Γιατί κάθε επιχείρηση χρειάζεται μια ατζέντα ψηφιακού μάρκετινγκ

Κάθε εταιρεία δεν είναι απλώς μια ψηφιακή επιχείρηση, κάθε επιχείρηση μπορεί να επιταχυνθεί με το ψηφιακό μάρκετινγκ. Εικόνα: Shutterstock

ΕΝΑΕίστε κάποιος που διαβάζει ειδήσεις από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο τηλέφωνό σας; Συγκρίνετε τιμές σε ιστότοπους, διαπραγματεύεστε σχέδια τιμών με ένα chatbot πριν αγοράσετε το νέο σας τηλέφωνο; Ή να διαβάσετε online κριτικές πριν αναθέσετε υπηρεσίες για το σπίτι ή το γραφείο σας; Λοιπόν, σίγουρα δεν είσαι μόνος.
Οι εποχές που η επωνυμία περιλάμβανε την προσέλκυση καταναλωτών μέσω της μονόδρομης επικοινωνίας στην τηλεόραση ή τα μέσα εκτός σπιτιού και στη συνέχεια την εφαρμογή τακτικών δημιουργίας ζήτησης στο σημείο αγοράς για να αυξήσει τις πωλήσεις, έχει παρέλθει. Σήμερα, τόσο οι αγοραστές από επιχείρηση σε καταναλωτή (B2C) όσο και από επιχείρηση σε επιχείρηση (B2B) θέλουν να μάθουν ενεργά για τις κατηγορίες προϊόντων και να αξιολογήσουν τις επιλογές. περιμένουν από τις επωνυμίες να συνδεθούν μαζί τους και να τους βοηθήσουν να λάβουν τεκμηριωμένες αποφάσεις.
Η συμπλήρωση των καναλιών εκτός σύνδεσης με το ενσωματωμένο ψηφιακό μάρκετινγκ είναι ίσως ο πιο προσανατολισμένος στα δεδομένα, ο ευέλικτος και παραγωγικός τρόπος που γνωρίζουμε για να το κάνουμε αυτό. Αυτό σημαίνει ότι κάθε εταιρεία, όχι μόνο μια ψηφιακή επιχείρηση, κάθε επιχείρηση μπορεί να επιταχυνθεί μέσω του ψηφιακού μάρκετινγκ. Εάν το ψηφιακό δεν είναι ακόμα μεταξύ των κυρίαρχων καναλιών στο μείγμα μάρκετινγκ σας, ακολουθούν ορισμένοι πολύ επιτακτικοί λόγοι για να ξανασκεφτείτε:

Οι καταναλωτές έχουν αγκαλιάσει το ψηφιακό

Το chatbot ChatGPT του OpenAI έχει ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο χρήστες σε λιγότερο από μία εβδομάδα από την κυκλοφορία του. Ενώ περισσότεροι από τους μισούς καταναλωτές Gen-Z χρησιμοποιούν TikTok, το 36 τοις εκατό των χρηστών του TikTok το 2021 ήταν μεταξύ 35 και 54 ετών, αύξηση 10 τοις εκατό από το προηγούμενο έτος. Δεν είναι περίεργο που ακόμη και αγιασμένες μάρκες όπως το The Economist έχουν αγκαλιάσει το TikTok. Πολλοί πίστευαν ότι οι ψηφιακές συνήθειες θα άλλαζαν καθώς η πανδημία υποχωρούσε, αλλά οι καταναλωτές που εισέρχονται ψηφιακά στις επιχειρήσεις είναι πιο δυνατοί από ποτέ. Στην πραγματικότητα, ο αριθμός των βιομηχανιών που διατίθενται στο διαδίκτυο διπλασιάστηκε πριν από την πανδημία και παρέμεινε σταθερός ακόμη και μετά τη διόρθωση.Διαβάστε επίσης: Digital Marketing Mavericks: Γιατί η Schbang θέλει να παραμείνει ανεξάρτητη και να γίνει μια πραγματική επωνυμία ινδικών πρακτορείων

Η υπερβολική εξατομίκευση είναι υγιεινή

Με σημεία αναφοράς εμπειρίας που ορίζονται από την επιμέλεια ψυχαγωγίας βάσει προτιμήσεων σε πλατφόρμες OTT όπως το Netflix και το υπερ-εξατομικευμένο περιεχόμενο αλγοριθμικά επιμελημένο σε ψηφιακές πλατφόρμες όπως το Instagram και το TikTok, οι καταναλωτές έχουν φτάσει να περιμένουν βαθιά εξατομίκευση του περιεχομένου πριν ασχοληθούν με αυτό. Αυτό θέτει τον πήχη ψηλά για τους εμπόρους. Θα πρέπει να εισάγουν πληροφορίες σχετικά με προηγούμενες αγορές, προτιμήσεις, αλληλεπιδράσεις με πωλητές και στη συνέχεια να ξεκινούν καμπάνιες με εξατομικευμένα στοιχεία περιεχομένου με την πάροδο του χρόνου. Η ύπαρξη ψηφιακών δυνατοτήτων για την ανάλυση δεδομένων και τη χρήση τους για την ενημέρωση των προτιμήσεων των πελατών γίνεται βασικό. Για παράδειγμα, η αμερικανική εταιρεία λιανικής ομορφιάς Sephora τοποθετεί ειδοποιήσεις για κινητά για πελάτες που περνούν από το κατάστημα του λιανοπωλητή και παρέχει εξατομικευμένες προσφορές με βάση τα μοτίβα περιήγησης στις εφαρμογές τους.

