Γνώμη: Επενδύσεις σε μια επένδυση; Ίσως η Wall Street να είναι το βιομηχανικό συγκρότημα.

Το κατεστημένο της Wall Street δεν θέλει να διαβάσετε αυτό το άρθρο και θα σας πω γιατί.

Εάν είστε επενδυτής και δεν λαμβάνετε όλες τις αποδόσεις που αξίζετε, υπάρχουν πολλοί πιθανοί λόγοι. Ίσως το μεγαλύτερο είναι ότι η Wall Street αρέσει έτσι.

Οι γιγάντιες εταιρείες όπως η Goldman Sachs, η BlackRock, η Morgan Stanley και η JPMorgan Chase πραγματοποιούν τακτικά κέρδη δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ετήσια βάση, και αυτό συμβαίνει αφού πληρώνουν τακτικά τους στρατούς των πωλητών τους μεσαίους έως εξαψήφιους μισθούς και μπόνους.

Από την άποψή σας, οι αποδόσεις σας είναι ίσες με ό,τι απομένει αφού η Wall Street περικόψει τα έξοδα, τις προμήθειες πωλήσεων, τα κρυφά κόστη και άλλα παρόμοια.

Αλλά από τη σκοπιά της Wall Street, όσο περισσότερο κρατάτε, τόσο λιγότεροι μεσίτες, έμποροι, πωλητές, άνθρωποι μάρκετινγκ, διαφημιστικές εταιρείες, στελέχη, εταιρικά τζετ, κίνητρα πωλήσεων και άλλα «ουσιώδη» εργαλεία του εμπορίου σας έχουν απομείνει.

Ναι, η συνολική χρηματιστηριακή αγορά είχε μια δύσκολη περίοδο πέρυσι. Και δεν φταίνε οι επενδυτικές τράπεζες, οι ασφαλιστικές εταιρείες, οι χρηματιστηριακές εταιρείες, τα χρηματοοικονομικά μέσα, οι εταιρείες αμοιβαίων κεφαλαίων, οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι και οι διάφορες διαδικτυακές ομάδες και υπηρεσίες που αποτελούν συλλογικά αυτό που αποκαλώ Wall Street.

Αυτός ο κλάδος δεν αναγκάζει την αγορά να ανεβοκατεβαίνει.

Ωστόσο, η Wall Street είναι γεμάτη με συγκρούσεις συμφερόντων και γεμάτη από εμπνευσμένους ανθρώπους που θα κάνουν σχεδόν τα πάντα για να προσελκύσουν περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να ελέγξουν.

Κερδίστε την αγορά

Μόλις πάρουν στα χέρια τους τα χρήματά μας, η μεγαλύτερη επιθυμία τους είναι να μας πείσουν ότι μπορούν να μας βοηθήσουν να κερδίσουμε την αγορά και «να τα καταφέρουμε καλύτερα από τον άλλον». Εάν μπορούν να το κάνουν αυτό, πιθανότατα θα διατηρήσουν την επιχείρησή μας και θα λάβουν παραπομπές. Ωστόσο, είναι ειρωνικό, άδικο (και σπαρακτικά ακριβό για εκατομμύρια επενδυτές) το γεγονός ότι η Wall Street δεν προωθεί ένα απλό προϊόν που προσφέρει στην πραγματικότητα αποδόσεις άνω του μέσου όρου – το ταμείο δείκτη.

Το ταμείο δείκτη, όπως το ξέρουμε σήμερα, δίνει στους ιδιώτες έναν εύκολο και φθηνό τρόπο να κατέχουν ένα κομμάτι από οτιδήποτε υπάρχει “στην αγορά”. Αυτά είναι πολύ καλά νέα για εμάς ως επενδυτές.

Αλλά από την οπτική γωνία της Wall Street, τα αμοιβαία κεφάλαια δεικτών έχουν ένα σοβαρό πρόβλημα: επιτρέπουν στους επενδυτές να διατηρήσουν τα περισσότερα από τα κέρδη τους.

Για να προσελκύσει επενδυτές μακριά από τα κεφάλαια δεικτών, η Wall Street προωθεί προηγούμενες επιδόσεις, στελέχη υψηλού προφίλ και ακριβά προϊόντα υψηλού κινδύνου που θεωρητικά μπορούν να αποφέρουν υψηλές αποδόσεις για τους επενδυτές αλλά τεράστιες βραχυπρόθεσμες προμήθειες πωλήσεων και τεράστια κέρδη για συμβούλους. οι εταιρείες που τα κατασκευάζουν.

Το κόστος όλων αυτών μπορεί εύκολα να ξεπεράσει το 2% ετησίως. Για πολλούς επενδυτές, αυτό μπορεί να προσθέσει έως και εκατομμύρια δολάρια σε μια ζωή.

Τελική απόδοση

Εάν η δουλειά σας είναι να πουλάτε επενδυτικά προϊόντα και να συσσωρεύετε περιουσιακά στοιχεία για να τα διαχειριστεί ο εργοδότης σας, το πιο σίγουρο και εύκολο εισιτήριο για την επιτυχία είναι να εστιάσετε τις πωλήσεις σας στην απόδοση των αποτελεσμάτων.

