Επένδυση στη Μέθοδο | Andreessen Horowitz

Το χρέος είναι τρομακτικό – οι περίπλοκοι κανόνες του, τα αδιαφανή διοικητικά όργανα και οι μοναδικοί δημώδεις λαβύρινθοι το καθιστούν δύσκολο για τον μέσο καταναλωτή να το καταλάβει. Έννοιες όπως τα πιστωτικά αποτελέσματα, το APR, οι αναδρομικοί τόκοι και οι εξασφαλίσεις μπορεί να είναι συντριπτικές για τους επαγγελματίες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, πόσο μάλλον για έναν παραδοσιακό κάτοχο πιστωτικής κάρτας. Και ξανα Ο μέσος Αμερικανός έχει τέσσερις πιστωτικές κάρτεςκαι τα εκκρεμή υπόλοιπα πιστωτικών καρτών στις Ηνωμένες Πολιτείες επί του παρόντος είναι περίπου 1 τρισεκατομμύριο δολάρια. (Δεν είναι όλες οι δαπάνες πιστωτικών καρτών “χρέος”, αλλά μπορεί να είναι αποτέλεσμα (εάν ο κάτοχος της κάρτας δεν αποπληρώσει έγκαιρα το χρέος.) Η τυπική οικονομική εικόνα του καταναλωτή περιλαμβάνει στεγαστικά δάνεια, δάνεια αυτοκινήτου, προσωπικά δάνεια κ.λπ. προσθέστε το και βλέπετε έναν μεγάλο αριθμό ανοιχτών πιστωτικών γραμμών παντού. πολλούς παρόχους με πολλαπλά χρονοδιαγράμματα αποπληρωμής.

Για όλους αυτούς τους λόγους και όχι μόνο, τι καταναλωτές κάνω γνωρίζουν για το χρέος και συμφωνούν ότι από τη στιγμή που έχουν χρέος, πιθανότατα σκέφτονται πώς να το βγάλουν. Ή, τουλάχιστον, πώς να βρείτε έναν πάροχο που μπορεί να τους προσφέρει μια μικρή έκπτωση στις μηνιαίες πληρωμές τόκων. Ομοίως, οι δανειστές —τράπεζες, εταιρείες πιστωτικών καρτών και μη τραπεζικοί δανειστές— είναι πάντα σε επιφυλακή, αλλά αυτό που αναζητούν είναι νέους πελάτες. Με την αναδοχή πίστωσης να λειτουργεί ως βασική αρμοδιότητα για πολλές από αυτές τις εταιρείες, επικεντρώνονται ιδιαίτερα στην εύρεση δανειοληπτών με «λανθασμένη τιμή» – οι πελάτες που πληρώνουν υψηλότερα επιτόκια από ό,τι υποδηλώνει η πιστοληπτική τους ικανότητα. Έτσι, μπορούν να προσφέρουν πιο ανταγωνιστικές τιμές και να κερδίσουν την επιχείρηση των αναφερόμενων πελατών.

Η μέθοδος Enter καταργεί το εσωτερικό, προσανατολισμένο στο χρέος API Η αγορά πληρωμών των 4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, ένα εκπληκτικό μέρος του οποίου εξακολουθεί να κινείται μέσω χάρτινων επιταγών. Μέσω συνεργασιών με καταναλωτικές εταιρείες fintech (π.χ. πλατφόρμες διαχείρισης προσωπικών οικονομικών, νεοτράπεζες, διαδικτυακοί δανειστές), τράπεζες, πιστωτικά γραφεία και πιστωτικές ενώσεις, η Μέθοδος επιτρέπει στους καταναλωτές να συνδέουν όλους τους λογαριασμούς οφειλής που εκκρεμούν χρησιμοποιώντας έναν αριθμό τηλεφώνου και στη συνέχεια με τους πελάτες τους (το τις προαναφερθείσες επιχειρήσεις) πραγματοποιήστε πληρωμές σε περισσότερα από 15.000 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σε πραγματικό χρόνο.

