Ασφάλιση ζωής για ηλικιωμένους: 3 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε

Η ασφάλιση ζωής είναι προσιτή για ένα ευρύ φάσμα ηλικιωμένων, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιωμένων.

Getty Images


Η ασφάλιση ζωής θεωρείται απαραίτητο μέρος του υγιούς οικονομικού σχεδιασμού. Είτε μόλις ξεκινάτε την καριέρα σας είτε αγοράζετε ένα νέο σπίτι, ασφάλεια ζωής μπορεί να σας ωφελήσει. Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες, άγαμοι και παντρεμένοι, γονείς ή αδέρφια, μπορούν γενικά να επωφεληθούν από την οικονομική προστασία που μπορεί να παρέχει ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο υγείας.

Μια ομάδα που συχνά μένει εκτός συζήτησης για την ασφάλεια ζωής είναι οι ηλικιωμένοι. Ασφάλιση ζωής για ηλικιωμένους θεωρείται συχνά “δεν αξίζει τον κόπο” όταν συγκρίνουμε την κάλυψη που μπορεί να παρασχεθεί αξία πρέπει να παρέχονται. Όμως, παρά τη συμβατική σοφία, υπάρχουν μερικοί ηλικιωμένοι που μπορούν πραγματικά να επωφεληθούν από τη σύναψη ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου ζωής. Και δεν χρειάζεται να σπάσετε την τράπεζα για να τα αποκτήσετε.

Ωστόσο, αξίζει να κάνετε την έρευνά σας. Έτσι, εάν είστε ηλικιωμένος και σκέφτεστε την ασφάλιση ζωής, βεβαιωθείτε ότι μπορείτε πρώτα να απαντήσετε επαρκώς σε μερικές ερωτήσεις. Μπορείτε να ξεκινήσετε λαμβάνοντας μια δωρεάν προσφορά, ώστε να γνωρίζετε ακριβώς τι να περιμένετε.

Ασφάλιση ζωής για ηλικιωμένους: 3 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε

Είσαι ηλικιωμένος και σκέφτεσαι ένα νέο ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής; Στη συνέχεια, αρχίστε να σκέφτεστε πώς να απαντήσετε στις παρακάτω ερωτήσεις.

Γιατί χρειάζεστε ασφάλεια ζωής;

Η προσωπική οικονομική κατάσταση του καθενός είναι διαφορετική. Αυτό που είναι χρήσιμο για ένα άτομο μπορεί να μην είναι για άλλο άτομο και το αντίστροφο. Επομένως, εάν εσείς ηλικιωμένοι που εξετάζουν την ασφάλιση ζωής τότε ξεκινήστε γνωρίζοντας ακριβώς γιατί το χρειάζεστε. Αυτό θα βοηθήσει στον προσδιορισμό πόσο για τι κάνεις τελικά αίτηση τύπος πολιτικής χρειάζεστε και τι θα κοστίσει τελικά.

Για παράδειγμα, εάν χρειάζεστε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο που θα πληρώνει έξοδα στο τέλος του κύκλου ζωής για τα έξοδα αφύπνισης, κηδείας και κηδείας, τότε ασφάλιση ζωής διάρκειας το ποσό που θα πληρώσει το ασφαλιστήριο για αυτά τα είδη. Εάν θέλετε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο που μπορεί να εξοφλήσει το ανεξόφλητο χρέος σας ή την υπάρχουσα υποθήκη, τότε μπορεί να θέλετε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο μεγαλύτερο από τα περίπου 20.000 $ που χρειάζεστε για να καλύψετε τα έξοδα στο τέλος του κύκλου ζωής σας. Εάν βασίζεστε στην ασφάλιση ζωής σας ως κληρονομιά για τα αγαπημένα σας πρόσωπα, μπορεί να χρειαστείτε ένα μεγαλύτερο συμβόλαιο.

Πριν προχωρήσετε σε μια πολιτική, ξέρετε αρχικά γιατί τη χρειάζεστε. Αυτό θα ενημερώσει καλύτερα τη λήψη των αποφάσεών σας και θα διασφαλίσει ότι έχετε την καλύτερη πολιτική για εσάς.

