Αυτό είναι το πιο δύσκολο κομμάτι της επένδυσης, σύμφωνα με τον Graham Stephan. Και έχει δίκιο

Πηγή εικόνας: Getty Images

Εάν είστε όπως οι περισσότεροι επενδυτές, αυτό μπορεί να είναι ένας αγώνας.


Βασικά σημεία

  • Η επένδυση μπορεί να σας βοηθήσει να χτίσετε πλούτο, αλλά υπάρχουν ορισμένες προκλήσεις για να επενδύσετε με επιτυχία.
  • Ο Γκράχαμ Στέφαν ανέφερε ένα από τα πιο δύσκολα κομμάτια της επένδυσης.
  • Η διατήρηση των επενδύσεών σας κατά τη διάρκεια μιας ύφεσης της αγοράς είναι ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα για την επένδυση.

Η επένδυση σε έναν λογαριασμό μεσιτείας και η αγορά μετοχών σάς επιτρέπει να αυξήσετε τον πλούτο σας όταν κερδίζετε εισόδημα. Μπορείτε πραγματικά να επωφεληθείτε από την σύνθετη ανάπτυξη καθώς τα χρήματα που κερδίζετε από τις επενδύσεις σας μπορούν να επανεπενδυθούν και να σας βοηθήσουν να κερδίσετε περισσότερα.

Το να επενδύσεις με τον σωστό τρόπο μπορεί να είναι πολύ δύσκολο γιατί το να το κάνεις σωστά απαιτεί πειθαρχία. Εάν δεν είστε βέβαιοι εάν ανταποκρίνεστε στο καθήκον, ο οικονομικός ειδικός και προσωπικότητα του YouTube, Graham Stephan, πήγε πρόσφατα στο Twitter για να εξηγήσει ένα από τα πιο δύσκολα μέρη μιας επιτυχημένης επένδυσης. Και ο Stefan είναι 100% ακριβής στην περιγραφή της δυσκολίας που αντιμετωπίζουν πολλοί άνθρωποι.

Αλλά τα καλά νέα είναι ότι σίγουρα υπάρχουν τρόποι για να το ξεπεράσετε, ώστε να μπορείτε να επωφεληθείτε από την τρομερή δύναμη δημιουργίας πλούτου που έχει να προσφέρει το χρηματιστήριο.

Προσφορά μπόνους: Κερδίστε έως και 600 $ όταν ανοίξετε αυτόν τον λογαριασμό μεσιτείας

Ανακαλύψτε: Οι καλύτεροι διαδικτυακοί χρηματιστές για αρχάριους

Αυτό το μέρος της επένδυσης μπορεί να είναι πραγματικό πρόβλημα

Όταν πρόκειται να κερδίσετε χρήματα στο χρηματιστήριο, υπάρχει ένα έργο που φαίνεται απλό, αλλά μπορεί να είναι πιο δύσκολο από σχεδόν οποιαδήποτε άλλη πτυχή της επένδυσης. Και ο Γκράχαμ Στέφαν το εξήγησε τέλεια με ένα απλό tweet.

«Το πιο δύσκολο κομμάτι της επένδυσης είναι να μένεις όταν οι καιροί είναι δύσκολοι», έγραψε ο Στέφαν. Πρόσθεσε επίσης ένα γράφημα στο tweet του που δείχνει πόσο συχνά το χρηματιστήριο βρισκόταν σε θετικό έδαφος για μια χρονική περίοδο από το 1926 έως το 2021.

Σύμφωνα με το διάγραμμα του Stefan, η χρηματιστηριακή αγορά ήταν 63,1% θετική για τον μήνα. Και το ποσοστό του χρόνου που ήταν θετικό συνέχισε να αυξάνεται από εκεί. Μάλιστα, κοιτάζοντας μια περίοδο 20 ετών, το χρηματιστήριο ήταν 100% θετικό.