Οι πελάτες σας θέλουν να τους συνδέσετε με νικητές. Εάν ένα συγκεκριμένο αμοιβαίο κεφάλαιο ξεπερνά τις αποδόσεις των ομολόγων του την πιο πρόσφατη δεκαετία, ημερολογιακό έτος ή περίοδο έξι μηνών (εσείς, ως πωλητής, μπορείτε να επιλέξετε τα δεδομένα που φαίνονται πιο εντυπωσιακά), έχετε βρει αυτό που θέλουν οι πελάτες σας.

Είναι η καλύτερη επιλογή για αυτούς; Λοιπόν, αυτό δεν είναι πραγματικά το πρόβλημά σας, έτσι δεν είναι;

Ωστόσο, εάν είστε επενδυτής, ίσως θέλετε να ακούσετε τον ιδρυτή της Vanguard, John Bogle. Έγραψε ότι η αγορά κεφαλαίων που βασίζονται κυρίως σε προηγούμενες επιδόσεις, ειδικά σε πρόσφατες επιδόσεις, είναι «ένα από τα πιο ανόητα πράγματα που μπορεί να κάνει ένας επενδυτής. .»

Να είσαι έξυπνος

Όπως είπα, η Wall Street δεν θα χαρεί που θα το διαβάσετε. Στο βιβλίο μου του 2012, Get Smart of Get Screwed, διδάσκω στους πωλητές της Wall Street πώς να εξαπατούν τους επενδυτές παραμένοντας εκτός των ορίων της νομοθεσίας περί χρεογράφων. Διαβάστε το δωρεάν αντίγραφό σας εδώ.

Είναι φυσικό να πιστεύεις ότι αυτό δεν μπορεί να αποδοθεί στον δικό σου σύμβουλο. Εξάλλου, οι επιτυχημένοι πωλητές, συμπεριλαμβανομένων των μεσιτών, είναι συνήθως ευγενικοί, σεβαστοί και συμπαθείς άνθρωποι, άνθρωποι με τους οποίους θέλετε να είστε φίλοι.

Ωστόσο, τα άτομα με τα οποία συναλλάσσεσαι δεν εργάζονται μεμονωμένα. Αποτελούν μέρος μιας εξαιρετικά οργανωμένης και πολύπλοκης βιομηχανίας, κολλημένης σε ένα σύστημα που λειτουργεί ενάντια στον πελάτη με διάφορους τρόπους.

Η κριτική μου απευθύνεται στο σύστημα, όχι στους ανθρώπους που έχουν βρει τρόπο να ζήσουν μέσα σε αυτό.

Στο κεφάλαιο με τίτλο «Να κατακλύζεσαι από την πίεση των πωλήσεων», συζήτησα έναν από τους βασικούς μοχλούς όλων των επιχειρήσεων. Πόση άνεση θα είχατε από ένα ιατρικό σύστημα που πληρώνει στους γιατρούς προμήθεια για κάθε συνταγή που γράφουν; Η πίεση των πωλήσεων μπορεί να προκαλέσει τη διακοπή των λογαριασμών μέσω συχνών αγορών και πωλήσεων χωρίς προφανή σκοπό εκτός από τη δημιουργία συναλλαγής. Ευνοεί επίσης προϊόντα υψηλού κινδύνου και υψηλής προμήθειας. Μίλησα με έναν χρηματιστή του οποίου η εταιρεία αναλάμβανε μια νέα προσφορά μετοχών που θεωρούσε πολύ επικίνδυνη για τους πελάτες του.

Όταν παραπονέθηκε ότι έπρεπε να πουλήσει το μερίδιό του, το αφεντικό του είπε ότι θα έπρεπε να αγοράσει ό,τι δεν πουλούσε.

Σύγκρουση συμφερόντων

Σε αυτό το βιβλίο, περιγράφω επίσης πώς ένας εκπρόσωπος ασφαλιστικής εταιρείας κάποτε με κάλεσε να βοηθήσω στη δημιουργία μιας νέας επένδυσης. Όταν διαμαρτυρήθηκα ότι η πρότασή του θα κόστιζε τόσο πολύ που θα ήταν μια κακή επιλογή για τους επενδυτές, απάντησε: «Αυτό δεν θα είναι πρόβλημα. «Αν βάλεις αρκετά μεγάλη προμήθεια σε κάτι, οι πωλητές θα πουλήσουν οτιδήποτε».

Έχασα την ευκαιρία.

Δεν χάνονται όλα

Μπορείτε να αποτρέψετε τα περισσότερα, αν όχι όλα, από αυτά. Αλλά για να το κάνετε αυτό, πρέπει να ελέγχετε τις επενδύσεις σας. Το καλύτερο στοίχημά σας είναι να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας όσο το δυνατόν περισσότερο, να διατηρήσετε λογικές προσδοκίες και να κάνετε τα σωστά πράγματα:

· Διατηρήστε το κόστος και τον κύκλο εργασιών του χαρτοφυλακίου σας σε χαμηλά επίπεδα.

· Μαζική διαφοροποίηση.

· Μην προσπαθήσετε να κερδίσετε την αγορά.

· Προσοχή στους φόρους.

Τέλος, εάν συνεργάζεστε με έναν επενδυτικό σύμβουλο, επιλέξτε έναν με νομική ευθύνη για την επίλυση τυχόν διενέξεων υπέρ σας.

Ο Richard Buck συνέβαλε σε αυτό το άρθρο.

Paul Merriman και Richard Buck «Μιλάμε για εκατομμύρια! 12 απλοί τρόποι για να αυξήσετε τη σύνταξή σας». Αποκτήστε το δωρεάν αντίγραφό σας.

Leave a Comment