Πολλές από τις πιο δημοφιλείς προσφορές χρέους αφορούν προϊόντα ενοποίησης χρέους (όπως πιστωτικές κάρτες μεταφοράς υπολοίπου ή προσωπικά δάνεια), όπου ο νέος δανειστής εξοφλεί τα υπάρχοντα χρέη του καταναλωτή και τα μεταφέρει σε νέο δάνειο με χαμηλότερο επιτόκιο. Η συνιστώσα πληρωμής αυτής της εξίσωσης ήταν ιστορικά αργή, μη αυτόματη και επιρρεπής σε σφάλματα. Οι πιστωτές στέλνουν συχνά έντυπες επιταγές για να εξοφλήσουν τα παλιά υπόλοιπα, τα οποία χρειάζονται μέρες αν όχι εβδομάδες για να τακτοποιηθούν πλήρως μετά τον υπολογισμό του χρόνου αποστολής.

Ο Χοσέ και ο Μάρκο ένιωσαν έντονα αυτό το σημείο πόνου στο GradJoy, το πρώτο τους βήμα στην προσπάθεια να λύσουν τα σημεία πόνου του χρέους των καταναλωτών. Το GradJoy ήταν μια μηχανή βελτιστοποίησης αποπληρωμής φοιτητικού δανείου και ενώ η προσφορά είχε βαθιά απήχηση στους καταναλωτές που βοήθησε, η εμπειρία του χρήστη ήταν συχνά γεμάτη τριβές. Η συσσώρευση υποχρεώσεων απαίτησε χρόνο από τους χρήστες και η εξόφλησή τους ήταν επώδυνη σε διάφορους βαθμούς, ανάλογα με το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που κατείχε το αρχικό δάνειο. Ο Jose και ο Marco βρέθηκαν να ξοδεύουν δυσανάλογα μεγάλο μέρος του χρόνου τους δημιουργώντας το τμήμα της υποδομής (που δεν απευθύνεται σε καταναλωτές) της στοίβας τους και συνειδητοποίησαν ότι η προσπάθεια από μόνη της θα μπορούσε να τους επιτρέψει να έχουν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στον καταναλωτή σε κλίμακα ενσωματώνοντας τη λειτουργικότητά τους. άλλους πιστωτές. Έτσι συνεργάστηκαν με τον Mitt, έναν MBA του Wharton με βαθιά εμπειρία στις επιχειρήσεις εκκίνησης, για να αρχίσουν να χτίζουν σοβαρά τη Μέθοδο. Σήμερα, η Method συνεργάζεται με δεκάδες επιχειρηματικούς πελάτες όλων των σχημάτων και μεγεθών για να κάνει τους λογαριασμούς καταναλωτικού χρέους τους όσο το δυνατόν πιο απρόσκοπτους.

Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε ότι ηγούμαστε στη σειρά A της Method’s και ότι θα γίνω μέλος του διοικητικού συμβουλίου. Πιστεύουμε ότι η Μέθοδος θα χρησιμεύσει ως βασικό στοιχείο υποδομής για το μέλλον του τρόπου με τον οποίο οι καταναλωτές και οι πιστωτές διαχειρίζονται και ανακτούν τις εκκρεμείς οφειλές. Εάν αντιληφθείτε ότι έχετε μια ιδιαίτερα μαγική εμπειρία συγχρονίζοντας όλους τους λογαριασμούς χρέους μόνο με τον αριθμό τηλεφώνου σας, θα ξέρετε ότι η Method λειτουργεί για λογαριασμό σας στα παρασκήνια. Για τους δανειστές που ενδιαφέρονται να εργαστούν με τη μέθοδο, μπορείτε να μάθετε περισσότερα στην ιστοσελίδα τους.

