Γιατί πρέπει να αποφύγετε την επένδυση σε κρυπτονομίσματα κατά τη συνταξιοδότηση

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η επένδυση σε κρυπτονομίσματα είναι ένας τρόπος για να ενισχύσουν τις αποταμιεύσεις τους για τη συνταξιοδότηση, αλλά δεν είναι χωρίς κίνδυνο. Τα κρυπτονομίσματα είναι μια εξαιρετικά ασταθής κατηγορία περιουσιακών στοιχείων της οποίας οι τιμές μπορεί να κυμαίνονται άγρια ​​βραχυπρόθεσμα. Αυτή είναι μια επικίνδυνη επιλογή για όσους είναι συνταξιούχοι ή κοντά στη σύνταξη και πρέπει να προστατεύσουν τις αποταμιεύσεις τους. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για να αποφύγετε την επένδυση σε κρυπτονομίσματα κατά τη συνταξιοδότηση, συμπεριλαμβανομένης της ασταθούς φύσης του περιουσιακού στοιχείου, της έλλειψης ρύθμισης και των πιθανών φορολογικών επιπτώσεων.

Τι είναι το κρυπτονόμισμα;

Το κρυπτονόμισμα είναι ένα ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο που έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί ως μέσο ανταλλαγής. Χρησιμοποιείται ως μέθοδος μεταφοράς αξίας μεταξύ δύο μερών ψηφιακά χωρίς τη χρήση κεντρικής αρχής όπως τράπεζα ή κυβέρνηση. Το κρυπτονόμισμα λειτουργεί εκτός του παραδοσιακού τραπεζικού συστήματος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αγορά αγαθών και υπηρεσιών ή να διατηρηθεί ως επένδυση.

Υπάρχουν πολλά κρυπτονομίσματα με Bitcoin
BTC
και Ethereum
ETH
όντας ο πιο διάσημος. Μερικοί άνθρωποι αποκαλούν το κρυπτονόμισμα «ψηφιακό χρυσό» επειδή το βλέπουν ως εναλλακτική λύση στην κατοχή φυσικού χρυσού. Όπως ο χρυσός, έτσι και τα κρυπτονομίσματα δεν εξαρτώνται από την υγεία οποιασδήποτε οικονομίας και θεωρούνται ως ένα απόθεμα αξίας με περιορισμένη και προβλέψιμη προσφορά. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες σημαντικές διαφορές μεταξύ του κρυπτονομίσματος και του χρυσού. Σε αντίθεση με τον χρυσό, το κρυπτονόμισμα υπάρχει ως κωδικός υπολογιστή και όχι ως φυσικό περιουσιακό στοιχείο. Αυτό καθιστά εύκολη την αποθήκευση και τη μεταφορά ηλεκτρονικά.

Λόγοι για να αποφύγετε την επένδυση σε κρυπτονομίσματα κατά τη συνταξιοδότηση

Το κρυπτονόμισμα είναι μια άκρως κερδοσκοπική επένδυση, επομένως είναι καλύτερο να το αποφύγετε εάν συνταξιοδοτείτε ή συνταξιοδοτείτε. Ο κίνδυνος μιας ξαφνικής πτώσης της τιμής μπορεί να βλάψει την οικονομική ασφάλεια των συνταξιοδοτικών αποταμιεύσεών σας. Η αστάθεια του κρυπτονομίσματος το καθιστά ακατάλληλη επένδυση για όσους πλησιάζουν στη συνταξιοδότηση.

Η τιμή των κρυπτονομισμάτων μπορεί να πέσει γρήγορα και αν δεν είστε προετοιμασμένοι για αυτό, μπορεί να έχει καταστροφικές επιπτώσεις στις συνταξιοδοτικές αποταμιεύσεις σας. Μια ξαφνική πτώση της τιμής μπορεί να μειώσει σημαντικά την αξία των αποταμιεύσεών σας, γεγονός που μπορεί να έχει καταστροφικές επιπτώσεις στα συνταξιοδοτικά σας προγράμματα. Ο κίνδυνος μιας ξαφνικής πτώσης της τιμής μπορεί να βλάψει την οικονομική ασφάλεια των συνταξιοδοτικών αποταμιεύσεών σας. Αυτή η αστάθεια το καθιστά ακατάλληλη επένδυση για άτομα που πλησιάζουν στη συνταξιοδότηση.

Επί του παρόντος, εξακολουθεί να υπάρχει έλλειψη ρυθμίσεων σχετικά με τα κρυπτονομίσματα, γεγονός που τα καθιστά πιο κερδοσκοπικά και θα πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν επενδύετε, ειδικά εάν είστε κοντά στη σύνταξη. Στις αρχές και στα μέσα της δεκαετίας του 2000, είδαμε ολόκληρες βιομηχανίες να φουσκώνουν λόγω έλλειψης κανονισμών και ο ίδιος συνδυασμός κερδοσκοπίας, έλλειψης κανονισμών και φόβου για αποστολή μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή για τις επενδύσεις σας.

Γνωστοποίηση: Η Diversified, LLC είναι σύμβουλος επενδύσεων εγγεγραμμένος στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC). Η εγγραφή συμβούλου επενδύσεων δεν συνεπάγεται κάποια ειδική ικανότητα ή επίπεδο κατάρτισης και δεν συνιστά έγκριση της εταιρείας από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Αντίγραφο του τρέχοντος ενημερωτικού φυλλαδίου της Diversified, το οποίο συζητά, μεταξύ άλλων, τις επιχειρηματικές πρακτικές, τις υπηρεσίες και τις αμοιβές της εταιρείας, είναι διαθέσιμο στον ιστότοπο της SEC: www.adviserinfo.sec.gov. Οι επενδύσεις σε τίτλους ενέχουν κινδύνους, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής απώλειας κεφαλαίου. Οι πληροφορίες σε αυτόν τον ιστότοπο δεν αποτελούν σύσταση ή προσφορά για πώληση (ή πρόκληση προσφοράς για αγορά) τίτλων στις Ηνωμένες Πολιτείες ή σε οποιαδήποτε άλλη δικαιοδοσία.

Leave a Comment