Βραβεία κριτικής επιτροπής του Αλμπουκέρκη 52 εκατομμυρίων δολαρίων ετυμηγορία κατά των επαγγελματιών ασφαλιστών ασφαλιστικής εταιρείας – θυγατρική του Dr.

Δικηγόρος Zakeree Kelin του Davis Kelin Δικαστήρια

ΚΡΑΤΙΚΑ Ειδήσεις:

ALBUQUERQUE – Οι δικηγόροι Davis Kelin Trial Lawyers, μαζί με την McGraw Law, LLC, με έδρα το Αλμπουκέρκη, μια μεγάλη δοκιμαστική εταιρεία του Αλμπουκέρκη, έλαβαν ετυμηγορία 52 εκατομμυρίων δολαρίων σε υπόθεση ασφαλιστικής αθέμιτης πρακτικής κατά της Professional Underwriters Liability Insurance Company (PULIC). Θυγατρική της The Doctor’s Company – σε μια δεκαετία υπόθεση αθέμιτων ασφαλιστικών πρακτικών.

Το 2013, η PULIC αρνήθηκε να υπερασπιστεί και να καταβάλει αποζημίωση σε έναν ασφαλισμένο γιατρό, αφού τον μήνυσε για τον παράνομο θάνατο πολλών ασθενών που πέθαναν ως αποτέλεσμα υπερβολικής συνταγογράφησης οπιούχων.

Στις 17 Ιανουαρίου, μια δεκαετία ασφαλιστικής αθέμιτης πρακτικής έληξε με μια τολμηρή ετυμηγορία από μια κριτική επιτροπή του Αλμπουκέρκη.

Η υπόθεση χρονολογείται από τον Ιούλιο του 2012, όταν ένας ασφαλισμένος της PULIC έλαβε ειδοποίηση ότι ο Pawankumar Jain, MD, του Las Cruces, είχε κατηγορηθεί από το Ιατρικό Συμβούλιο του Νέου Μεξικού για υπερβολική συνταγογράφηση οπιοειδών που οδήγησαν στο θάνατο τουλάχιστον 17 ασθενών. Δύο από τους 17 ασθενείς ήταν ο Ruben Bonilla, Jr. και ήταν η Σερίνα Κλαρκ. Bonilla τον Αύγουστο του 2010 ο Dr. Πέθανε από την αδικαιολόγητη συνταγή μορφίνης από τον Jain. Ήταν 43 ετών και έζησε 11 παιδιά. Μέρες αργότερα, ο Clark Dr. Πέθανε από την ακατάλληλη συνταγή οπιοειδών και άλλων ναρκωτικών από τον Jain. Ήταν 28 ετών και άφησε τρία μικρά παιδιά.

17 θάνατος έμαθε η PULIC αμέσως ο Δρ. Ακύρωσε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του Jain. Ωστόσο, η PULIC επέλεξε να μην καταγράψει 17 θανάτους ασθενών στο σύστημα αξιώσεων της.

Ένα χρόνο αργότερα, τον Αύγουστο του 2013, ο Ruben Bonilla, Jr. (που εκπροσωπείται από τον McGraw Law) και οι οικογένειες της Serina Clark (που εκπροσωπείται από τον Davis Kelin) μήνυσαν τον Dr Jain για παράνομη ιατρική αμέλεια. Η PULIC, παρότι γνώριζε τον θάνατο 17 ασθενών πριν ακυρώσει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο, ισχυρίστηκε ότι δεν υπέβαλε έγκαιρα τις αξιώσεις, ο Δρ. Αρνήθηκε να υπερασπιστεί τον Jain ενάντια στις αγωγές. Ο Δρ Jain αργότερα υπέβαλε αίτηση πτώχευσης.

Οι οικογένειες Bonilla και Clark ήταν οι μόνοι πιστωτές με πτώχευση. Το 2016, ο Υπεύθυνος Πτώχευσης των ΗΠΑ, Bonilla and Clark, επειδή απέτυχε να υπερασπιστεί και να αποζημιώσει έναν αντισυμβαλλόμενο της PULIC έναντι παράνομων αξιώσεων θανάτου. κατέθεσε μήνυση κατά της PULIC για λογαριασμό της Jain. Το 2017, ο Δρ. Η πτωχευτική περιουσία του Jain πλήρωσε στις δύο οικογένειες περίπου 680.000 δολάρια και τους ανέθεσε την απαίτηση κακής πίστης από την ασφάλιση.

Η υπόθεση συνεχίστηκε μέχρι το 2020, όταν ένα Περιφερειακό Δικαστήριο του Νέου Μεξικού έκρινε ότι οι αξιώσεις άδικου θανάτου της PULIC το 2013, Bonilla και Clark, κατά του Dr. Όταν ο Jayne αποφάσισε ότι οφείλει προστασία και αποζημίωση, ο PULIC Dr. Παραβίασε το ασφαλιστικό της συμβόλαιο με την Jain και παραβίασε τα δικαιώματα της πολιτείας του Νέου Μεξικού. Νόμος περί αθέμιτων ασφαλιστικών πρακτικών. Την Τρίτη, μια κριτική επιτροπή του Αλμπουκέρκη διαπίστωσε ότι η PULIC παραβίασε επίσης εσκεμμένα τον Νόμο περί αθέμιτων πρακτικών και συμμετείχε σε τιμωρητικές αποζημιώσεις, με αποτέλεσμα μια ετυμηγορία 52 εκατομμυρίων δολαρίων για τιμωρητικές αποζημιώσεις.

Ben Davis, σκηνοθέτης με τον Davis Kelin

«Είμαστε περήφανοι που εξασφαλίσαμε αυτή την ετυμηγορία για οικογένειες που έχασαν τους αγαπημένους τους πολύ σύντομα λόγω ιατρικού αμέλειας», δήλωσε ο Ben Davis, Διευθυντής του Davis Bride. «Για να προσθέσουμε προσβολή στον πόνο και την καταστροφή που αντιμετωπίζουν αυτές οι οικογένειες, στερούνται δικαιοσύνης για πάνω από μια δεκαετία λόγω αθέμιτων ασφαλιστικών πρακτικών. Αν και τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τα αγαπημένα πρόσωπα που έχασαν, εργαζόμαστε ώστε οι ασφαλιστικές εταιρείες να είναι πιο υπεύθυνες και να αποτρέψουμε άλλες ασφαλιστικές εταιρείες από παρόμοια συμπεριφορά».

Mollie McGraw, δικηγόρος Νόμος McGraw

«Γιορτάζουμε αυτή τη νίκη μαζί με τις οικογένειες Bonilla και Clark. Αυτές οι δύο οικογένειες βρίσκονται σε αυτόν τον δρόμο για δέκα χρόνια για δικαιοσύνη και λογοδοσία. Αυτή η απόφαση στέλνει ένα ισχυρό, σαφές μήνυμα ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο Νέο Μεξικό πρέπει να τηρήσουν τις υποσχέσεις που δίνουν στους ασφαλισμένους», πρόσθεσε η Molly McGraw του νόμου McGraw.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους δικηγόρους Davis Kelin, μεταβείτε εδώ daviskelin.com

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον νόμο του McGraw, μεταβείτε εδώ lawfirmnm.com

Leave a Comment