Είναι το Real Estate Syndication η σωστή επενδυτική στρατηγική για εσάς;

Συνιδρυτής και Διευθύνων Συνεργάτης της Disrupt Equity. Μάθετε περισσότερα για τις επενδυτικές μας ευκαιρίες για πολλές οικογένειες το site μας.

Εάν ενδιαφέρεστε να αυξήσετε το πρωτογενές εισόδημά σας, η επένδυση σε ακίνητα μπορεί να είναι ο καλύτερος τρόπος. Σε αντίθεση με τις περισσότερες άλλες ροές εισοδήματος, οι επενδύσεις σε ακίνητα προσφέρουν ευελιξία όταν πρόκειται για τη συμμετοχή σας. Μπορείτε είτε να είστε ενεργός επενδυτής που διαχειρίζεται το ακίνητο είτε μπορείτε να το προσεγγίσετε από την οπτική γωνία της ελάχιστης προσπάθειας. Εάν θέλετε να κάνετε το τελευταίο, τότε μια επενδυτική ευκαιρία που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι το συνδικάτο ακίνητης περιουσίας. Αλλά πρώτα, πρέπει να κατανοήσετε πώς λειτουργούν, συμπεριλαμβανομένων των οφελών και των πιθανών κινδύνων τους, προτού αποφασίσετε.

Τι είναι τα Συνδικάτα Ακινήτων;

Το σωματείο ακίνητης περιουσίας επιτρέπει στους επενδυτές να αγοράζουν διαμερίσματα, αυτοαποθηκευτικά ακίνητα, πάρκα κινητών κατοικιών, ξενοδοχεία και πολλά άλλα. συμβαίνει όταν συγκεντρώνουν συλλογικά τους πόρους, το κεφάλαιο και την εξουσία τους για την αγορά ακινήτων. Οι διανομές εσόδων από αυτές τις επενδύσεις γίνονται συνήθως σε μηνιαίες ή τριμηνιαίες δόσεις και η απόδοση της επένδυσης προέρχεται από την ενδεχόμενη πώληση του ακινήτου.

Υπάρχουν ομόρρυθμοι εταίροι και ετερόρρυθμοι εταίροι σε κοινοπραξία. Οι ομόρρυθμοι εταίροι εκτελούν τη συναλλαγή. Βρίσκουν το κτίριο και τους επενδυτές και συνεργάζονται με τις κατάλληλες εταιρείες διαχείρισης ακινήτων και εργολάβους για να εξασφαλίσουν ότι η επένδυση θα είναι επιτυχής μετά το κλείσιμο του ακινήτου. Οι επενδυτές, γνωστοί ως ετερόρρυθμοι εταίροι, παρέχουν το μεγαλύτερο μέρος του κεφαλαίου. Όπως υποδηλώνει το όνομα, η ευθύνη (και η ευθύνη) τους είναι περιορισμένη. Ωστόσο, οι ετερόρρυθμοι εταίροι πληρώνουν ορισμένες αμοιβές, όπως αμοιβές απόκτησης και διαχείρισης, που μπορούν να επηρεάσουν τις πιθανές αποδόσεις τους σε σύγκριση με τους γενικούς επενδυτές.

Εάν ενδιαφέρεστε για συνδικάτο ακίνητης περιουσίας, το πιο σημαντικό βήμα που μπορείτε να κάνετε είναι να μορφωθείτε. Άλλωστε, ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους είναι με ποιον συνεργάζεσαι. Κάντε λοιπόν πολλή έρευνα σχετικά με τις επιλογές σας για συμμετοχή σε συνδικάτα. Για παράδειγμα, ελέγξτε τα δημόσια αρχεία για να δείτε εάν έχουν επενδύσει στον τύπο της ιδιοκτησίας που σας ενδιαφέρει, επικοινωνήστε με το δίκτυό σας για να δείτε ποιος έχει εμπειρία από πρώτο χέρι με οποιοδήποτε συνδικάτο και βεβαιωθείτε ότι κανένας από τους συνεργάτες δεν έχει εμπλέκονται σε οικονομικά σκάνδαλα. Μόλις βρείτε κάποιες επιλογές που μπορεί να λειτουργήσουν, εξοικειωθείτε με κάθε ομάδα. Ρωτήστε για το ιστορικό τους στον κλάδο, τις προηγούμενες αποδόσεις επένδυσης και τη δομή τους για την εκταμίευση των αποδόσεων. Στη συνέχεια, ρωτήστε τους για αναφορές και πραγματικά απευθυνθείτε. Μόλις ολοκληρώσετε τη δέουσα επιμέλειά σας, θα είστε καλύτερα εξοπλισμένοι για να βρείτε το κτηματομεσιτικό σωματείο που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

