Γνώμη: Το μάρκετινγκ Proptech επιστρέφει στο μέλλον

Τουλάχιστον το 50% των εταιρειών Proptech έχουν μηνύματα που απαιτούν από τον κτηματομεσίτη να σταματήσει τη διαμεσολάβηση. Το Haloed “6%” (προμήθεια) είναι το οικονομικό χρυσωρυχείο που αναζητούν οι επιχειρηματίες της PropTech για τουλάχιστον μια δεκαετία. Αυτό που συμβαίνει σε γενικές γραμμές είναι ότι υπονομεύονται όλες οι έννοιες της απομάκρυνσης του «πράκτορα» από την επιχείρηση. Ίσως πρέπει να επιστρέψουμε στα βασικά. ίσως το μέλλον να μοιάζει λίγο με το παρελθόν.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η αντιπάθεια και η αδιαφορία για τους κτηματομεσίτες.

Άτομα σε τομείς όπως η συμβουλευτική, η επενδυτική τραπεζική και η χρηματοοικονομική συμβουλευτική ρωτούν ξεκάθαρα γιατί ένας καταναλωτής χρειάζεται έναν μεσάζοντα για μια συναλλαγή που μπορεί να χειριστεί μόνος του.

Η ειρωνεία είναι νόστιμη – άνθρωποι που οι ίδιοι είναι μεσίτες που απαιτούν ειδική πρόσβαση ή ειδικές γνώσεις ξαφνικά πιστεύουν ότι άλλοι που κάνουν το ίδιο πράγμα είναι άσχετοι και έτοιμοι να «διαταραχθούν», έστω και σε ακίνητα. Βρασμός. Τσαγιέρα.

Τώρα, φυσικά, από τα περίπου 1,6 εκατομμύρια αδειοδοτημένους πράκτορες στις Ηνωμένες Πολιτείες—μερικοί από τους οποίους δεν είναι ιδιαίτερα παραγωγικοί ή καλοί στη δουλειά τους—αλλά για να κρίνουμε είτε ότι το επάγγελμα στο σύνολό του είναι μπαρόκ είτε ότι ολόκληρος ο ωκεανός κρίνεται από τη φύση των τροφοδοτών του από κάτω, είναι τουλάχιστον παράλογο.

Η σοφία είναι τοπική

Με αυτούς και άλλους πολύ πραγματικούς τρόπους, το μάρκετινγκ proptech ανατρέπει αυτό που πολλοί πιστεύουν ότι είναι οι τάσεις στο ευρύτερο επάγγελμα του μάρκετινγκ. Με απλά λόγια, το παρελθόν έχει πολλά να μας διδάξει και μπορεί στην πραγματικότητα να προμηνύει το μέλλον. Τα “νέα” εργαλεία και οι μόδες μπορεί να μην ταιριάζουν καλά σε αυτόν τον τομέα.

Το να το προτείνεις αυτό σημαίνει ότι απευθύνεσαι στα κλισέ, αλλά τότε τα κλισέ υπάρχουν επειδή έχουν απήχηση. Γνωρίζουμε ότι η μεγάλη γνώση ακινήτων και οι εξαιρετικές συναλλαγές ακινήτων είναι τοπικές. Η σοφία είναι τοπική. Γνωρίζουμε επίσης ότι τα ακίνητα είναι μια επιχείρηση σχέσεων. Η βιομηχανία δεν ακολουθεί ένα σύνολο ψυχρών, αναλυτικών και ορθολογικών αρχών. Πράγματι, το προσωπικό γούστο, τα συναισθήματα και η ανθρώπινη σύνδεση παίζουν σημαντικό ρόλο στην ακίνητη περιουσία. Είναι πολύ πιο ακατάστατο από τα φύλλα του Microsoft Excel και τα προσεγμένα σχέδια έργων.

