Επιτρέψαμε τη χρήση της τεχνολογίας με «ανθυγιεινούς τρόπους».

Ο μεγιστάνας της τεχνολογίας και διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Elon Musk, και ο ανεξάρτητος δημοσιογράφος Matt Taibbi δημοσίευσαν πρόσφατα μια σειρά από εσωτερικά email από το Twitter. Τα έγγραφα αποκάλυψαν τις προσπάθειες της εταιρείας να καταστείλει τις ειδήσεις στις πλατφόρμες της και πυροδότησε μια έντονη συζήτηση σχετικά με τον αντίκτυπο της μεγάλης τεχνολογίας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην αμερικανική κοινωνία.

Ο πρώην ιδιοκτήτης των Los Angeles Dodgers, Frank McCourt, παλεύει με αυτές τις προκλήσεις πρόσφατα. Πέρυσι ίδρυσε την Project Liberty, μια εταιρεία που προωθεί την ηθική και τα ατομικά δικαιώματα στην τεχνολογία. Είναι επίσης Διευθύνων Σύμβουλος της McCourt Global, μιας ιδιωτικής οικογενειακής εταιρείας που δραστηριοποιείται σε διάφορους κλάδους, συμπεριλαμβανομένων των ακινήτων, του αθλητισμού και της τεχνολογίας. Σε μια συνέντευξη στο Yahoo Finance πριν από τη δημοσιοποίηση των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Twitter, υποστήριξε ότι η τεχνολογία χρησιμοποιείται για ασθένειες παρά τις δυνατότητές της για καλό.

«Επιτρέψαμε στην τεχνολογία, που είναι απλώς ένα εργαλείο, να χρησιμοποιηθεί με ανθυγιεινό τρόπο. Ξέρεις, βλέπω την τεχνολογία σαν σφυρί, σωστά; Είναι επίσης ένα εργαλείο», είπε ο McCourt στο Yahoo Finance. «Και μπορείς να πάρεις αυτό το σφυρί και να βγεις έξω και να χτίσεις ένα σπίτι. Ή μπορείς να πάρεις αυτό το σφυρί και να βγεις έξω και να σκοτώσεις κάποιον, σωστά; Είναι απλώς ένα εργαλείο, ο τρόπος που χρησιμοποιούμε το εργαλείο κάνει τη διαφορά στον κόσμο».

Φρανκ ΜακΚορτ

Συγκεκριμένα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δέχτηκαν κριτική τα τελευταία χρόνια για τις αρνητικές επιπτώσεις τους στην υγεία των χρηστών. Για παράδειγμα, το Facebook έχει δεχθεί πυρά επειδή απέκρυψε τις επιβλαβείς επιπτώσεις του στις έφηβες. Η έρευνα του ίδιου του Facebook έδειξε ότι το 13% των χρηστών στο Ηνωμένο Βασίλειο και το 6% των χρηστών στις ΗΠΑ που βιώνουν αυτοκτονικές σκέψεις αποδίδουν σκέψεις αυτοκτονίας ξανά στο Instagram, σύμφωνα με την Wall Street Journal. Άλλες μελέτες έχουν επανειλημμένα συνδέσει τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με ψυχικές ασθένειες. Για παράδειγμα, ένα πρόσφατο άρθρο από την Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής διαπίστωσε ότι η υπερβολική χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σχετίζεται με την κατάθλιψη.

Εκτός από τις δυνητικά ανθυγιεινές επιπτώσεις τους, ο McCourt υποστήριξε ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαβρώνουν την αμερικανική δημοκρατία.

«Το πραγματικό πρόβλημα τώρα είναι τα social media. Και η ζημιά που κάνει υπονομεύοντας τη δημοκρατία μας», είπε ο McCourt στο Yahoo Finance.

Επεσήμανε τους τρόπους με τους οποίους ξένες δυνάμεις χρησιμοποιούν πλατφόρμες όπως το Facebook και το Twitter για να διαδώσουν παραπληροφόρηση και να χειραγωγήσουν τις εκλογές.

Για παράδειγμα, οι πολιτικοί υποψήφιοι και οι υποστηρικτές τους χρησιμοποίησαν πρόσφατα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προωθήσουν το «Μεγάλο Ψέμα», την ψευδή ιδέα ότι οι Δημοκρατικοί συνωμοτούν για να κλέψουν τις εκλογές του 2020 από τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Εν τω μεταξύ, το Forbes ανέφερε πρόσφατα ότι τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης χρησιμοποιούν το TikTok για να μεταδίδουν πολωτικά βίντεο σχετικά με Αμερικανούς πολιτικούς και θέματα όπως ο έλεγχος των όπλων, τα αναπαραγωγικά δικαιώματα των γυναικών και ο ρατσισμός.

«Τώρα έχουμε εναλλακτικά δεδομένα. Αυτή τη στιγμή έχουμε παραπληροφόρηση και παραπληροφόρηση στον 9ο βαθμό», είπε ο ΜακΚορτ. και οι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης που υπάρχουν εκεί έξω το κάνουν αυτό. Χρησιμοποιούν την παραπληροφόρηση για να επιτρέψουν να υπάρχει χάος».

Πολλοί έχουν επίσης υποστηρίξει ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν δημιουργήσει εσωτερική σύγκρουση στις Ηνωμένες Πολιτείες. Για παράδειγμα, σχεδόν το 64 τοις εκατό των Αμερικανών λέει ότι οι πλατφόρμες κάνουν περισσότερα για να τους χωρίσουν παρά να τους ενώσουν, σύμφωνα με δημοσκόπηση του NBC του 2021. Ο McCourt υποστηρίζει ότι η δημοκρατία δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς κοινωνική εμπιστοσύνη.

«Είναι η ιδέα της εμπιστοσύνης αν δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε ο ένας τον άλλον και να μιλήσουμε και να συμφωνήσουμε, αλλά ξέρετε πού προσπαθούμε να πάμε, ξέρετε, υγιή Αμερική», είπε ο ΜακΚούρ. «Αν αυτή η εμπιστοσύνη καταστραφεί, αυτό μας επιτρέπει να έχουμε κάποια εμπιστοσύνη στους θεσμούς μας, στην κυβέρνησή μας, στην εμπιστοσύνη μας ο ένας στον άλλον, τότε δεν νομίζω ότι η δημοκρατία θα προσευχηθεί».

Ο Dylan Croll είναι δημοσιογράφος και ερευνητής στο Yahoo Finance. Ακολουθήστε τον στο Twitter @CrollonPatrol.

Διαβάστε τα τελευταία οικονομικά και επιχειρηματικά νέα από το Yahoo Finance

Κατεβάστε το Yahoo Finance για μήλο ή Android

Ακολουθήστε το Yahoo Finance Κελάδημα, Facebook, Ίνσταγκραμ, Flipboard, LinkedInκαι YouTube

Leave a Comment