Δημιουργήστε μια μηχανή μάρκετινγκ για οργανωτική ανάπτυξη

Εφαρμόστε μια ισχυρή μηχανή ανάπτυξης ευθυγραμμίζοντας ανθρώπους, διαδικασίες και τεχνολογίες για να υποστηρίξετε το ταξίδι του πελάτη.

Στο προηγούμενο άρθρο μας, συζητήσαμε πώς να αναπτύξετε ένα σημαντικό και μοναδικό σχέδιο που καθορίζει πώς οδηγείτε την ανάπτυξη στον οργανισμό σας.

Τώρα που έχετε ένα σχέδιο, ήρθε η ώρα να εφαρμόσετε μια μηχανή ανάπτυξης για να ευθυγραμμίσετε τους ανθρώπους, τις διαδικασίες και τις τεχνολογίες γύρω από έναν κεντρικό στόχο: την υποστήριξη του ταξιδιού του πελάτη.

Με άλλα λόγια, ήρθε η ώρα να κάνετε το σχέδιό σας σε εφαρμογή.

Μάρκετινγκ: Το άθροισμα πολλών μερών

Ενώ το σχέδιο εκφράζει τις απαιτήσεις του οργανισμού, η μηχανή ανάπτυξης μεταφράζει αυτές τις απαιτήσεις σε ένα σύστημα ολοκληρωμένων τεχνολογικών πλατφορμών, ανθρώπινης καινοτομίας και αυτοματοποιημένων διαδικασιών. Εκτείνεται σε ολόκληρο τον οργανισμό και συλλέγει δεδομένα από κάθε σημείο επαφής πελατών – από την πρώτη επαφή έως την ανανέωση.

Η μαγεία συμβαίνει όταν οι παραδοσιακές δραστηριότητες μάρκετινγκ που απευθύνονται στον πελάτη συνδέονται με ένα μεγαλύτερο σύστημα. Ενώ κάθε κομμάτι δεδομένων και κάθε δραστηριότητα που βασίζεται σε δεδομένα συνεισφέρει αξία, ο συνδυασμός τους δημιουργεί αληθινή εικόνα και προσφέρει μια εξαιρετική εμπειρία πελάτη.

Το μάρκετινγκ είναι κάτι περισσότερο από το να λειτουργεί ως αστυνομία της επωνυμίας και του λογότυπου. Είναι το υψηλότερο επίπεδο που απευθύνεται στον πελάτη ενός τεράστιου συστήματος που περιλαμβάνει κάθε επιχειρηματική λειτουργία. Πίσω από τις σκηνές, εργάζεται στα χαρακώματα, κάνει lead generation, μετατρέπει οδηγούς σε προοπτικές και πολλά άλλα. – ορίζεται, συστηματικά κατά μήκος της διοχέτευσης εσόδων. Είναι σαν ένα παγόβουνο: Αυτό που εμφανίζεται πάνω από την επιφάνεια είναι μόνο ένα κλάσμα αυτού που βρίσκεται από κάτω.

Σχετικό άρθρο: Σχεδιάστε το μάρκετινγκ και, στη συνέχεια, εκτελέστε το σχέδιο μάρκετινγκ

Το παγόβουνο της μηχανής ανάπτυξης και τα πολλαπλά στρώματά του

Όπως ένα παγόβουνο, μεγάλο μέρος της κινητήριας δύναμης της ανάπτυξης έχει βυθιστεί κάτω από το οπτικό πεδίο του πελάτη. Αλλά κάθε μέρος έχει σχεδιαστεί για να ευθυγραμμίσει τις διαδικασίες και τις τεχνολογίες του οργανισμού για να υποστηρίξει την εμπειρία του πελάτη.

Leave a Comment