Γιατί οι έμποροι επιλέγουν όλο και περισσότερο κάθετα βίντεο;

Του Anant Sharma

Το βίντεο κυριαρχεί στα σημερινά κανάλια ψηφιακού μάρκετινγκ και πρόκειται να συνεχίσει να κυριαρχεί τα επόμενα χρόνια. Τα κάθετα βίντεο έχουν κερδίσει δημοτικότητα επειδή αντικατοπτρίζουν τις σύγχρονες προτιμήσεις των καταναλωτών. Έχοντας αυτό υπόψη, είναι σημαντικό να βελτιστοποιήσετε αυτήν τη μορφή με τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους. Αν και το βίντεο μάρκετινγκ δεν είναι καινούργιο, καθώς οι προσδοκίες των καταναλωτών αυξάνονται και η μάχη για τη διατήρηση των θεατών εντείνεται, η σημασία της διασφάλισης της άνεσης των θεατών βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών.

Στο Διαδίκτυο κυριαρχούσαν χρήστες που είναι συνηθισμένοι στην αναλογία διαστάσεων 16:9 για βίντεο (τοπία). Ωστόσο, η έλευση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης εισήγαγε τους καταναλωτές στην κατακόρυφη μορφή βίντεο, σηματοδοτώντας την εξέλιξη της μορφής. Το 57% των βίντεο παγκοσμίως προέρχονται από κινητές συσκευές και το 94% των χρηστών κρατούν τα τηλέφωνά τους κάθετα, επομένως είναι πιθανό να είναι πιο εργονομικά για τους σύγχρονους χρήστες. Ακολουθώντας αυτή την τάση, οι έμποροι επενδύουν όλο και περισσότερο σε κάθετα βίντεο.

Η σημασία του στον σύγχρονο κόσμο

Τα κάθετα βίντεο καλύπτουν τους χώρους κοινωνικής δικτύωσης και ψηφιακού μάρκετινγκ. Πλατφόρμες όπως το Instagram και το Snapchat έχουν υιοθετήσει και έχουν δώσει προτεραιότητα σε κάθετες μορφές περιεχομένου. Το Facebook κυκλοφόρησε τα Stories στην πλατφόρμα του στα τέλη του 2016, κερδίζοντας έλξη λίγο μετά από τους ομολόγους του. Το Instagram κυκλοφόρησε τροχούς και IGTV, ενώ το YouTube επέτρεψε την κατακόρυφη αναπαραγωγή βίντεο σε πλήρη οθόνη. Ενώ αυτές οι πλατφόρμες έχουν ήδη κατασκευαστεί και βελτιστοποιηθεί για να προσελκύουν χρήστες, τα κάθετα βίντεο έχουν μια μοναδική δυνατότητα που τα κάνει πιο αποτελεσματικά, ειδικά για νεότερο κοινό. Το κατακόρυφο περιεχόμενο είναι πιο βολικό για τους χρήστες κινητών, επειδή εξαλείφει την ανάγκη να μετατρέψουν τα τηλέφωνά τους σε οριζόντιο προσανατολισμό για προβολή βίντεο πλήρους οθόνης.

Από την άνοδο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των μορφών συντομευμένου περιεχομένου τους, το μέσο εύρος της ανθρώπινης προσοχής έχει συρρικνωθεί στο μέγεθος ενός χρυσόψαρου. Το μεγαλύτερο μέρος του κατακόρυφου περιεχομένου βίντεο στον ιστό σήμερα είναι μεταξύ 10-60 δευτερολέπτων για να καλύψει τη συρρίκνωση της προσοχής και το περιεχόμενο κάθετου βίντεο διευκολύνει και διευκολύνει την εστίαση στη δράση αφαιρώντας περιττές περιφερειακές λεπτομέρειες. Τα κάθετα βίντεο μπορούν να προσεγγίσουν ένα ευρύτερο κοινό και να προσφέρουν σημαντικές δυνατότητες μάρκετινγκ.

Κάθετα βίντεο που ξεπερνούν τα κανονικά βίντεο

Τα κάθετα βίντεο δεν ωφελούν μόνο τους χρήστες και τα κοινωνικά δίκτυα, αλλά κάνουν θαύματα και για τις επιχειρήσεις. Οι έμποροι που χρησιμοποιούν κάθετα βίντεο για να προωθήσουν τα προϊόντα τους έχουν καλύτερα αποτελέσματα, ειδικά όσον αφορά τις προβολές και την αφοσίωση. Επιπλέον, χάρη σε μια πιο ομαλή εμπειρία, οι κάθετες καμπάνιες βίντεο έχουν έως και 9 φορές υψηλότερα ποσοστά ολοκλήρωσης και μεγαλύτερο μερίδιο της προσοχής του καταναλωτή, γεγονός που τις καθιστά πιο αποτελεσματικό τρόπο παράδοσης μηνυμάτων επωνυμίας.

