Αυτή είναι η στιγμή που θα λάβετε την επιστροφή χρημάτων

Οι φορολογούμενοι μπορούν να αναμένουν επιστροφή φόρου εντός δύο εβδομάδων από την υποβολή της ομοσπονδιακής τους δήλωσης — αρκεί να έχουν υποβάλει σωστά και χωρίς σφάλματα.

Αυτό σύμφωνα με το CPA Practice Advisor, μια δημοσίευση για φορολογικούς επαγγελματίες που δημοσιεύει ετησίως ένα διάγραμμα επιστροφής χρημάτων με βάση τους μέσους όρους για επιστροφές χρημάτων IRS τα τελευταία 20 χρόνια. Οι επιστροφές χρημάτων ενδέχεται να διαρκέσουν περισσότερο κατά τις ώρες αιχμής κατάθεσης τον Απρίλιο, αλλά οι επιστροφές χρημάτων που περιλαμβάνουν πίστωση φόρου εισοδήματος κερδισμένων ή πρόσθετη πίστωση φόρου για παιδιά δεν μπορούν να εκδοθούν βάσει νόμου μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου, ανέφερε η δημοσίευση.

Η IRS συνήθως λέει στους φορολογούμενους να περιμένουν 21 ημέρες μετά την υποβολή της αίτησης για την επιστροφή τους, η οποία είναι συχνά η μεγαλύτερη επιστροφή του έτους.

“Ο καλύτερος τρόπος για να λάβετε την επιστροφή χρημάτων σας όσο το δυνατόν γρηγορότερα είναι να την υποβάλετε μόλις λάβετε όλα τα έγγραφα που χρειάζεστε”, δήλωσε στο Yahoo Finance ο Isaac M. O’Bannon, διευθύνων συντάκτης του CPA Practice Advisor. «Η τεχνολογία έχει κάνει τις επιστροφές φόρων πολύ πιο γρήγορες για τους φορολογούμενους και το IRS, ειδικά όταν οι άνθρωποι υποβάλλουν ηλεκτρονικά έγγραφα».

Δείτε πώς μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι θα λάβετε την επιστροφή φόρου το συντομότερο δυνατό.

E-αρχείο και χρησιμοποιήστε απευθείας κατάθεση για να αποφύγετε καθυστερήσεις

Εάν βασίζεστε στην επιστροφή χρημάτων σας, υποβάλετε έγκαιρα και ηλεκτρονικά για να αποφύγετε καθυστερήσεις και χρησιμοποιήστε την άμεση κατάθεση για επιστροφές χρημάτων. Παρόλο που η IRS έχει κάνει ορισμένες πρόσφατες αλλαγές για να επιταχύνει τη διαδικασία, οι επιστροφές χαρτιού συχνά χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να επεξεργαστούν.

Εφόσον έχετε τη διαδρομή και τον αριθμό λογαριασμού σας, μπορείτε να καταθέσετε χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό, προπληρωμένη χρεωστική κάρτα ή εφαρμογή για κινητά.

Αποφύγετε τις ανακριβείς επιστροφές

Είτε υποβάλλετε ηλεκτρονική αίτηση είτε σε φοροτεχνικό, λάβετε όλα τα προσωπικά σας στοιχεία και τα φορολογικά έγγραφα πριν υποβάλετε τη δήλωση σας. Επιστροφές με σφάλματα ή ελλιπείς πληροφορίες ενδέχεται να απαιτούν πρόσθετη επαλήθευση, η οποία μπορεί να καθυστερήσει την επιστροφή χρημάτων σας.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε προσωπικά στοιχεία για τη σύζυγο και τα εξαρτώμενα μέλη σας, όπως ημερομηνίες γέννησης και αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης ή αριθμούς φορολογικού μητρώου. Εάν η IRS έχει εκδώσει έναν για εσάς, θα χρειαστείτε επίσης τον Προσωπικό Αριθμό Προστασίας Ταυτότητας φέτος.

Θα χρειαστείτε αρχεία του εισοδήματός σας, συμπεριλαμβανομένων των δηλώσεων εισοδήματος W-2 και 1099 για αποζημίωση ανεργίας, μερίσματα, συντάξεις, προσόδους ή συνταξιοδοτικά προγράμματα.

(Φωτογραφία: Getty Creative)

“Αγοράστε ένα ηλεκτρικό όχημα (EV), εγκαταστήσατε ηλιακούς συλλέκτες, ξεκινήστε ένα πλαϊνό αυτοκίνητο ή δημιουργήστε χρήματα από τη θέση σας στο bitcoin;” Ο Adam Brewer, φορολογικός δικηγόρος και ιδρυτής του EU Tax Law APC, είπε στο Yahoo Finance. “Όλα αυτά θα επηρεάσουν τη φορολογική δήλωση και την επιστροφή χρημάτων.”

Να έχετε αποδείξεις και έγγραφα για αυτά τα είδη. Άλλα απαιτούμενα στοιχεία μπορεί να περιλαμβάνουν ένα Έντυπο 1095 εάν λάβετε κάλυψη μέσω της αγοράς ασφάλισης υγείας, καθώς και τυχόν δίδακτρα, τόκους στεγαστικών δανείων και αποδείξεις φόρου ακίνητης περιουσίας. Εάν σκοπεύετε να κάνετε αναλυτικά στοιχεία χρησιμοποιώντας το Πρόγραμμα Α, θα χρειαστείτε επίσης τεκμηρίωση για τις φιλανθρωπικές δωρεές σας.

Η περσινή αναδρομή είναι επίσης ένας καλός οδηγός που θα σας βοηθήσει να αφήσετε πίσω σας το φετινό. Ρίξτε μια ματιά στη φορολογική λίστα ελέγχου της H&R Block για να σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε.

Εάν δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά έναν φοροτεχνικό αλλά χρειάζεστε βοήθεια για την υποβολή των φόρων σας, εξετάστε τις δωρεάν επιλογές αρχείων IRS ή την Εθελοντική Βοήθεια Φόρου Εισοδήματος (VITA). Το VITA προσφέρει δωρεάν φορολογική προετοιμασία για άτομα μεσαίου και χαμηλού εισοδήματος, άτομα με ειδικές ανάγκες, ηλικιωμένους ή άτομα με γλωσσικό εμπόδιο.

Η Ronda είναι η ανώτερη ανταποκρίτρια προσωπικού οικονομικών της Yahoo Finance και δικηγόρος με εμπειρία στο δίκαιο, τις ασφάλειες, την εκπαίδευση και την κυβέρνηση. Ακολουθήστε τον στο Twitter @writesronda

Λάβετε τα τελευταία νέα και ενημερώσεις σχετικά με τους φόρους επιχειρήσεων, μικρών επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων, καθώς και επαγγελματικές συμβουλές για το πώς να ελαχιστοποιήσετε τους φόρους σας.

Διαβάστε τα τελευταία οικονομικά και επιχειρηματικά νέα από το Yahoo Finance

Κατεβάστε το Yahoo Finance για μήλο ή Android

Ακολουθήστε το Yahoo Finance Κελάδημα, Facebook, Ίνσταγκραμ, Flipboard, LinkedInκαι YouTube

Leave a Comment