Συνδικάτα Vs. Άλλες Επενδυτικές Επιλογές Ακίνητης Περιουσίας

Εάν έχετε σκεφτεί να επενδύσετε παθητικά σε ακίνητα στο παρελθόν, πιθανότατα έχετε εξετάσει την αγορά ενοικιαζόμενων ακινήτων ή την εγγραφή σε καταπιστεύματα επενδύσεων σε ακίνητα (REITs).

Με την ενοικίαση του ακινήτου, μπορείτε να εξοφλήσετε την υποθήκη και στις περισσότερες περιπτώσεις να συλλέγετε μετρητά κάθε μήνα. Αυτό το είδος επένδυσης επωφελείται από τη μακροπρόθεσμη εκτίμηση της ακίνητης περιουσίας. Τα REIT διαθέτουν συνήθως ακίνητα που παράγουν εισόδημα σε μια ποικιλία ακινήτων και τομέων. Διαπραγματεύονται δημόσια όπως οι μετοχές, καθιστώντας τα απίστευτα ρευστά και παθητικό επενδυτικό όχημα για τους επενδυτές.

Και τα δύο αυτά επενδυτικά οχήματα έχουν ισχυρά πλεονεκτήματα, αλλά είναι σημαντικό να εξετάσετε τα μειονεκτήματα για να κατανοήσετε ποιο είναι το κατάλληλο επενδυτικό όχημα για εσάς. Για παράδειγμα, η αγορά ενός ενοικιαζόμενου ακινήτου δεν είναι εντελώς παθητική και η ενασχόληση με τους ενοικιαστές, η συντήρηση και η διαχείριση μπορεί να είναι μια κουραστική, αγχωτική διαδικασία. Επιπλέον, τα ενοικιαζόμενα ακίνητα έχουν το πρόβλημα να βασίζονται σε έναν μόνο μισθωτή ή πολλαπλές επιλογές για την πληρωμή της υποθήκης. Εάν αγοράσετε ένα ακίνητο και δεν μπορείτε να βρείτε έναν ενοικιαστή ή έχετε κακή τύχη με έναν κακό ενοικιαστή, η επένδυση θα μπορούσε να πάει νότια. Εν τω μεταξύ, οι REIT είναι 100% παθητικές, αλλά οι επενδυτές δεν μπορούν να λάβουν πολλά από τα φορολογικά οφέλη των ακινήτων, όπως μειώσεις απόσβεσης στους φόρους. Αντίθετα, οι επενδύσεις REIT φορολογούνται όπως κάθε άλλη συμμετοχική συμμετοχή.

Όταν συγκρίνουμε τα συνδικάτα ακίνητης περιουσίας με τα REIT και τα ενοικιαζόμενα ακίνητα, τα συνδικάτα είναι μια ευκαιρία να συνδυάσετε τα καλύτερα και των δύο κόσμων. Σας επιτρέπουν να επενδύσετε σε ακίνητα – ώστε να έχετε ταμειακές ροές, εκτίμηση και φορολογικά πλεονεκτήματα – εντελώς παθητικά. Τα συνδικάτα διατηρούν επίσης πολλούς ενοικιαστές, μειώνοντας τον κίνδυνο κενής θέσης ή απρόβλεπτου τεχνικού ζητήματος. Ωστόσο, καμία επενδυτική μέθοδος, συμπεριλαμβανομένης της κοινοπραξίας, δεν είναι χωρίς κίνδυνο. Τα ακίνητα είναι μια ευμετάβλητη αγορά, τα ακίνητα μπορεί να έχουν χαμηλή απόδοση και οι όροι που ορίζετε τώρα για να πουλήσετε το ενδιαφέρον σας μπορεί να μην είναι ιδανικοί στο μέλλον.