Σήμερα, οι επωνυμίες χρησιμοποιούν την κατακόρυφη μορφή βίντεο σχεδόν για τα πάντα, από ψυχαγωγικές σειρές ιστού έως εκπαιδευτικό περιεχόμενο στο LinkedIn. Με την αυξανόμενη υιοθέτηση των smartphone, το κάθετο περιεχόμενο καταγράφεται σχεδόν κάθε δευτερόλεπτο της ημέρας, αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο αναφέρονται και καταναλώνονται τα παγκόσμια γεγονότα. Οι επωνυμίες σε διάφορες κατηγορίες συνεχίζουν να επενδύουν σε τρόπους για να αξιοποιούν το ισχυρό περιεχόμενο και την ακριβή παράδοση, χάρη στη συνεχή καινοτομία σε βασικές πλατφόρμες που οδηγούν στη δημιουργία και την κατανάλωση κάθετου βίντεο. Οι νέες διαδραστικές λειτουργίες θα συνεχίσουν να φέρνουν επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο λέμε ιστορίες και να ανοίγουν ευκαιρίες για σύνδεση με κοινό σε όλο τον κόσμο.

Για παράδειγμα, οι διαφημίσεις και οι καμπάνιες αυτοκινήτων συνήθως γυρίζονται οριζόντια. Ωστόσο, η Mercedes Benz δείχνει ότι το κάθετο βίντεο είναι εξίσου αποτελεσματικό με το οριζόντιο βίντεο για την προβολή αυτοκινήτων και των χαρακτηριστικών τους.

Όταν εργάζεστε με περιορισμένο κατακόρυφο χώρο βίντεο, αποτυπώνουν δημιουργικά το πλήρες κάδρο. Γέρνουν την κάμερα υπό γωνία για να δώσουν στον θεατή μια πλήρη πανοραμική άποψη του αυτοκινήτου ή τραβούν μια εναέρια λήψη κοιτώντας απευθείας πάνω από το αυτοκίνητο. Η κατακόρυφη μορφή βίντεο τους δίνει μεγαλύτερη ελευθερία να δώσουν έμφαση στις κοντινές λεπτομέρειες όπως το εσωτερικό, ο κινητήρας και τα λογότυπα. (Πηγή εικόνας: Mercedes Benz, Tik Tok)

Ένα άλλο παράδειγμα είναι η Samsung. Το κάθετο βίντεο είναι τόσο πολύτιμο σήμερα που η Samsung βελτιστοποίησε ακόμη και τη σκηνή της συναυλίας για την οθόνη του τηλεφώνου. Η μάρκα παρουσίασε μια επίδειξη στο Λονδίνο με μια σκηνή τριών επιπέδων που ταιριάζει τέλεια στο κάθετο πλαίσιο.

Ομοίως, δημοφιλείς επωνυμίες όπως η Amazon Prime, η National Geographic, η Louis Vuitton και η Taco Bell χρησιμοποιούν κάθετα βίντεο για να αυξήσουν την επισκεψιμότητα για να βελτιώσουν την αφοσίωση περιεχομένου και να αυξήσουν τα έσοδα.

να συμπεράνω

Τα κάθετα βίντεο θα είναι βασικός πυλώνας τα επόμενα χρόνια και θα φέρουν άλλη μια ριζική αλλαγή στον τρόπο κατανάλωσης περιεχομένου. Με τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης να επενδύουν περισσότερο σε μορφές και αλγόριθμους και διεπαφές χρήστη (UI), το κάθετο βίντεο είναι πιθανό να προσαρμοστεί για να εξυπηρετεί περισσότερους χρήστες, όχι απλώς μια τάση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά μια σημαντική αλλαγή παραδείγματος στον τομέα του ψηφιακού μάρκετινγκ. . Οι έμποροι θα ήταν φρόνιμο να παρακάμψουν αυτήν την εξέλιξη και να αντιμετωπίσουν τις απαιτήσεις των καταναλωτών ως σημαντικό μέρος της στρατηγικής τους για το μάρκετινγκ βίντεο.

συντάκτης Είναι ο συνιδρυτής και δημιουργικός διευθυντής της Momo Media.

Ακολουθησε μας ΚελάδημαInstagram, LinkedIn, Facebook

Leave a Comment