email protected], [email protected], [email protected] και [email protected].

Θέλετε πολλά; Φυσικά. Εγγραφείτε στο Long Game. Τέσσερις μέρες την εβδομάδα και ακόμα δωρεάν!

-Η ινδική κυβέρνηση πούλησε προϊόντα αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων κρατικά πράσινα ομόλογαΤο FT ανέφερε σχετικά.

-Η Νέα Υόρκη εφαρμόζει ένα πρόγραμμα κομποστοποίησης Και στους πέντε δήμους, τους οποίους οι New York Times αποκαλούν τους μεγαλύτερους της χώρας.

– Η Washington Post λέει ότι υπάρχει κυβέρνηση Μπάιντεν αποκατέστησε ορισμένες προστασίες Για ένα μεγάλο μέρος του Εθνικού Δρυμού Tongass στην Αλάσκα.

Leave a Comment