Επτά καταδικάστηκαν για συνωμοσία για εξαπάτηση ομοσπονδιακών προγραμμάτων ασφάλισης υγείας – InsuranceNewsNet

ΚΟΛΟΥΜΠΙΑ, Νότια Καρολίνα, 26 Ιανουαρίου — Το Γραφείο Εισαγγελίας των Ηνωμένων Πολιτειών για την Περιφέρεια της Νότιας Καρολίνας εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο ειδήσεων:

* Οι εταιρείες DME θα χρεώνουν τις εταιρείες μάρκετινγκ ή/και άλλα τηλεφωνικά κέντρα με ιατρική συνταγή. Οι εταιρείες DME θα λαμβάνουν στη συνέχεια πληροφορίες συνταγών και ασθενών και θα υποβάλλουν ή θα υποβάλλουν αξιώσεις ή λογαριασμούς σε ομοσπονδιακά προγράμματα ασφάλισης υγείας.

* Για να καλύψουν τη συμφωνία μεταξύ των εταιρειών μάρκετινγκ/ τηλεφωνικών κέντρων και των εταιρειών DME, οι εταιρείες μάρκετινγκ/Τηλεφωνικά κέντρα έστειλαν τιμολόγια στις εταιρείες DME που συγκάλυπταν την αγορασμένη υπογεγραμμένη συνταγή και πληροφορίες ασθενών.

* Το πρόγραμμα χρησιμοποίησε ναυτιλιακές εταιρείες για την επεξεργασία των παραγγελιών και τελικά την αποστολή των προϊόντων DME στους δικαιούχους. Αυτές οι εταιρείες dropship πληρώθηκαν από εταιρείες DME που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Τα καταδικασθέντα άτομα συμμετείχαν στη συνωμοσία της μίζας ως ιδιοκτήτες εταιρειών μάρκετινγκ ή τηλεφωνικών κέντρων, ιδιοκτήτες εταιρειών πωλήσεων, γιατροί τηλεϊατρικής ή ιδιοκτήτες εταιρειών DME που τιμολόγησαν ομοσπονδιακά προγράμματα ασφάλισης υγείας.

Τα ακόλουθα άτομα είναι ο Επαρχιακός Δικαστής των ΗΠΑ Τζόζεφ Φ. Άντερσον Τζούνιορ. καταδικάστηκε από:

1. Ο Χένρι Μπάρτον καταδικάστηκε σε 24 μήνες φυλάκιση σε ομοσπονδιακή φυλακή και ακολούθησαν τρία χρόνια υπό επιτήρηση. Ο Μπάρτον διατάχθηκε επίσης να πληρώσει αποζημίωση 1.850.000,00 δολαρίων.

2. Ο Ντέιβιντ Τσούι καταδικάστηκε σε 15 μήνες φυλάκιση σε ομοσπονδιακή φυλακή και ακολούθησαν τρία χρόνια υπό επίβλεψη. Ο Tsui διατάχθηκε επίσης να πληρώσει 1.003.300,00 δολάρια ως αποζημίωση. Στην εταιρεία dropship που ανήκει στον Tsui επιβλήθηκε πρόστιμο 400.000 δολαρίων.

3. Ο Τζέφρι Χόφμαν καταδικάστηκε σε 12 μήνες και 1 ημέρα σε ομοσπονδιακή φυλάκιση και ακολούθησαν τρία χρόνια επίβλεψης με εντολή δικαστηρίου. Ο Χόφμαν διατάχθηκε επίσης να καταβάλει αποζημίωση ύψους 238.150,00 δολαρίων.

4. Ο Στιβ Λόουελ καταδικάστηκε σε 12 μήνες και 1 ημέρα σε ομοσπονδιακή φυλακή, ακολουθούμενη από τρία χρόνια υπό επιτήρηση. Ο Λόουελ διατάχθηκε επίσης να καταβάλει αποζημίωση ύψους 919.548,00 δολαρίων.

5. Η Christina Anderson καταδικάστηκε σε τρία χρόνια αναστολής και ακολούθησαν τρία χρόνια επιτήρησης με εντολή δικαστηρίου. Ο Άντερσον διατάχθηκε επίσης να πληρώσει αποζημίωση ύψους 14.863,00 δολαρίων.

6. Η Κάθριν Βαν Ράβενσταϊν καταδικάστηκε σε 5 χρόνια αναστολή, 8 μήνες από τα οποία θα εκτιστεί σε κατ’ οίκον περιορισμό και καταδικάστηκε να πληρώσει 46.250,00 δολάρια ως αποζημίωση.

7. Ο Τζον Χάινς καταδικάστηκε σε 5 χρόνια αναστολή με 180 ημέρες κατ’ οίκον περιορισμό και καταδικάστηκε να πληρώσει 39.925,00 δολάρια ως αποζημίωση.

Αυτές οι καταδίκες είναι αποτέλεσμα έρευνας του FBI, του Γραφείου Γενικού Επιθεωρητή – Υποθέσεων Βετεράνων και Γενικού Επιθεωρητή – Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών, ιδιαίτερα του ειδικού πράκτορα Ryan Schubert. Η βοηθός εισαγγελέα των ΗΠΑ Amy Bower άσκησε δίωξη στην υπόθεση για την περιφέρεια της Νότιας Καρολίνας.

Οι αποφάσεις είναι το αποτέλεσμα μιας εθνικής υπόθεσης της Περιφέρειας της Νότιας Καρολίνας που οδήγησε σε διώξεις σε αρκετές ομοσπονδιακές περιφέρειες των ΗΠΑ. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης για την απάτη στην υγειονομική περίθαλψη διώχθηκε ποινικά μαζί με το Strikeforce.

* * *

Αρχικό κείμενο εδώ: https://www.justice.gov/usao-sc/pr/seven-sentenced-kickback-conspiracy-defraud-federal-health-insurance-programs

Leave a Comment