Αν δεν μπορεί να μετρηθεί, είναι δύσκολο να διαχειριστεί

Είναι πάντα καλή ιδέα να έχετε τις σωστές μετρήσεις και τη σωστή γλώσσα για να κάνετε ξεκάθαρη την αξία των προσπαθειών σας μάρκετινγκ σε ένα ευρύτερο εκτελεστικό κοινό. Οι ψηφιακές πλατφόρμες συμβάλλουν στην παροχή αποτελεσμάτων που είναι μετρήσιμα και ως εκ τούτου καλύτερη διαχείριση. Το Digital προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες για σκέψη όχι μόνο ως προς το περιεχόμενο, αλλά και ως προς τον παράγοντα μορφής και τη συνδεσιμότητα – NFT, chatbot και ό,τι είναι δυνατό στο μετασύμπαν. Ακόμα καλύτερα – η αποτελεσματικότητα ενός τόσο υποκειμενικού όπως η δημιουργικότητα γίνεται μετρήσιμη και στα ψηφιακά κανάλια. Ωστόσο, είναι σημαντικό να διατυπωθεί ο τρόπος με τον οποίο όλα αυτά αθροίζονται σε μια οργανωτική κάρτα αποτελεσμάτων. Για παράδειγμα, ενώ η προσπάθεια να πείσετε το C-suite για την αξία των ψηφιακών εμφανίσεων δεν προκαλεί εντύπωση, το ψηφιακό σάς επιτρέπει επίσης να αποδίδετε μετρήσεις ως προς τον αντίκτυπο στην κορυφή και στην κάτω γραμμή.Διαβάστε επίσης: Digital Marketing Mavericks: Η Digitas India του Publicis Groupe εξετάζει το μάρκετινγκ μέσα από έναν νέο φακό

Η ψηφιακή μπορεί επίσης να υπερτροφοδοτήσει την παρουσία της μάρκας σας εκτός σύνδεσης

Σκεφτείτε φυσικές συναντήσεις πελατών, συναντήσεις αντιπροσώπων ή συνεργατών, συνέδρια χρηστών και συνέδρια ηγεσίας που αποτελούν βασικά στοιχεία σε πολλούς κλάδους. Οι εφαρμογές εκδηλώσεων και οι διαδραστικές οθόνες εντός του χώρου μπορούν σίγουρα να βοηθήσουν στην παροχή πιο εξατομικευμένου περιεχομένου πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την εκδήλωση. Αλλά το πιο σημαντικό, συχνά αποφεύγουμε αυτές τις εκδηλώσεις και δεν χρησιμοποιούμε πολλές από τις πληροφορίες που μοιράζονται οι επισκέπτες μας. Ποιες συνεδρίες και κομμάτια περιεχομένου έχουν τη μεγαλύτερη αφοσίωση; Σας άρεσε περισσότερο; Από ποιον? Τι ερωτήσεις τέθηκαν; Οι πληροφορίες από αυτές και άλλες ερωτήσεις μπορούν ενδεχομένως να ενημερώσουν την προσαρμογή των καμπανιών μάρκετινγκ σε όλα τα κανάλια πιο ολιστικά. Για παράδειγμα, προβάλετε διαφημίσεις για κινητές συσκευές που στοχεύουν σε κλικ σε θέματα ενδιαφέροντος που συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και προσκαλέστε τον ειδικό σας να συνεχίσει τη συνομιλία για να δημοσιεύσει την εκδήλωση. Ένα άλλο αναλογικό κανάλι που απευθύνεται σε πελάτες που μπορεί να επωφεληθεί βαθιά από τις γνώσεις ψηφιακού μάρκετινγκ είναι το ίδιο το δημοφιλές βήμα πωλήσεων, όπου ένας εκπρόσωπος πωλήσεων εξουσιοδοτείται με ευφυΐα με βάση τα συμφραζόμενα πριν καν ξεκινήσει μια συνομιλία με τον πελάτη. Αυτό μπορεί να βοηθήσει τη μάρκα να γίνει ένας πραγματικός επιταχυντής πωλήσεων, ενισχύοντας παράλληλα περαιτέρω τη συνεργασία πωλήσεων και μάρκετινγκ.

Η προστασία της επωνυμίας σας στο μέλλον με μια ολιστική ψηφιακή στρατηγική είναι μια προφανής αναγκαιότητα. Ωστόσο, το ψηφιακό μάρκετινγκ μπορεί μερικές φορές να μοιάζει με έναν συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο περιγραμμάτων.

Το να δουλέψεις τη δυναμική του σε όλες τις προσπάθειες μάρκετινγκ μπορεί να είναι τρομακτικό. Αντί να αναπτύξετε ένα τέλειο σύστημα, μπορείτε να επωφεληθείτε από το να ξεκινήσετε από μικρά και να προχωράτε από ευκαιρίες χαμηλού επιπέδου με μικρές αλλά συνεχείς προσπάθειες για να βοηθήσετε το μάρκετινγκ να αξιοποιήσει τις δυνατότητες των παραδοσιακών καναλιών με μια ενεργή ψηφιακή ώθηση.

Ο Sumit Virmani είναι Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Chief Marketing Officer της Infosys. Οι απόψεις που εκφράζονται είναι προσωπικές.

Δείτε τις εορταστικές μας προσφορές έως και 1000 Rs. σε συνδρομές και μια δωροκάρτα αξίας 500 Rs από το Eatbetterco.com. Κάντε κλικ εδώ για να μάθετε περισσότερα.

Leave a Comment