Είστε έτοιμοι να ενισχύσετε τη μουσική σας καριέρα; Το Mindful Finance είναι το επόμενο βήμα

Φωτογραφία: Voice Fee (Διευθύνων Σύμβουλος Alex Heiche)

Ας το παραδεχτούμε, οι περισσότεροι δημιουργικοί στον κλάδο δεν μπορούν να βασιστούν σε ένα «μεγάλο διάλειμμα» για διαρκή επιτυχία. Είναι υπέροχα όταν συμβαίνουν, αλλά είναι εντελώς εκτός ελέγχου. Οι δημιουργοί έχουν πλέον περισσότερες επιλογές από ποτέ για να επιτύχουν βιώσιμη επιτυχία. Να πώς.

Η προσγείωση μιας νέας συμφωνίας με μια ετικέτα, εκδότη, διανομέα ή ακόμα και PRO είναι μόνο η μισή εξίσωση. Η εξέλιξη της καριέρας εξαρτάται από την αξιόπιστη ταμειακή ροή και την πρόσβαση σε κεφάλαια, αλλά πολλά δημιουργικά αντιμετωπίζουν προκλήσεις ταμειακών ροών.

Μπορεί να έχετε μια σειρά από συναυλίες, αλλά δεν υπάρχουν χρήματα για να χρηματοδοτήσετε την παραγωγή και να τελειοποιήσετε το σόου σας πριν από την περιοδεία. Μπορεί να δημιουργήσετε μια νέα ευκαιρία για παιχνίδια ή τρέιλερ, αλλά μπορεί να μην έχετε τον απαραίτητο εξοπλισμό για να κάνετε την κίνηση. Μπορεί να θέλετε να υποστηρίξετε την επόμενη κυκλοφορία σας με τη νέα σας δισκογραφική, δημιουργώντας τακτικό πρόσθετο περιεχόμενο, αλλά θα χρειαστεί να προσλάβετε εξωτερική βοήθεια ή να δημιουργήσετε ένα στούντιο με ετοιμότητα για ζωντανή μετάδοση στο σπίτι.

Πώς μπορούν λοιπόν τα δημιουργικά να βρουν τις ταμειακές ροές για να προχωρήσουν την καριέρα τους;

Μια συμφωνία με μια εταιρεία ή μια νέα εκδοτική συμφωνία είναι μόνο η αρχή. Στη μουσική βιομηχανία, οι ευκαιρίες δεν περιμένουν για πάντα και το timing είναι το παν. Εν τω μεταξύ, η παρακολούθηση δικαιωμάτων και οι πληρωμές μπορεί να είναι αργές και απρόβλεπτες. Για να λύσει αυτό το δίλημμα, η Sound Royalties προσφέρει χρηματοδότηση σε δημιουργούς μουσικής που κερδίζουν περισσότερα από 5.000 $ ετησίως σε δικαιώματα μουσικής χωρίς ποτέ να κατέχουν τα πνευματικά δικαιώματα.

Αυτή η χρηματοδότηση είναι ένα εργαλείο διαθέσιμο σε όλους τους δημιουργούς μουσικής σε οποιοδήποτε στάδιο της καριέρας τους – από ανερχόμενους και μεσαίου επιπέδου καλλιτέχνες μέχρι γνωστά ονόματα με καταλόγους πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Η χρηματοδότηση θα πρέπει να λειτουργεί για να ανοίγει νέες ευκαιρίες, αλλά ποτέ να μην αφαιρεί τα δικαιώματα στη μουσική σας.

Ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς η προσεκτική χρηματοδότηση μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της καριέρας ενός μουσικού.

τι είναι ένα υγιές δικαίωμα και πώς μπορεί η χρηματοδότηση να βοηθήσει τη μουσική μου καριέρα

Φωτογραφία: Voice Fee (Gilde Flores)

Η Gilde Flores συνεισφέρει στις κινηματογραφικές μουσικές ως μουσικός, παραγωγός και συνθέτης. Σαρκοφάγο ζώο του βορρά και δημοφιλείς τηλεοπτικές εκπομπές στο Nickelodeon και το HBO. Έχει δημιουργήσει μουσική για μεγάλες μάρκες (Mercedes, Hasbro, Xbox), αθλητικά πρωταθλήματα (NFL, NHL) και στούντιο όπως η Disney και η Lionsgate. Ο Flores είναι αυτοδίδακτος πολυοργανίστας και συχνά συνεργάζεται με μεγάλους παραγωγούς όπως ο Timbaland.

