Αποφύγετε αυτά τα λάθη μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον μεγάλο οργανισμό φροντίδας σας

Από το μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης έως το μάρκετινγκ περιεχομένου, οι κοινότητες φροντίδας ηλικιωμένων έχουν πολλά πιθανά εργαλεία για τη δημιουργία δυνητικών πελατών, τη δημιουργία απογραφής και τη δημιουργία σχέσεων. Από όλα αυτά τα εργαλεία μάρκετινγκ, το email marketing μπορεί να είναι ένα από τα πιο πολύτιμα.

Το email marketing προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα. Είναι προσιτό, επιτρέπει στις κοινότητες φροντίδας ηλικιωμένων να δημιουργούν εξατομικευμένο περιεχόμενο, μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε αξία στο κοινό σας και επιτρέπει στις κοινότητες φροντίδας ηλικιωμένων να προσεγγίσουν τους αναγνώστες με έγκαιρο περιεχόμενο. Ενώ τα email μπορεί να είναι μια εξαιρετική προσθήκη στη συνολική στρατηγική μάρκετινγκ, υπάρχουν επίσης ορισμένα κοινά λάθη που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τα αποτελέσματα που θα δείτε. Η κατανόηση του γιατί το email marketing είναι αποτελεσματικό και πώς να προσεγγίσετε αυτήν την τεχνική μπορεί να σας βοηθήσει να μεγιστοποιήσετε την αποτελεσματικότητά της για τον οργανισμό φροντίδας ηλικιωμένων.

Γιατί το μάρκετινγκ μέσω email είναι σημαντικό για τις κοινότητες φροντίδας ηλικιωμένων

Aleksandra Korczynska

Aleksandra Korczynska, CMO του GetResponse

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους οι κοινότητες φροντίδας ηλικιωμένων πρέπει να στραφούν στο μάρκετινγκ μέσω email. «Συνολικά, το email marketing είναι ένα ισχυρό εργαλείο για κάθε οργανισμό φροντίδας ηλικιωμένων», λέει η CMO της GetResponse, Aleksandra Korczynska. Σημειώνει ότι σύμφωνα με το Forbes, το 94% των baby boomers χρησιμοποίησαν email το 2017. «Μιλάμε για έναν, αν όχι τον καλύτερο, τρόπο επικοινωνίας με το κοινό-στόχο σας», λέει. «Συχνά, οι εταιρείες δημιουργούν το σωστό μήνυμα για το κοινό-στόχο τους, αλλά το παραδίδουν μέσω λάθος καναλιών. Στην περίπτωση των οργανισμών φροντίδας ηλικιωμένων, αυτό είναι ένα νικητήριο κανάλι.

Το email marketing προσφέρει έναν μοναδικό συνδυασμό υψηλής απόδοσης επένδυσης (ROI) ενώ απαιτεί ελάχιστη επένδυση. Σύμφωνα με το Data & Marketing Association, το email marketing προσφέρει απόδοση επένδυσης 38:1, εξηγεί η Korczynska. Αυτή η απόδοση επένδυσης σημαίνει ότι για κάθε 1 $ που επενδύει μια κοινότητα ηλικιωμένων στο μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, λαμβάνει 38 $ πίσω.

Συνήθη λάθη μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που πρέπει να αποφύγετε

Αν και το email marketing μπορεί να προσφέρει εξαιρετική απόδοση επένδυσης (ROI), ορισμένα κοινά λάθη μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την απόδοση επένδυσης (ROI). Το πρώτο είναι η αποστολή email χωρίς την κατάλληλη εξατομίκευση.

“Πιστεύω ότι ορισμένες εγκαταστάσεις φροντίδας ηλικιωμένων δημιουργούν αρκετά εξατομικευμένες εκστρατείες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου”, είπε η Korczynska. «Ορισμένες εταιρείες σκέφτονται πολύ ευρέως για τους πελάτες τους. Ξέρουν ότι στοχεύουν κυρίως σε baby boomers, αλλά μέχρι εκεί.

Εξηγεί ότι είναι σημαντικό να τμηματοποιήσετε τη λίστα email σας σε διαφορετικά τμήματα. Αυτά τα τμήματα εξαρτώνται από παράγοντες όπως η ηλικία του αγοραστή, η γεωγραφική θέση, οι πιθανές ανάγκες και το στάδιο της διαδρομής του πελάτη. «Η ιδέα είναι να λάβουμε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για πιθανούς πελάτες και να προσαρμόσουμε το μήνυμα στις ανάγκες διαφορετικών ομάδων». Αυτό το εξατομικευμένο μήνυμα είναι πιο αποτελεσματικό από ένα ευρύτερο μήνυμα που μπορεί να μην είναι πολύ σχετικό με τον παραλήπτη.

