Βόρεια Περιφέρεια της Γεωργίας Υποστηρικτής και επιχειρηματίας της Ατλάντα κατηγορείται για απάτη του Προγράμματος Προστασίας Paycheck

ΑΤΛΑΝΤΑ – Ο Τράβις Λι Χάρις έχει κατηγορηθεί για ομοσπονδιακές κατηγορίες που απορρέουν από δόλια λήψη δανείου Προγράμματος Προστασίας Μισθοδοσίας για μικρές επιχειρήσεις. Ο Χάρις κατηγορήθηκε από ομοσπονδιακό μεγάλο ένορκο στις 3 Ιανουαρίου 2023.

«Το Κογκρέσο δημιούργησε το Πρόγραμμα Προστασίας Μισθών για να βοηθήσει τις μικρές επιχειρήσεις, όχι για να βγάλει εύκολα χρήματα για όποιον θέλει να πει ψέματα στην αίτηση δανείου του», δήλωσε ο εισαγγελέας των ΗΠΑ Ράιαν Κ. Μπιούκαναν. «Θα συνεχίσουμε να ερευνούμε και να διώκουμε οποιονδήποτε εξαπατά τους φορολογούμενους από τα κεφάλαια που προορίζονται να στηρίξουν την οικονομία κατά τη διάρκεια της κρίσης του COVID-19».

«Είναι έγκλημα η παροχή ψευδών πληροφοριών για την εξαπάτηση των προγραμμάτων της SBA που σχετίζονται με την πανδημία», δήλωσε η Amaleka McCall-Braithwaite, Ειδική Πράκτορας Υπεύθυνη της Ανατολικής Περιφέρειας του Γενικού Επιθεωρητή της Διοίκησης Μικρών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ. «Η OIG έχει δεσμευτεί να ξεριζώσει τους κακούς παράγοντες και να προστατεύσει την ακεραιότητα των προγραμμάτων SBA. Θέλω να ευχαριστήσω το Γραφείο του Εισαγγελέα των ΗΠΑ και τους εταίρους μας στην επιβολή του νόμου για την αφοσίωσή τους και τη δέσμευσή τους στη δικαιοσύνη».

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα των ΗΠΑ Buchanan, οι κατηγορίες και άλλες πληροφορίες που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο: Τον Ιούνιο του 2020, ο Travis Harris υπέγραψε μια αίτηση δανείου Paycheck Protection Program (PPP) ύψους 968.405 $ για την επιχείρησή του, Atlanta Luxury Cars & Trucks LLC. Η αίτηση του Χάρις βασίστηκε σε ψευδείς πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των εργαζομένων, τους μισθούς και τα εισοδήματα της επιχείρησης. Με βάση τις ψευδείς δηλώσεις του Χάρις, ο δανειστής κατέθεσε 968.405 $ σε έναν από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Harris Atlanta Luxury Cars & Trucks LLC. Ο Χάρις άρχισε σύντομα να μεταφέρει κεφάλαια δανείων PPP σε προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς.

Ο Τράβις Λι Χάρις, 41 ετών, από την Ατλάντα της Τζόρτζια, οδηγήθηκε στις 18 Ιανουαρίου 2023 ενώπιον του δικαστή των ΗΠΑ Τζον Κ. Λάρκινς με κατηγορητήριο που τον κατηγορεί για απάτη κατά παράβαση του άρθρου 1343 του άρθρου 18 των ΗΠΑ. III. Υπενθυμίζεται στους πολίτες ότι το κατηγορητήριο περιέχει μόνο τις κατηγορίες. Ο κατηγορούμενος θεωρείται αθώος για τις κατηγορίες και θα είναι καθήκον της κυβέρνησης να αποδείξει την ενοχή του κατηγορουμένου πέρα ​​από εύλογη αμφιβολία ενώπιον δικαστηρίου.

Η υπόθεση αυτή διερευνάται από το Γραφείο Γενικού Επιθεωρητή Διοίκησης Μικρών Επιχειρήσεων (SBA-OIG).

Οι βοηθοί εισαγγελείς των ΗΠΑ Thomas Forsyth και Alison Prout διώκουν την υπόθεση.

Στις 17 Μαΐου 2021, ο Γενικός Εισαγγελέας ίδρυσε την Task Force κατά του COVID-19 για την καταπολέμηση της απάτης για να συνδυάσει πόρους του Υπουργείου Δικαιοσύνης με υπηρεσίες σε όλη την κυβέρνηση για να ενισχύσει τις προσπάθειες για την καταπολέμηση και την πρόληψη της απάτης που σχετίζεται με την πανδημία. Η Task Force ενισχύει τις προσπάθειες για τη διερεύνηση και τη δίωξη των πιο υπαίτιων εγχώριων και διεθνών εγκληματιών και βοηθά τις υπηρεσίες που είναι επιφορτισμένες με τη διαχείριση προγραμμάτων πρόληψης της απάτης, μεταξύ άλλων, επεκτείνοντας και ενοποιώντας υπάρχοντες μηχανισμούς συντονισμού και εντοπίζοντας πόρους και μεθόδους για τον εντοπισμό δόλιων παραγόντων. κοινή χρήση και αξιοποίηση πληροφοριών και γνώσεων από τα σχέδιά τους και τις προηγούμενες προσπάθειες υλοποίησης. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την απάντηση του Υπουργείου στην πανδημία, επισκεφθείτε τη διεύθυνση https://www.justice.gov/coronavirus.

Οποιοσδήποτε έχει πληροφορίες σχετικά με καταγγελίες για απόπειρα απάτης που σχετίζεται με τον COVID-19 μπορεί να τις αναφέρει στη Γραμμή επικοινωνίας του Εθνικού Κέντρου Απάτης σε Καταστροφές (NCDF) του Υπουργείου Δικαιοσύνης στον αριθμό 866-720-5721 ή μέσω της Φόρμας καταγγελίας του NCDF στο Web: https://www. .justice.gov/disaster-fraud/ncdf-disaster-complaint-form.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με το Γραφείο Δημοσίων Υποθέσεων του Εισαγγελέα των ΗΠΑ στη διεύθυνση [email protected] ή (404) 581-6016. Η διεύθυνση του ιστότοπου του Εισαγγελέα των Ηνωμένων Πολιτειών για τη Βόρεια Περιφέρεια της Γεωργίας είναι http://www.justice.gov/usao-ndga.

Leave a Comment