Ο Στέφαν πρόσθεσε αυτό το γράφημα για να δείξει ότι εάν μπορείτε να επενδύσετε μακροπρόθεσμα, οι πτώσεις αναπόφευκτα μετατρέπονται σε ανάκαμψη. Εφόσον κάνετε εύλογα υγιείς επενδύσεις (όπως αγορά κεφαλαίων με δείκτη που παρακολουθούν την απόδοση της αγοράς συνολικά ή αγορά μετοχών εταιρειών που αντέχουν στο χρόνο) πηγαίνει τα πάει καλά στην αγορά. Αλλά αυτό μόνο εάν κρατήσετε τα χρήματά σας επενδυμένα μακροπρόθεσμα.

Όπως τόνισε ο Stefan, όταν η αγορά πέφτει, είναι πολύ εύκολο να αντιδράσεις υπερβολικά και να αποσυρθείς ή να αλλάξεις ολόκληρη την επενδυτική σου στρατηγική από φόβο ότι θα χάσεις χρήματα. Στην πραγματικότητα, πολλοί άνθρωποι το κάνουν αυτό επειδή δεν είναι ωραίο να βλέπεις το υπόλοιπο του χαρτοφυλακίου σου να μειώνεται—ακόμα και σε χαρτί ή σε οθόνη υπολογιστή.

Ωστόσο, εάν μπορείτε να αποφύγετε να το κάνετε αυτό και να συνεχίσετε στις δύσκολες στιγμές, θα πρέπει να κερδίσετε χρήματα σε έναν μακρύ επενδυτικό ορίζοντα. Απλά πρέπει να ξεπεράσεις τους φόβους και την παρόρμησή σου να δράσεις και να παραμείνεις στην πορεία.

Πώς μπορείτε να ακολουθήσετε τη συμβουλή του Στέφανου;

Το να ακολουθείς τη συμβουλή του Γκράχαμ Στίβεν και να τις τηρείς είναι ο δρόμος προς την επιτυχία, αλλά αν δεν ήταν δύσκολο, όλοι θα το έκαναν.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε στην πορεία:

  • Εισαγάγετε κάθε επενδυτικό σχέδιο για να λάβετε: Εάν αγοράζετε μόνο περιουσιακά στοιχεία που νιώθετε άνετα να κρατάτε σε δύσκολες στιγμές, είναι λιγότερο πιθανό να πανικοβληθείτε όταν τα πουλήσετε όταν τα πράγματα φαίνονται να πάνε άσχημα.
  • Αναπτύξτε μια επενδυτική στρατηγική που εμπιστεύεστε: Εάν είστε σίγουροι για τις επενδύσεις σας, είναι λιγότερο πιθανό να πάρετε αποφάσεις βασισμένες στον φόβο που σας κοστίζουν χρήματα.
  • Κάνε στην άκρη: Δεν χρειάζεται να ελέγχετε το χαρτοφυλάκιό σας κάθε μέρα, ή ακόμα και κάθε εβδομάδα ή μήνα. Όταν η αγορά είναι πτωτική, απλώς αποφύγετε να ελέγξετε την ισορροπία του χαρτοφυλακίου σας για να μην βιαστείτε να πράξετε.
  • Αλλαξε γνωμη: Αντί να πανικοβάλλεστε σε δύσκολες στιγμές, σκεφτείτε μια πτώση της αγοράς ως ευκαιρία αγοράς περισσότερο Γιατί ουσιαστικά μάρκετινγκ της μετοχής.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, αυτό το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επενδυτές που συζητά ο Stephen δεν θα είναι πρόβλημα για εσάς και θα μπορείτε να δημιουργήσετε πλούτο περιορίζοντας τον κίνδυνο απώλειας.

Οι καλύτεροι χρηματιστές μας

Κοσκινίσαμε δεδομένα και κριτικές χρηστών για να βρούμε τις σπάνιες επιλογές που μπαίνουν στη λίστα με τους καλύτερους χρηματιστές. Μερικές από τις καλύτερες επιλογές σε αυτήν την κατηγορία συνοδεύονται από πολύτιμα προνόμια, συμπεριλαμβανομένων των 0 $ μετοχών και προμηθειών ETF. Ξεκινήστε και περιηγηθείτε στους κορυφαίους χρηματιστές μας.

Leave a Comment