Δείτε πόσο θα άξιζε σήμερα μια επένδυση 1.000 δολαρίων στη βιομηχανική τεχνολογία πριν από 10 χρόνια

Αυτό που έχει σημασία για τους περισσότερους επενδυτές είναι πόσο αλλάζει η τιμή μιας μετοχής με την πάροδο του χρόνου. Αυτό όχι μόνο μπορεί να επηρεάσει το επενδυτικό σας χαρτοφυλάκιο, αλλά μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να συγκρίνετε τα επενδυτικά αποτελέσματα μεταξύ τομέων και βιομηχανιών.

Ένας άλλος παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει τους επενδυτές είναι το FOMO, ή ο φόβος της απώλειας, ειδικά με τους τεχνολογικούς γίγαντες και τις δημοφιλείς καταναλωτικές μετοχές.

Τι θα κάνατε αν είχατε επενδύσει στις Εφαρμοσμένες Βιομηχανικές Τεχνολογίες (AIT) πριν από δέκα χρόνια; Μπορεί να μην είναι εύκολο να παραμείνετε με το AIT όλο αυτό το διάστημα, αλλά αν το κάνατε, πόση θα ήταν η επένδυσή σας σήμερα;

Σε βάθος Μελέτη Εφαρμοσμένων Βιομηχανικών Τεχνολογιών

Έχοντας αυτό κατά νου, ας ρίξουμε μια ματιά στους βασικούς επιχειρηματικούς οδηγούς των Εφαρμοσμένων Βιομηχανικών Τεχνολογιών. Applied Industrial Technologies, Inc. είναι διανομέας βιομηχανικών προϊόντων προστιθέμενης αξίας, συμπεριλαμβανομένων εξαρτημάτων ισχύος για μηχανικά υγρά, ρουλεμάν, προσαρμοσμένες λύσεις ελέγχου ροής, προϊόντα μετάδοσης ισχύος και διάφορα βιομηχανικά προμήθειες. Αυτά τα προϊόντα πωλούνται κυρίως σε κατασκευαστές πρωτότυπου εξοπλισμού (OEM) και σε πελάτες συντήρησης, επισκευής και λειτουργίας (MRO) στην Αυστραλία, τη Βόρεια Αμερική, τη Σιγκαπούρη και τη Νέα Ζηλανδία.

Η εταιρεία είναι επίσης γνωστή στην αγορά για τις υπηρεσίες μηχανικής, σχεδίασης και ενοποίησης συστημάτων. Επιπλέον, οι λύσεις διαχείρισης αποθεμάτων και οι υπηρεσίες εκπαίδευσης συντήρησης προσθέτουν αξία στους τελικούς χρήστες στην αγορά. Ιδρύθηκε το 1923, η εταιρεία έχει επί του παρόντος την έδρα της στο Κλίβελαντ, OH.

Η Εφαρμοσμένη Βιομηχανία αναφέρει έσοδα για δύο επιχειρηματικούς τομείς – Διανομή βάσει Κέντρου Υπηρεσιών και Έλεγχος Ρευστότητας και Ροής. Μια σύντομη συζήτηση των τμημάτων παρέχεται παρακάτω:

Το τμήμα της Διανομής βάσει Κέντρου (66,5% των καθαρών εσόδων το δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού 2023) προσφέρει μια ποικιλία βιομηχανικών προϊόντων κυρίως μέσω κέντρων εξυπηρέτησης στη Νέα Ζηλανδία, την Αυστραλία και τη Βόρεια Αμερική.

Αυτός ο τομέας παρέχει επίσης υπηρεσίες στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένων των εργασιών τελικών καταστημάτων καουτσούκ (περιφερειακά) και συνεργείων επιτόπιας εξυπηρέτησης καουτσούκ. Οι προσφορές υπηρεσιών των Εφαρμοσμένων Προμηθειών Συντήρησης και Λύσεων περιλαμβάνονται στο πεδίο εφαρμογής αυτού του τμήματος.