Τι εισόδημα μπορούν να αποκομίσουν τα συνδικάτα ακινήτων;

Πολλά συνδικάτα ακινήτων κερδίζουν με δύο τρόπους. Πρώτον, οι επενδυτές μπορούν να συλλέγουν εισόδημα από ενοίκια ενώ κατέχουν το ακίνητο. Στη συνέχεια, όταν το ακίνητο πωληθεί, οι επενδυτές μπορούν να πάρουν πίσω την αρχική τους επένδυση, μαζί με οποιαδήποτε εκτίμηση έχει υποστεί το ακίνητο.

Αν και διαφέρει ανάλογα με την εταιρεία, τα συνδικάτα συνήθως διαρκούν τουλάχιστον τρία χρόνια και κερδίζουν από 7% έως 10% ετησίως από το εισόδημα από ενοικίαση ακινήτων. Αυτό αναφέρεται ως το εισόδημά σας σε μετρητά και διανέμεται σε παθητικούς επενδυτές ως μηνιαία ή ετήσια διανομή. Όταν έρχεται η ώρα να πουληθεί το κτίριο, η αγοραία τιμή για μια μεγάλη εμπορική οντότητα ακινήτων είναι ανάλογη με το ποσό που κερδίζει από το εισόδημα από ενοίκια. Όταν ένα ακίνητο αγοράζεται και ανακαινίζεται για να αυξήσει το εισόδημα, το κτίριο μπορεί να εκτιμήσει και να πουλήσει στην αρχική του τιμή αγοράς.

Πώς να προσδιορίσετε εάν το Συνδικάτο Ακινήτων είναι κατάλληλο για εσάς

Ενδιαφέρεστε για συνδικάτα ακινήτων ως την επόμενη επενδυτική σας ευκαιρία; Ακολουθούν πέντε βασικοί δείκτες που πρέπει να δοκιμάσετε.

• Σας ενδιαφέρει η παθητική επένδυση αντί να συμμετέχετε ενεργά στην καθημερινή διαχείριση της επένδυσής σας.

• Ψάχνετε για μηνιαίο, τριμηνιαίο ή ετήσιο παθητικό εισόδημα από τις επενδύσεις σας σε ακίνητα.

• Μπορείτε να καλύψετε οικονομικά τις τυπικές ελάχιστες επενδύσεις των συνδικάτων ακίνητης περιουσίας από 25.000 $ έως 75.000 $.

• Είστε ολοκληρωμένος ή διαπιστευμένος επενδυτής.

• Δεν χρειάζεστε άμεση πρόσβαση στα επενδυτικά σας κεφάλαια.

Όπως όλες οι μορφές επένδυσης, η ενασχόληση με συνδικάτα ακίνητης περιουσίας έχει τους κινδύνους της. Ως κάποιος που αναζητά παθητικές επενδυτικές ευκαιρίες, είναι σημαντικό να κάνετε τη δέουσα επιμέλειά σας και να σταθμίσετε προσεκτικά τα υπέρ και τα κατά πριν δεσμευτείτε.

Οι πληροφορίες που παρουσιάζονται εδώ δεν είναι επενδυτικές, φορολογικές ή οικονομικές συμβουλές. Θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν εξουσιοδοτημένο επαγγελματία για συμβουλές σχετικά με τη συγκεκριμένη κατάστασή σας.


Το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Forbes είναι ο κορυφαίος οργανισμός ανάπτυξης και δικτύωσης για ιδιοκτήτες και ηγέτες επιχειρήσεων. Είμαι κατάλληλος;


Leave a Comment