Επενδυτικός Σύμβουλος και Μεσίτης: Ποια είναι η διαφορά;

Οι άνθρωποι που θέλουν να χτίσουν ένα οικονομικά ασφαλές μέλλον σίγουρα θα αναζητήσουν τις καλύτερες δυνατές συμβουλές για το πώς να επενδύσουν τα χρήματά τους.

Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι ειδικών στον επενδυτικό κλάδο: οι σύμβουλοι επενδύσεων και οι μεσίτες. Αν και μοιάζουν, οι ρόλοι τους είναι διαφορετικοί. Η κατανόηση αυτών των διαφορών είναι κρίσιμη για την ανάπτυξη μιας υγιούς οικονομικής στρατηγικής.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την πρόσληψη επαγγελματία για να σας βοηθήσει με προσωπικές επενδύσεις.

Πώς μπορεί να βοηθήσει ένας επαγγελματίας επενδύσεων

Σύμφωνα με την Krista Zipfel, CFA® Principal στην ACA Group, μια παγκόσμια εταιρεία GRC, οι λόγοι για την πρόσληψη επενδυτικού συμβούλου ή μεσίτη είναι σαφείς.

«Οι περισσότεροι επενδυτές δεν έχουν τον χρόνο ή την τεχνογνωσία για να διαχειριστούν αποτελεσματικά τα χρήματά τους ή να σχεδιάσουν τη συνταξιοδότησή τους», είπε ο Zipfel. “Δεν είμαι γιατρός του εαυτού μου και δεν είμαι ο δικηγόρος του εαυτού μου. Ομοίως, η μακροπρόθεσμη οικονομική υγεία των επενδυτών μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά από την τεχνογνωσία ενός επενδυτικού συμβούλου.”

Τα 25 χρόνια του Zipfel στον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών του έμαθαν το μεγαλύτερο όφελος από τη χρήση επενδυτικών συμβούλων: Είναι συναισθηματικά αποκομμένοι από τα χρήματα που επενδύουν. Αυτό τους επιτρέπει να παίρνουν στα σοβαρά τα αρνητικά νέα της αγοράς αντί να αντιδρούν με παρορμητικές αγορές και πωλήσεις, κάτι που μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στις μακροπρόθεσμες οικονομικές αποδόσεις.

Οι αμοιβές διαφέρουν μεταξύ επενδυτικών συμβούλων και μεσιτών

Οι επενδυτικές στρατηγικές θα διαφέρουν μεταξύ επενδυτικών συμβούλων και μεσιτών, επομένως είναι σημαντικό οι άνθρωποι να λαμβάνουν υπόψη την ατομική τους οικονομική κατάσταση.

«Γενικά, οι επενδυτικοί σύμβουλοι λαμβάνουν ένα ποσοστό των περιουσιακών στοιχείων που διαχειρίζονται ή μια σταθερή αμοιβή για τις επενδυτικές τους συμβουλές, ενώ οι μεσίτες πληρώνονται προμήθειες για την εμπορία τίτλων», είπε ο Zipfel.

Επειδή τα συστήματα πληρωμών λειτουργούν διαφορετικά για τους μεσίτες και τους συμβούλους επενδύσεων, η προσέγγισή τους στην επένδυση θα είναι διαφορετική. Ενώ οι σύμβουλοι πληρώνονται με βάση τη συνολική αγοραία αξία των επενδύσεων που διαχειρίζονται, ο μεσίτης πρέπει να κάνει συναλλαγές για να πληρωθεί. Σύμφωνα με το NerdWallet, μια τυπική αμοιβή συμβούλου επενδύσεων είναι το 1% των υπό διαχείριση περιουσιακών στοιχείων. Ωστόσο, οι σύμβουλοι μπορούν επίσης να εργάζονται με βάση το προσωπικό, την ωριαία ή την αμοιβή προγράμματος.

“Ενώ και τα δύο επαγγέλματα υποχρεούνται να παρέχουν συμβουλές προς το συμφέρον του πελάτη, ο επενδυτικός σύμβουλος είναι ένας καταπιστευματοδόχος που οφείλει καθήκον φροντίδας και πίστης”, δήλωσε ο Zipfel. “Αυτό το καταπιστευματικό καθήκον περιλαμβάνει μια καταφατική υποχρέωση ύψιστης καλής πίστης, μια πλήρη και δίκαιη αποκάλυψη όλων των ουσιωδών γεγονότων και την υποχρέωση να μην υποτάσσει κανείς τα συμφέροντα των πελατών του στα δικά του.”

Πού να πάτε για επενδυτικές συμβουλές

Ο Δρ. Ο Tony Sigmon ξεκίνησε την εταιρεία συμβούλων επενδύσεων Collegiate Capital Management το 1994 μετά από μια επιτυχημένη καριέρα μηχανικού. Ήθελε να εργαστεί για τον εαυτό του και είδε μια ανεκπλήρωτη ανάγκη να παρέχει επενδυτική βοήθεια στους εκπαιδευτικούς. Σήμερα, η εταιρεία του παρέχει επενδυτικές συμβουλευτικές υπηρεσίες σε άτομα από όλα τα υπόβαθρα σταδιοδρομίας.

«Δεδομένου ότι εργαζόμαστε με σταθερό επιτόκιο για τους πελάτες μας με βάση τα περιουσιακά στοιχεία που διαχειριζόμαστε, δεν έχουμε κίνητρα για συναλλαγές για να κερδίσουμε προμήθεια», δήλωσε ο Sigmon. «Επενδύουμε στη μακροπρόθεσμη επιτυχία των χαρτοφυλακίων των πελατών μας».

Οι επενδυτικοί σύμβουλοι της Collegiate Capital βοηθούν τους ανθρώπους να διαχειρίζονται μια σειρά επενδυτικών λογαριασμών, συμπεριλαμβανομένων τόσο των συνταξιοδοτικών όσο και των μη συνταξιοδοτικών λογαριασμών και καταπιστευμάτων. Παρέχουν επίσης υπηρεσίες κτηματομεσιτικού και φορολογικού σχεδιασμού.

Επειδή οι άνθρωποι πρέπει να αρχίσουν να προγραμματίζουν και να αποταμιεύουν για τη συνταξιοδότηση όσο το δυνατόν νωρίτερα, το Collegiate Capital απευθύνεται σε άτομα όλων των ηλικιών. Ο Σίγκμον είπε ότι όσοι πλησιάζουν στην ηλικία συνταξιοδότησης μπορεί να χρειαστούν επιπλέον υποστήριξη καθώς σχεδιάζουν πώς να ζήσουν από τα επενδυτικά αυγά φωλιάς τους αφού δεν εργάζονται πλέον με πλήρη απασχόληση.

Στην πραγματικότητα, μόνο οι μισοί Αμερικανοί γνωρίζουν πόσα χρήματα πρέπει να αποταμιεύσουν για τη συνταξιοδότηση, η οποία διαρκεί κατά μέσο όρο 20 χρόνια, σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ. Οι επενδυτικοί σύμβουλοι μπορούν να βοηθήσουν τα άτομα που πλησιάζουν στη συνταξιοδότηση να καθορίσουν πώς να διαχειριστούν τις επενδύσεις τους με χαρτοφυλάκια χαμηλού κινδύνου που θα παρέχουν τις καλύτερες δυνατές αποδόσεις, ακόμη και σε ασταθείς αγορές.

“Τα τελευταία χρόνια ήταν ένα τρενάκι του λούνα παρκ, αλλά είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να παραμείνουν σε καλό δρόμο με τις επενδύσεις τους”, δήλωσε ο Sigmon.

Leave a Comment