Ο Flores έλαβε αρκετούς σημαντικούς γύρους χρηματοδότησης χάρη στα Sound Royalties. χρηματοδότησε την πρώτη σημαντική αναβάθμιση στούντιο χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα. «Τα Voice Fees με βοήθησαν να ανέβω το πρώτο μου επίπεδο και με βοήθησαν να αναπτύξω τη φωνή μου», λέει η Flores για την εμπειρία της. “Ο εξοπλισμός pro-grade είναι ακριβός, γι’ αυτό τηλεφώνησα στο Sound Royalties και είχα μια εξαιρετική συζήτηση με τον ειδικό μου στο Royalty.”

«Ήταν εκεί για να με βοηθήσουν και να με καθοδηγήσουν χωρίς να προσπαθήσουν να μου αφαιρέσουν τα πνευματικά δικαιώματα ή κάποιο ποσοστό της μουσικής μου. Απλώς μου έδωσαν προκαταβολή για τα δικαιώματα μου για να αγοράσω τον νέο εξοπλισμό που χρειαζόμουν. Έχοντας έναν νέο υπολογιστή, καλά πλήκτρα και οθόνες έχει ανεβάσει εντελώς ολόκληρο το παιχνίδι μου. Είχα πραγματικά τη δυνατότητα να συνθέσω και να μάθω περισσότερα», είπε ο Flores στην Digital Music News.

Δικαιώματα ήχου – Πώς λειτουργεί

Η Gilde Flores χρησιμοποίησε τα Sound Royalties για πολλαπλές οικονομικές προκαταβολές για την ολοκλήρωση του έργου και τη μεγάλη απόσταση μεταξύ των πιστώσεων. «Άρχισα να παίρνω τοποθετήσεις και καταπληκτικές ευκαιρίες. Ωστόσο, τα οπτικά μέσα χρειάζονται χρόνια για να δω τα πράγματα να φτιάχνονται οικονομικά”, είπε. “Υπάρχουν πολλοί μεσάζοντες. Ακόμα κι αν συνθέτεις κάτι για μια μεγάλη ταινία, χρειάζονται μήνες για να αποζημιωθείς. Έπρεπε να μεγαλώσω και να γίνω πιο ανεξάρτητος στο περασμα του χρονου.”

«Επιτέλους επένδυσα σε έναν προσωπικό υπολογιστή για να συνεχίσω να εξελίσσομαι ως συνθέτης. Η μουσική πλήρωσε από μόνη της. Ήταν λογικό να χρησιμοποιήσω τη μουσική μου για να χρηματοδοτήσω τη μουσική μου», συνεχίζει ο Flores. Με προσεκτική χρηματοδότηση, μπόρεσε να μετατρέψει μια πρόκληση ταμειακών ροών σε ευκαιρία ανάπτυξης της επιχείρησής του.

Τι να αναζητήσετε σε έναν οικονομικό συνεργάτη

Η λήψη της χρηματοδότησης που χρειάζεστε για την επιχειρηματική σας ευκαιρία πρέπει να συνοδεύεται από ορισμένες βασικές απαιτήσεις. Ο οικονομικός σας συνεργάτης θα πρέπει να είναι σε θέση να υποστηρίξει τους στόχους σας μακροπρόθεσμα. με έμπειρους και επαγγελματίες ειδικούς. Αυτό έχει να προσφέρει η Sound Royalties. Μια αλγοριθμική προσέγγιση με cookiecutter δεν λειτουργεί πάντα σε μια πολύπλοκη επιχείρηση δικαιωμάτων εκμετάλλευσης. η οικονομική κατάσταση κάθε δημιουργού είναι διαφορετική και ακολουθεί μια εξατομικευμένη, συμβουλευτική προσέγγιση.