Το τμήμα Engineered Solutions (πρώην τμήμα Fluid Power & Flow Control) (33,5%) περιλαμβάνει εξειδικευμένες τοπικές εταιρείες που προσφέρουν εξαρτήματα υγρής ισχύος, συναρμολόγηση και σχεδιασμό συστημάτων ρευστού ισχύος και υπηρεσίες επισκευής εξοπλισμού. Αυτά τα προϊόντα και οι υπηρεσίες πωλούνται απευθείας στους τελικούς χρήστες ελλείψει κέντρων εξυπηρέτησης. Επιπλέον, το τμήμα ασχολείται με την ενοποίηση συστημάτων ελέγχου ροής, την επισκευή αντλιών και άλλα.

Συμπέρασμα

Ο καθένας μπορεί να επενδύσει, αλλά η δημιουργία ενός επιτυχημένου επενδυτικού χαρτοφυλακίου απαιτεί έναν συνδυασμό πολλών πραγμάτων: έρευνα, υπομονή και λίγο ρίσκο. Έτσι, εάν επενδύσατε σε Εφαρμοσμένες Βιομηχανικές Τεχνολογίες πριν από μια δεκαετία, πιθανότατα αισθάνεστε πολύ καλά με την επένδυσή σας σήμερα.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας, μια επένδυση 1.000 $ που έγινε τον Φεβρουάριο του 2013 θα αξίζει 3.257,73 $ ή κέρδος 225,77% έως την 1η Φεβρουαρίου 2023 και αυτή η απόδοση δεν περιλαμβάνει μερίσματα, αλλά περιλαμβάνει ανατίμηση.

Συγκριτικά, ο S&P 500 κέρδισε 172,12% και η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 11,12%.

Οι αναλυτές αναμένουν περισσότερα ανοδικά για το AIT. Η Applied Industrial είναι έτοιμη να επωφεληθεί από υγιείς κινήσεις cross-selling και επενδύσεις ανάπτυξης, βελτιώνοντας παράλληλα τη σειρά προϊόντων της και τις υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας. Η συνεχιζόμενη δραστηριότητα MRO, οι πρωτοβουλίες στη διαδικασία πωλήσεων, τα συνεχιζόμενα μέτρα τιμολόγησης, η παγκόσμια ανάπτυξη και οι ισχυρές επενδύσεις στην αλυσίδα εφοδιασμού στον κατασκευαστικό τομέα των ΗΠΑ ωφελούν το τμήμα διανομής που βασίζεται στο κέντρο εξυπηρέτησης. Η συνολική αύξηση των εσόδων για το 2023 αναμένεται να είναι 13-15% (προηγουμένως αναμενόταν 5-9%) σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος. Οι φιλικές προς τους μετόχους πολιτικές της είναι ελπιδοφόρες. Μέσα σε αυτούς τους ανέμους, η μετοχή της εταιρείας ξεπέρασε τις επιδόσεις του κλάδου της το περασμένο έτος. Ωστόσο, η αύξηση του κόστους πώλησης, διανομής και διαχείρισης επηρεάζει την απόδοση της Applied Industrial. Τα ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας προκαλούν επίσης ανησυχία. Τα ζητήματα Forex αναμένεται επίσης να βλάψουν την απόδοση βραχυπρόθεσμα. Η μετοχή σημείωσε άνοδο 14,64% τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες και αναθεώρησε την εκτίμηση των κερδών της κατά 1 υψηλότερα για το οικονομικό 2023, σε σύγκριση με τα χαμηλά τους τελευταίους δύο μήνες. Η συναινετική εκτίμηση επίσης αυξήθηκε.

Θέλετε τις τελευταίες συστάσεις από την Zacks Investment Research; Σήμερα μπορείτε να κατεβάσετε τις 7 καλύτερες μετοχές για τις επόμενες 30 ημέρες. Κάντε κλικ για να λάβετε αυτήν τη δωρεάν αναφορά

Applied Industrial Technologies, Inc. (AIT) : Δωρεάν Αναφορά Ανάλυσης Αποθεμάτων

Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε αυτό το άρθρο στο Zacks.com.

Επενδυτική Έρευνα Zacks

Leave a Comment