Γιατί οι έμποροι αντικαθιστούν το foundation marketing

«Οι επιχειρήσεις είναι κάπως σε μια διάθεση αντικατάστασης», δήλωσε ο Tony Byrne, ιδρυτής του Real Story Group στο The MarTech Conference.

Οι αλλαγές στη συμπεριφορά των πελατών κατά τη διάρκεια της πανδημίας ανάγκασαν τους οργανισμούς να βελτιώσουν και να ενημερώσουν τις τεχνολογίες δέσμευσης. Η τελευταία μας έρευνα για την αλλαγή MarTech το έδειξε αυτό.

Οι έμποροι κοιτάζουν τώρα κάτω από το επίπεδο αφοσίωσης στη στοίβα τους, αξιολογώντας και αντικαθιστώντας τη βασική τεχνολογία που τροφοδοτεί τα άλλα επίπεδα.

Το κύριο στρώμα

«Περισσότερες επιχειρήσεις επενδύουν σε αυτό που ονομάζουμε υπηρεσίες «enterprise foundation»», είπε ο Byrne. «Πρόκειται για συστήματα που δεν αφορούν το κανάλι. Ζουν κάτω από τις πλατφόρμες αφοσίωσης σας και βοηθούν στην παροχή μιας πιο διακαναλικής εμπειρίας.”

Φωτογραφία: Real Story Group

Πάνω από αυτό, στο επίπεδο αφοσίωσης, οι εταιρείες αναπτύσσουν όλα τα εργαλεία που βοηθούν στην προσέλκυση πελατών σε συγκεκριμένα κανάλια όπως μέσα κοινωνικής δικτύωσης, email και εξυπηρέτηση πελατών.

Οι πελάτες έχουν αλλάξει τη συμπεριφορά τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας, χρησιμοποιώντας περισσότερα ψηφιακά κανάλια και υιοθετώντας νέα ταξίδια. Για παράδειγμα, ένας πελάτης μπορεί να έχει αλλάξει την παραγγελία ειδών οικιακής χρήσης που αγόρασε προηγουμένως από ένα σούπερ μάρκετ. Ή άρχισαν να κάνουν περισσότερη διαδικτυακή έρευνα σε μια σειρά από πηγές για να ενημερώνουν τις αποφάσεις αγοράς τους.

Σκάψτε βαθιά: 16 Πλατφόρμες Αυτοματισμού Μάρκετινγκ που πρέπει να εξετάσει ο οργανισμός σας

Για να διατηρήσουν αυτούς τους πελάτες αφοσιωμένους σε όλες αυτές τις απροσδόκητες αλλαγές, οι έμποροι έπρεπε να κάνουν πιο θεμελιώδεις αλλαγές στη στοίβα τους.

Αντικαταστάσεις CDP

Το θεμελιώδες επίπεδο περιλαμβάνει λειτουργίες πληροφοριών, λήψης αποφάσεων και περιεχομένου που τροφοδοτούν όλο το μάρκετινγκ σας.

Η έρευνα αντικατάστασης MarTech διαπίστωσε ότι οι πλατφόρμες δεδομένων πελατών (CDP) δεν αντικαθίστανται τόσο συχνά όσο ορισμένες άλλες τεχνολογίες, όπως το CRM, αλλά αυτό συμβαίνει επειδή τα CDP είναι νεότερη τεχνολογία. Τα CDP βρίσκονται στο βασικό επίπεδο, έτσι οι οργανισμοί αναλαμβάνουν επιθετική δράση όταν αντικαθιστούν τη νέα τεχνολογία.

«Νομίζω ότι οι εταιρείες γενικά είναι πιο διατεθειμένες να τραβούν τη σκανδάλη όταν αισθάνονται ότι κάτι δεν πάει καλά», είπε ο Byrne.