Μπορείτε να λάβετε μια δωρεάν εκτίμηση τιμής τώρα για να μάθετε τι ακριβώς θα κοστίσει.

Πόσο μπορείτε να αντέξετε οικονομικά;

Για ασφάλεια ζωής 1 εκατομμύριο δολάρια ή περισσότερα μπορεί να είναι υπέροχα, αλλά αν δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά τα ασφάλιστρα για να διατηρήσετε μια τέτοια πολιτική, τότε το ποσό κάλυψης δεν θα έχει σημασία. Επομένως, θα πρέπει να μπείτε στη διαδικασία αίτησης για ασφάλιση ζωής έχοντας κατά νου έναν αριθμό.

Ποιος είναι ο προϋπολογισμός σας για την πολιτική; $100 το μήνα ή λιγότερο; Θα μπορούσατε να κόψετε τις γωνίες και να ξοδέψετε περισσότερα στην ασφάλιση ζωής αλλού; Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι το κλειδί για να προσδιορίσετε αν σας αξίζει η ασφάλεια ζωής.

Για παράδειγμα, εάν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά το μηνιαίο ασφάλιστρο 80 $ — και η κάλυψη καλύπτει δαπάνες στο τέλος του κύκλου ζωής που διαφορετικά δεν θα μπορούσατε να αντέξετε οικονομικά — τότε η πολιτική μπορεί να έχει νόημα. Ομοίως, αν ψάχνετε για εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια σε κάλυψη, αλλά δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά ένα ασφάλιστρο που να το επιτρέπει, τότε μπορεί να μην αξίζει να το επιδιώξετε.

Γνωρίστε τον προϋπολογισμό σας και μετά επιστρέψτε σε μια πολιτική που μπορεί να λειτουργήσει για εσάς.

Πόση ώρα θα πάρει?

Ολόκληρη ασφάλιση ζωής τα ασφαλιστήρια συμβόλαια διαρκούν για όλη τη διάρκεια ζωής του αντισυμβαλλομένου και συνοδεύονται από ελκυστικά διαθέσιμα μετρητά όσο ζούσε. Αλλά τείνουν επίσης να είναι σημαντικά πιο ακριβά από τα συμβόλαια ασφάλισης ζωής διάρκειας που διαρκούν μόνο για μια ορισμένη χρονική περίοδο.

ενώ ασφάλιση ζωής ολόκληρης και ασφάλιση ζωής διάρκειας Και τα δύο έχουν μοναδικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, θα πρέπει πρώτα να καθορίσετε πόσο καιρό χρειάζεστε την πολιτική πριν μεταβείτε στον έναν ή τον άλλο τύπο. Εάν είστε νεότεροι, τότε ένα ολόκληρο συμβόλαιο μπορεί να είναι εντάξει, αλλά για πολλούς άλλους ηλικιωμένους, ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής διάρκειας 5, 10 ή 15 ετών μπορεί να είναι αρκετό για να πετύχετε τους στόχους σας (και να προστατέψετε το πορτοφόλι σας). .

Για να προσδιορίσετε ποιο είναι το καλύτερο για εσάς, συμπυκνώστε ορισμένους αριθμούς και όρους.

Συμπέρασμα

Η ασφάλιση ζωής είναι προσιτή για ένα ευρύ φάσμα ηλικιωμένων, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιωμένων πολιτών. Αλλά για να μπορέσουν οι ηλικιωμένοι να αξιοποιήσουν πραγματικά το μέγιστο από την πολιτική, πρέπει να προχωρήσουν με σύνεση. Γνωρίζοντας γιατί χρειάζονται ασφάλιση ζωής, πόσα μπορούν να αντέξουν οικονομικά και για πόσο καιρό, θα είναι καλύτερα σε θέση να εξασφαλίσουν ένα προσιτό και προσιτό σχέδιο.

Ξεκινήστε με μια δωρεάν εκτίμηση τιμής ή χρησιμοποιήστε τον παρακάτω πίνακα για να συγκρίνετε μερικούς από τους καλύτερους παρόχους.

Leave a Comment