Δεν χρειαζόμαστε ασφάλιση υγείας «διασκεδαστικού μεγέθους» – InsuranceNewsNet

Το πρώτο «περιτύλιγμα» στην ασφάλιση υγείας είναι το ασφάλιστρο ή η πληρωμή που σας δίνει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσετε την ασφάλιση. Είναι το εισιτήριο που σε βάζει στην πόρτα, σε «βάζει» στην ασφάλισή σου χωρίς ουσιαστικά να παρέχει οφέλη. Στην καλύτερη περίπτωση, σας επιτρέπει να ισχυριστείτε ότι έχετε ασφάλεια υγείας.

Αλλά προτού η εταιρεία ασφάλισης υγείας πληρώσει οποιουσδήποτε λογαριασμούς (ο λόγος για τον οποίο έχετε ασφάλιση υγείας στην πρώτη θέση), θέλουν να πληρώσετε ένα δεύτερο “αναλυτικό” που ονομάζεται έκπτωση. Οι εκπτώσεις είναι ένα μοναδικό χαρακτηριστικό του κλάδου ασφάλισης υγείας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πληρώσετε τα δικά σας ιατρικά έξοδα για ένα χρονικό διάστημα πριν αρχίσει να τα καλύπτει η ασφάλιση.

Στην πραγματικότητα, ορισμένα προγράμματα σάς προσφέρουν μια επιλογή υψηλότερης πριμοδότησης για χαμηλότερη πληρωμή. Μπορεί να υπάρχουν ελαφρά οικονομικά πλεονεκτήματα για μερικούς ανθρώπους, αλλά στην πραγματικότητα δεν αποτελεί επιλογή, γιατί είτε έτσι είτε αλλιώς, η εταιρεία ασφάλισης υγείας βγάζει περισσότερα χρήματα από την τσέπη σας. . . τίποτα σε αντάλλαγμα.

Έτσι, αφού «ανοίξαμε» την ασφάλεια διασκέδασης πληρώνοντας το ασφάλιστρο και την «ανοίξαμε» ξανά πληρώνοντας την έκπτωση, είμαστε πλέον έτοιμοι να απολαύσουμε τα οφέλη της ασφάλισης υγείας, σωστά; Αν απαντήσατε «όχι» σε αυτή την ερώτηση, τότε μάλλον έχετε «διασκεδαστική» ασφάλιση υγείας και ήδη γνωρίζετε για το τρίτο «περιτύλιγμα».

Αυτό ονομάζεται συμπληρωμή. Τώρα είμαστε όλοι εξοικειωμένοι με αυτό. Αυτή είναι η επιπλέον πληρωμή που πρέπει να πληρώσετε για να λάβετε τα προνόμια ασφάλισης υγείας που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι άνθρωποι: επισκέψεις γιατρού και φάρμακα. Οι συμπληρωματικές πληρωμές έχουν ενδεχομένως κάποια οφέλη. Πληρώνοντας στους ανθρώπους μια μικρή και προσιτή αμοιβή για μια ιατρική επίσκεψη, οι συμπληρωματικές πληρωμές μπορούν να μειώσουν ορισμένους από τους επιπόλαιους λόγους που οι άνθρωποι κάνουν ιατρικά ραντεβού. Θεωρητικά, αυτό θα μπορούσε τουλάχιστον να κάνει πιο πιθανή μια ημερομηνία.

Αλλά τότε η συν-πληρωμή για φάρμακα δεν έχει νόημα. Εάν ο γιατρός, η νοσοκόμα ή άλλος πάροχος υγειονομικής περίθαλψης συνταγογραφήσει ένα φάρμακο που πιστεύουν ότι είναι απαραίτητο για την υγεία σας, γιατί να πληρώσετε επιπλέον αφού πληρώσετε χιλιάδες ή δεκάδες χιλιάδες δολάρια για ένα προϊόν που έχει σχεδιαστεί για να καλύψει τα ιατρικά σας έξοδα; Πιστεύουν τα μη ιατρικά στελέχη στον κλάδο ασφάλισης υγείας ότι οι γιατροί (ή άλλοι πάροχοι ιατρικών υπηρεσιών) συνταγογραφούν φάρμακα επιπόλαια;

Ένα άλλο πρόβλημα με τις συμπληρωματικές πληρωμές είναι το ποσό που χρεώνεται. Ορισμένα ασφαλιστικά προγράμματα χρεώνουν υψηλές συμπληρωματικές αμοιβές, γεγονός που μπορεί να αποθαρρύνει τους ανθρώπους να αναζητήσουν ιατρική περίθαλψη όταν τη χρειάζονται περισσότερο ή όταν μπορεί να αποτρέψει μια πιο ακριβή επίσκεψη στο νοσοκομείο αργότερα. Ορισμένοι ασφαλιστές καταβάλλουν συμπληρωματικές πληρωμές για φάρμακα υψηλότερες από το κόστος του φαρμάκου.