Τα CDP είναι όπου τα δεδομένα αποθηκεύονται σε μεμονωμένα προφίλ για κάθε πελάτη. Αυτά τα δεδομένα μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση της επικοινωνίας μέσω αποκλειστικών καναλιών που ελέγχονται από την τεχνολογία υψηλότερα στη στοίβα. Αυτό είναι που κάνει τα CDP θεμελιώδη και που τα καθιστά βάρος προς αντικατάσταση.

Αποφύγετε τη διαχείριση δεδομένων σε λάθος μέρος

Ένας από τους λόγους για τους οποίους η υποκείμενη τεχνολογία, όπως τα CDP και άλλα εργαλεία διαχείρισης δεδομένων δεν έχουν αντικατασταθεί συχνότερα, είναι επειδή τα δεδομένα σε αυτούς τους οργανισμούς διαχειρίζονται από εργαλεία υψηλότερα στη στοίβα.

«Οι πλατφόρμες email και η αυτοματοποίηση μάρκετινγκ έχουν σχεδιαστεί για να διαχειρίζονται τα δεδομένα μάρκετινγκ, αλλά είναι το λάθος μέρος για τη διαχείριση των δεδομένων μάρκετινγκ», λέει ο Byrne. «Μπορούμε να πούμε το ίδιο για την εξατομίκευση και άλλες υπηρεσίες. Επομένως, νομίζω ότι οι πλατφόρμες αυτοματισμού μάρκετινγκ B2B διαμορφώνονται πραγματικά ως ένα είδος “στοίβας martech σε ένα κουτί” – που λειτουργεί για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Δεν λειτουργεί για μια επιχείρηση με πιο κατακερματισμένη, πολυεπίπεδη στοίβα.”

Όπως δείχνει το πρώτο γράφημα παραπάνω, τα δεδομένα και η τεχνολογία λήψης αποφάσεων θα πρέπει να έχουν προτεραιότητα καθώς οι οργανισμοί αντικαθιστούν και ενισχύουν το θεμελιώδες στρώμα. Στη συνέχεια, αυτές οι δυνατότητες δεδομένων και αναλυτικών στοιχείων μπορούν να σας βοηθήσουν να επικοινωνείτε αποτελεσματικά με εργαλεία στη μεσαία και στην επάνω στοίβα.


Αποκτήστε το MarTech! Καθημερινά. Ελεύθερος. Στα εισερχόμενά σας.Σχετικά με τον Συγγραφέα

Κρις Γουντ

Ο Chris Wood φέρνει πάνω από 15 χρόνια εμπειρίας στο ρεπορτάζ ως συντάκτης και δημοσιογράφος B2B. Στο DMN, υπηρέτησε ως συνεργάτης συντάκτης, προσφέροντας πρωτότυπη ανάλυση του εξελισσόμενου τοπίου της τεχνολογίας μάρκετινγκ. Έχει πάρει συνεντεύξεις από ηγέτες στην τεχνολογία και την πολιτική, από τη Διευθύνουσα Σύμβουλο της Canva, Μέλανι Πέρκινς, μέχρι τον πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο της Cisco, Τζον Τσάμπερς, έως τον Βιβέκ Κούντρα, τον πρώτο ομοσπονδιακό CIO της χώρας που διορίστηκε από τον Μπαράκ Ομπάμα. Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το πώς οι νέες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένης της φωνής και του blockchain, διαταράσσουν τον κόσμο του μάρκετινγκ όπως τον ξέρουμε. Το 2019, συντόνισε ένα πάνελ για το «θέατρο της καινοτομίας» στο Fintech Inn στο Βίλνιους. Εκτός από τις αναφορές του προσανατολισμένες στο μάρκετινγκ για βιομηχανίες όπως τα Robotics Trends, Modern Brewing Age και AdNation News, ο Wood γράφει επίσης για το KIRKUS και συνεισφέρει με μυθοπλασία, κριτική και ποίηση σε πολλά κορυφαία ιστολόγια βιβλίων. Σπούδασε αγγλικά στο Πανεπιστήμιο Fairfield και γεννήθηκε στο Σπρίνγκφιλντ της Μασαχουσέτης. Ζει στη Νέα Υόρκη.

Leave a Comment