***

Οι απόψεις που εκφράζονται εδώ είναι αυτές του μεμονωμένου προσωπικού της AH Capital Management, LLC (“a16z”) που αναφέρεται και όχι εκείνες της a16z ή των θυγατρικών της. Ορισμένες πληροφορίες που περιέχονται στο παρόν έχουν ληφθεί από τρίτες πηγές, συμπεριλαμβανομένων εταιρειών χαρτοφυλακίου κεφαλαίων που διαχειρίζεται η a16z. Αν και ελήφθη από πηγές που πιστεύεται ότι είναι αξιόπιστες, το a16z δεν έχει επαληθεύσει ανεξάρτητα τέτοιες πληροφορίες και δεν εκφράζει την τρέχουσα ή συνεχιζόμενη ακρίβεια των πληροφοριών ή την καταλληλότητά τους για οποιαδήποτε συγκεκριμένη κατάσταση. Επιπλέον, αυτό το περιεχόμενο μπορεί να περιλαμβάνει διαφημίσεις τρίτων. Η a16z δεν έχει ελέγξει τέτοιες διαφημίσεις και δεν υποστηρίζει κανένα διαφημιστικό περιεχόμενο που περιέχεται σε αυτές.

Αυτό το περιεχόμενο παρέχεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν πρέπει να βασιστείτε ως νομική, επιχειρηματική, επενδυτική ή φορολογική συμβουλή. Θα πρέπει να συμβουλευτείτε τους δικούς σας συμβούλους σχετικά με αυτά τα θέματα. Οι αναφορές σε οποιουσδήποτε τίτλους ή ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία είναι μόνο για ενδεικτικούς σκοπούς και δεν αποτελούν επενδυτική σύσταση ή προσφορά για παροχή επενδυτικών συμβουλευτικών υπηρεσιών. Επιπλέον, αυτό το περιεχόμενο δεν απευθύνεται ούτε προορίζεται για χρήση από οποιονδήποτε επενδυτή ή δυνητικό επενδυτή και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να βασιστείτε σε αυτό όταν αποφασίζετε να επενδύσετε σε οποιοδήποτε αμοιβαίο κεφάλαιο που διαχειρίζεται η a16z. (Μια προσφορά για επένδυση σε ένα αμοιβαίο κεφάλαιο A16z θα γίνει μόνο με το μνημόνιο ιδιωτικής τοποθέτησης, τη συμφωνία εγγραφής και άλλα σχετικά έγγραφα οποιουδήποτε τέτοιου αμοιβαίου κεφαλαίου και θα πρέπει να διαβαστεί πλήρως.) Οποιεσδήποτε επενδύσεις ή εταιρείες χαρτοφυλακίου κατονομάζονται, αναφέρονται ή οχήματα που λειτουργούν by a16z που περιγράφονται δεν είναι αντιπροσωπευτικές για όλες τις επενδύσεις και δεν μπορεί να δοθεί καμία διασφάλιση ότι οι επενδύσεις θα είναι κερδοφόρες ή ότι άλλες επενδύσεις που θα πραγματοποιηθούν στο μέλλον θα έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά ή αποτελέσματα. Μια λίστα με επενδύσεις που πραγματοποιήθηκαν από αμοιβαία κεφάλαια που διαχειρίζεται ο Andreessen Horowitz (εξαιρουμένων των επενδύσεων που ο εκδότης δεν έχει εξουσιοδοτήσει την a16z να γνωστοποιεί στο κοινό, καθώς και των απροειδοποίητων επενδύσεων σε δημόσια διαπραγματεύσιμα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία) είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση https://a16z.com/investments . /.

Τα διαγράμματα και τα γραφήματα που παρουσιάζονται είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν πρέπει να βασίζονται σε αυτά για τη λήψη επενδυτικών αποφάσεων. Οι προηγούμενες αποδόσεις δεν είναι ενδεικτικές των μελλοντικών αποτελεσμάτων. Το περιεχόμενο μιλάει μόνο την ημερομηνία που υποδεικνύεται. Οποιεσδήποτε προβλέψεις, εκτιμήσεις, προβλέψεις, στόχοι, προοπτικές και/ή απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το υλικό υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς προειδοποίηση και ενδέχεται να διαφέρουν ή να έρχονται σε αντίθεση με τις απόψεις που εκφράζονται από άλλους. Ανατρέξτε στη διεύθυνση https://a16z.com/disclosures για πρόσθετες σημαντικές πληροφορίες.

Leave a Comment