Το να μην μπορείς να χρησιμοποιήσεις την αυτοματοποίηση του κύκλου ζωής είναι επίσης λάθος, σημειώνει η Korczynska. «Οι καμπάνιες αυτοματισμού του κύκλου ζωής αποτελούν επίσης μέρος της εξατομίκευσης», λέει. “Οι οργανισμοί πρέπει να προσαρμόσουν τις επικοινωνίες τους με βάση το πού βρίσκεται η προοπτική τους στο ταξίδι του πελάτη και να δημιουργήσουν το κατάλληλο μήνυμα.”

Για παράδειγμα, στη φάση προσέγγισης, ένας οργανισμός φροντίδας ηλικιωμένων μπορεί να δημιουργήσει μια σειρά από αυτοματοποιημένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που παρέχουν νέες και πολύτιμες πληροφορίες στους αγοραστές και εργάζονται για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης. Κατά τη διάρκεια της φάσης ανατροφής, αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορούν να περιλαμβάνουν μια προσφορά για να προγραμματίσετε μια εικονική βόλτα ή κλήση, μαρτυρίες κατοίκων και οικογένειας, βίντεο σχετικά με τα μοναδικά προγράμματα και τα οφέλη του οργανισμού και πολλά άλλα. μπορεί να συμπεριληφθεί. Ενώ αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι αυτοματοποιημένα, είναι επίσης εξατομικευμένα ώστε να αντικατοπτρίζουν το στάδιο του ταξιδιού των πελατών στο οποίο βρίσκονται οι αγοραστές, καθιστώντας τα σχετικά και συμβάλλοντας στη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητάς τους.

Βέλτιστες πρακτικές μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για κοινότητες φροντίδας ηλικιωμένων

Για να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα του μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η Korczynska ενθαρρύνει τις κοινότητες φροντίδας ηλικιωμένων να εξετάσουν το ταξίδι του πελάτη. «Οι εταιρείες πρέπει να είναι ξεκάθαρες σχετικά με την ταυτότητά τους και το ταξίδι των πελατών τους. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε όλους τους φόβους, τις αμφιβολίες και τις αντιρρήσεις του πελάτη», λέει.

Μόλις ένας οργανισμός φροντίδας ηλικιωμένων γνωρίζει και κατανοήσει τα πρόσωπα-στόχους του, η Korczynska συνιστά τη δημιουργία αυτοματοποιημένων καμπανιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που περιλαμβάνουν το σωστό περιεχόμενο και γραφικά. Για παράδειγμα, αφού ένα άτομο υποβάλει τις πληροφορίες του μέσω του ιστότοπου ενός οργανισμού, αυτό το περιεχόμενο μπορεί να περιλαμβάνει μια καμπάνια καλωσορίσματος. Ο οργανισμός φροντίδας ηλικιωμένων μπορεί στη συνέχεια να στείλει μια προσφορά για μια περιήγηση ή κάποιο εκπαιδευτικό περιεχόμενο.

Η Korczynska ενθαρρύνει επίσης τους οργανισμούς φροντίδας ηλικιωμένων να πειραματιστούν με περιεχόμενο email. «Πολλοί οργανισμοί φροντίδας ηλικιωμένων τείνουν να στέλνουν πολύ βασικό περιεχόμενο στα ενημερωτικά δελτία τους», λέει. «Αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι δεν είναι πια το 2010 και πολλοί ηλικιωμένοι χρησιμοποιούν το TikTok και άλλες πλατφόρμες. Οι εταιρείες πρέπει να μπορούν να πειραματίζονται με περιεχόμενο για να βεβαιωθούν ότι εφαρμόζουν τη στρατηγική τους σωστά».

Το μάρκετινγκ μέσω email είναι ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό εργαλείο που μπορεί να συμπληρώσει άλλες προσπάθειες μάρκετινγκ ενός οργανισμού φροντίδας ηλικιωμένων. Υιοθετώντας τις παραπάνω βέλτιστες πρακτικές και εντοπίζοντας πιθανές παγίδες, ένας οργανισμός φροντίδας ηλικιωμένων μπορεί να μεγιστοποιήσει την απόδοση επένδυσης (ROI) μάρκετινγκ και να αποκτήσει καλύτερη αξία για τον χρόνο και τα χρήματα που επενδύουν στο μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Leave a Comment