Δεν μπορεί να είναι όλα εικονικά

Εάν η ζωή μιας βιομηχανίας λειτουργεί με κάποιο ρυθμό, τότε το καλό μάρκετινγκ πρέπει να έχει απήχηση με αυτόν τον ρυθμό – είναι συνετό να ακολουθείτε την αρχή. Πάρτε, για παράδειγμα, την έννοια των «γεγονότων» στον κλάδο των ακινήτων. Ειδικοί και αντίπαλοι ζητούσαν την καταστροφή του φυσικού φαινομένου πριν από χρόνια. Το επιχείρημά τους ήταν ότι το περιεχόμενο μπορεί να διανεμηθεί μέσω του Διαδικτύου και επομένως τα φυσικά γεγονότα είναι λείψανα μιας περασμένης εποχής.

Τίποτα δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια στο real estate. Καθώς επεκτείνουμε την κατανόησή μας για τον αντίκτυπο των εκδηλώσεων στις ιδέες “Κοινότητα, Περιεχόμενο και Εμπόριο”, κατανοούμε γιατί η φυσική παρουσία είναι καλή επιχείρηση.

Κατά μέσο όρο, υπολογίζουμε ότι οι νεοσύστατες εταιρείες PropTech μπορούν να ξοδέψουν έως και το 40% του προϋπολογισμού μάρκετινγκ σε εκδηλώσεις και όλες τις προετοιμασίες (συμπεριλαμβανομένων των ταξιδιών) που τις κάνουν επιτυχημένες. Τα ψηφιακά κανάλια είναι σημαντικά, αλλά δεν διακόπτουν τα γεγονότα.

Ενθαρρύνετε τους πράκτορες να γίνουν συνήγοροι

Όταν πρόκειται για τον κεντρικό ρόλο του κτηματομεσίτη, φαίνεται καλό να εμπνεύσεις και να παρακινήσεις 1,6 εκατομμύρια ανθρώπους να γίνουν μεσίτες αντί να τους απωθήσεις υποδηλώνοντας τη δική τους ασημαντότητα. Πολλοί ηγέτες του κλάδου έχουν έμπιστους διανομείς, συνεργάτες καναλιών, μεταπωλητές προστιθέμενης αξίας και συνεργάτες ευαγγελισμού.

Γιατί όχι στην proptech; Το να τρέχεις ενάντια σε αυτό το φρούριο είναι μια ανόητη υπόθεση, αν και μεταξύ των επιχειρηματιών proptech, ο άπληστος κοιτάζει το 6% και δεν μπορεί να δει το δάσος.

Ένας γενικός εμπειρικός κανόνας είναι ότι όσο περισσότερο μια εταιρεία ισχυρίζεται ότι «διαταράσσεται», τόσο πιο υπερβολικοί είναι οι ισχυρισμοί της και τόσο περισσότερους εχθρούς δημιουργεί. Ίσως η συνεργασία και η βελτίωση έναντι της διαταραχής είναι η καθημερινότητα στο μάρκετινγκ ακινήτων. Αυτό μοιάζει με τη λογική του παρελθόντος και καλό θα ήταν να το μιμηθεί στο μέλλον.

Υπάρχουν πολλοί άλλοι τομείς όπου η έπαρση της τεχνοκρατικής σκέψης οδηγεί στην πραγματικότητα του real estate. Οι τεχνολόγοι πρέπει να αισθάνονται άνετα να βελτιώνουν, να ενισχύουν και να βοηθούν τα υπάρχοντα επιχειρηματικά μοντέλα, όχι πάντα να προσπαθούν να διαταράξουν και έτσι να προσβάλλουν.

Οι έμποροι PropTech πρέπει να κάνουν το ίδιο. Επιστροφή στο μέλλον.

Η Romi Mahajan είναι η CMRO Ποσότηταμια εταιρεία AI στον τομέα των ακινήτων.

Αυτή η στήλη δεν αντικατοπτρίζει απαραίτητα τη γνώμη του συντακτικού τμήματος του RealTrends και των ιδιοκτητών του.

Για να επικοινωνήσετε με τον συγγραφέα αυτής της ιστορίας:
Romi Mahajan στο [email protected]

Για να επικοινωνήσετε με τον υπεύθυνο συντάκτη για αυτήν την ιστορία:
Η Tracey Velt στο [email protected]

Leave a Comment