Με το Sound Royalty, οι προκαταβολές δικαιωμάτων είναι δημιουργικές και σας κρατούν τον έλεγχο. Η εταιρεία δεν απαιτεί προσωπικές εγγυήσεις ή πιστωτικό ιστορικό και προσαρμόζει πολλαπλές επιλογές προκαταβολής με ευέλικτους όρους για να διαλέξετε. Το μοντέλο τους δεν απαιτεί επιστροφή 100% των δικαιωμάτων, επιτρέποντάς σας να συνεχίσετε να συλλέγετε εισόδημα από δικαιώματα κατά την αρχική περίοδο.

Εκτός από το ότι δεν κατέχετε ποτέ τα πνευματικά δικαιώματα, η εταιρεία δεν παίρνει ούτε ένα ποσοστό από τα μελλοντικά σας κέρδη. Όλα γράφονται με προκαθορισμένη πληρωμή σε καθορισμένη χρονική περίοδο, ώστε να γνωρίζετε ακριβώς τι πληρώνετε και για πόσο χρονικό διάστημα.

Είτε είστε ανεξάρτητοι είτε με μια υπάρχουσα συμφωνία, δημοσίευση ή διανομή, η Sound Royalty μπορεί να συνεργαστεί μαζί σας για να λάβει τη χρηματοδότηση που αναζητάτε. Εάν είστε σε μια υπάρχουσα συμφωνία, συνεργάζονται με αυτούς τους οργανισμούς για να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε περισσότερο κεφάλαιο για να αυξήσετε τις ροές σας και να αναπτυχθείτε.

Ποιος είναι ο Sound Royalty;

Η Sound Royalties είναι η μεγαλύτερη εταιρεία χρηματοδότησης δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας της μουσικής βιομηχανίας για δημιουργικούς και προσφέρει το μοναδικό, φιλικό προς τους καλλιτέχνες μοντέλο που χρησιμοποιεί σήμερα. Η εταιρεία εξυπηρετεί χιλιάδες δημιουργικά σε 14 χώρες και συνεργάζεται με περισσότερους από 130 επαγγελματίες, εκδότες, διανομείς και ετικέτες σε τρεις ηπείρους. Η Sound Royalties είναι σε θέση να συνεργαστεί με όλους τους τύπους ροών δικαιωμάτων εκμετάλλευσης για να μεγιστοποιήσει τις επιλογές των πελατών και υπερβαίνει κατά πολύ τα έσοδα της πλατφόρμας ροής μουσικής. Οι επιχειρήσεις για την εταιρεία σχεδόν διπλασιάστηκαν το 2022, απόδειξη των ισχυρών σχέσεων που έχουν οικοδομήσει και της εμπιστοσύνης που έχουν οικοδομήσει στον κλάδο.

Δεν χρειάζεται να είσαι ανεξάρτητος μουσικός για να συνεργαστείς με τους Sound Royalty. Δεν ανταγωνίζονται ούτε αντικαθιστούν PRO, ετικέτες, εκδότες ή διανομείς – η χρηματοδότησή τους συνεργάζεται με αυτούς τους οργανισμούς. Η Sound Royalties έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους δημιουργούς όπως ο DJ Khaled, ο μουσικός παραγωγός David Tickle, οι τραγουδοποιοί Sonia Leigh, Steve Dorff και Larry Weiss, μεταξύ άλλων.

«Μεγαλώνουμε γιατί εξυπηρετούμε καλλιτέχνες, τραγουδοποιούς, παραγωγούς και άλλους δημιουργούς μουσικής με τρόπους που έχουν τη μεγαλύτερη λογική για τα επαγγελματικά και προσωπικά τους σχέδια», προσθέτει ο CEO της Sound Royalties, Alex Heiche. «Ακούμε πάντα τις ανάγκες των πελατών μας σε κάθε περίπτωση και συνθέτουμε μεμονωμένες λύσεις που έχουν οικονομικό νόημα».

Leave a Comment