Αφού πληρώσετε όλα αυτά τα τέλη και συμπληρώσατε όλα τα χαρτιά, έχετε «ανοίξει» επίσημα το ασφαλιστικό σας προϊόν και μπορείτε πλέον να απολαύσετε το «μπουκιά» της ασφάλισης (αν και μέχρι τώρα μπορεί να νομίζετε ότι αφαιρείτε το ασφαλιστικό προϊόν από εσάς. bitten) . Τι παίρνετε λοιπόν στην πραγματικότητα;

Λοιπόν, τώρα η ασφάλιση υγείας σας θα πληρώσει για τις επισκέψεις στον γιατρό σας και τα φάρμακά σας. Αλλά αν είστε αρκετά υγιείς, θα πρέπει να το επισκέπτεστε μία ή δύο φορές το χρόνο. Πιθανότατα πληρώσατε για αυτές τις επισκέψεις από την τσέπη σας όταν πληρώσατε την έκπτωση σας. Εκτός και αν χρειάζεστε μια διαδικασία ή χειρουργική επέμβαση, η ασφαλιστική εταιρεία υγείας σας δεν χρειάζεται να πληρώσει τους υπόλοιπους ιατρικούς λογαριασμούς σας, επειδή δεν το κάνουν. Ωστόσο, εάν έχετε κάνει μια διαδικασία όπως η κολονοσκόπηση, το κόστος της κολονοσκόπησης είναι υψηλότερο ή χαμηλότερο από την ασφάλειά σας; Αν είναι χαμηλό, τότε γιατί πλήρωσες την ασφάλεια;

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα βρίσκεται φυσικά στην ίδια τη λέξη «ασφάλιση». Πληρώσατε όλα τα επιπλέον χρήματα όταν είχατε ένα σημαντικό ιατρικό πρόβλημα που κόστιζε εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια, χρήματα που δεν είχατε κάπου σε τραπεζικό λογαριασμό – ίσως τα πληρώσατε επειδή έπρεπε. ασφαλιστική εταιρεία υγείας όλα αυτά τα χρόνια.

Η «διασκεδαστική» ασφάλιση υγείας έχει την απάντηση. Αυτό ονομάζεται “καπέλο”. Η ασφαλιστική σας εταιρεία έχει ένα όριο για το ποσό που θα σας πληρώσει ή θα σας αποζημιώσει σε κάθε δεδομένο έτος. Εάν τα ιατρικά σας έξοδα υπερβούν αυτό το όριο, θα πρέπει να πληρώσετε το υπόλοιπο ποσό από την τσέπη σας. Εάν έχετε ένα ιατρικό πρόβλημα που απαιτεί δαπανηρή θεραπεία ή διαδικασίες για αρκετά χρόνια (όπως πολλοί τύποι καρκίνου), τότε η ασφαλιστική σας εταιρεία μπορεί να σας αποβάλει εντελώς.

Για τους περισσότερους Αμερικανούς, η ιδιωτικοποιημένη ασφάλιση υγείας είναι ένας υπερτιμημένος «μεσάζων» που προσθέτει κόστος χωρίς να προσθέτει αξία στην υγειονομική περίθαλψη. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις δημιουργικές προσπάθειές τους να ασκούν πίεση για να αποτρέψουν τους Αμερικανούς από το να έχουν μια εναλλακτική στην ασφάλιση υγείας ως δημόσια επιλογή. Ο μόνος τρόπος με τον οποίο «αποδίδει» η ιδιωτική ασφάλιση υγείας (παίρνεις πίσω τόσα ή περισσότερα από όσα πλήρωσες) είναι αν είσαι αρκετά «τυχερός» να πέσεις στο «γλυκό» του ιατρικού σου προβλήματος. συνδυασμένο ασφάλιστρο, εκπεστέα και συν-πληρωμή και πάλι κάτω από το ανώτατο όριο. Συγχαρητήρια, είστε από εκείνους τους σπάνιους ανθρώπους που απολαμβάνουν αυτή τη μοναδική μπουκιά σοκολάτας σε «διασκεδαστικές» λιχουδιές.

Αν θέλετε να δείτε το κόστος της ασφάλισης υγείας σας να μειώνεται, λίγους λογαριασμούς μπροστά στο NH Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής Αυτό Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 10 και 10:30 π.μ αυτό μπορεί να συμβεί.

Το HB319 θα δημιουργήσει μια επιτροπή για τη μελέτη ενός ασφαλιστικού συστήματος για όλες τις πληρωμές για νοσοκομειακές υπηρεσίες. Αυτό το σύστημα είναι προς το παρόν διαθέσιμο Μέριλαντ και βοήθησε στη μείωση του κόστους υγειονομικής περίθαλψης στο κράτος, ενώ βοήθησε τα μικρότερα νοσοκομεία να παραμείνουν φερέγγυα.

Το HB353-FN θα δημιουργήσει ένα διακρατικό σύμφωνο για την καθολική υγειονομική περίθαλψη. Εάν ψηφιστεί, ο νόμος θα μοιραστεί το διοικητικό κόστος της ασφάλισης υγείας με τα συμμετέχοντα γειτονικά κράτη μας. Τα διοικητικά έξοδα είναι η μεγαλύτερη μεμονωμένη αιτία αυτών των υψηλών ασφαλίστρων και εκπτώσεων. Είναι επίσης η αιτία περίπλοκων και συχνά επαναλαμβανόμενων εγγράφων ασφάλισης υγείας.

Εάν θέλετε να πείτε τη γνώμη σας στην Επιτροπή Εμπορίου, ο σύνδεσμος είναι εδώ: https://www.gencourt.state.nh.us/house/committees/remotetestimony/default.aspx

James Fieseher Ο MD είναι συνταξιούχος οικογενειακός γιατρός από το Ντόβερ.

Ο Δρ. James Fieseher

ΗΠΑ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Leave a Comment