Αποκλειστικό: Ο Πρόεδρος Jokowi «σίγουρη» η Tesla θα επενδύσει στην Ινδονησία

ΤΖΑΚΑΡΤΑ, 1 Φεβρουαρίου (Reuters) – Ο Πρόεδρος της Ινδονησίας Joko Widodo είναι πεπεισμένος ότι η Tesla Inc (TSLA.O) θα υπογράψει μια συμφωνία για επενδύσεις σε μια μονάδα παραγωγής στη χώρα του, προσφέροντας στην αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία κίνητρα που κυμαίνονται από φορολογικές ελαφρύνσεις έως παραχωρήσεις. το νίκελ μου.

Η μεγαλύτερη οικονομία της Νοτιοανατολικής Ασίας πιέζει την Tesla να επενδύσει στην κατασκευή μπαταριών και αυτοκινήτων από το 2020, επιδιώκοντας να αξιοποιήσει τα πλούσια αποθέματα μεταλλεύματος νικελίου της που μπορούν να υποστούν επεξεργασία για χρήση σε μπαταρίες EV.

Ο πρόεδρος, γνωστός ως Jokowi, μίλησε δύο φορές με τον CEO της Tesla, Elon Musk, συναντήθηκε αυτοπροσώπως στις εγκαταστάσεις της SpaceX στο Τέξας πέρυσι και είχε μια τηλεφωνική συνομιλία για να κλείσει μια συμφωνία.

«Του είπα ότι αν επενδύσεις στην Ινδονησία, θα κάνω παραχωρήσεις για το νικέλιο», είπε ο Jokowi, αναφερόμενος στην πρόταση της Ινδονησίας για παραχώρηση εξόρυξης.

Άλλα κίνητρα περιλαμβάνουν φορολογικές ελαφρύνσεις και πρόγραμμα επιδοτήσεων για αγορές ηλεκτρικών οχημάτων για την οικοδόμηση μιας αγοράς για την Tesla στην τέταρτη πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου, είπε, προσθέτοντας ότι οι υπουργοί του ολοκλήρωσαν τις επιδοτήσεις.

Τελευταίες ενημερώσεις

Δείτε άλλες 2 ιστορίες

Ο πρόεδρος είπε ότι είναι «σίγουρη» για το πλεονέκτημα της Ινδονησίας έναντι άλλων χωρών που θα μπορούσε να εξετάσει η Tesla για επένδυση, καθώς διαθέτει τα μεγαλύτερα αποθέματα νικελίου και μεγάλη εγχώρια αγορά.

Ο Jokowi τόνισε το άνοιγμα της Ινδονησίας σε επενδύσεις στην αλυσίδα εφοδιασμού μπαταριών EV και ηλεκτρικών οχημάτων, λέγοντας ότι εναπόκειται στην Tesla να αποδεχθεί την προσφορά εξόρυξης νικελίου.

«Αν θέλουν να ξεκινήσουν με μια μπαταρία EV, είναι εντάξει», είπε.

Η Tesla δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

Η Tesla αναζητά ένα επιπλέον κέντρο παραγωγής. Η εταιρεία κατασκευάζει επί του παρόντος EV σε τέσσερις τοποθεσίες: Fremont, Καλιφόρνια. Σαγκάη; Έξω από το Όστιν, το Τέξας και το Βερολίνο. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Tesla χρειάζεται να κατασκευάσει επτά ή οκτώ ακόμη «γιγαεργοστάσια» για να πετύχει τον στόχο του Μασκ να πουλήσει 20 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το 2030.

Μαζί με την Ινδονησία, η Νότια Κορέα, ο Καναδάς και το Μεξικό διεκδικούν επίσης την Tesla να επενδύσει στην κατασκευή. Η Tesla εξετάζει το ενδεχόμενο κατασκευής εργοστασίου συναρμολόγησης κοντά στο νέο αεροδρόμιο της Πόλης του Μεξικού, δήλωσε την Τρίτη εκπρόσωπος του προέδρου του Μεξικού.

Οι αναλυτές είπαν ότι η εγγύτητα του Μεξικού στην κύρια αγορά των ΗΠΑ, μια καθιερωμένη βάση εφοδιασμού για εξαρτήματα και οχήματα που κατασκευάζονται εκεί θα μπορούσε να του δώσει το πλεονέκτημα να κερδίσει την επένδυση της Tesla επειδή θα μπορούσε να πληροί τις προϋποθέσεις για τις πιστώσεις φόρου κατανάλωσης της κυβέρνησης Μπάιντεν.

ΠΡΩΤΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΙΑ

Εάν η Tesla επένδυε στην κατασκευή μπαταριών στην Ινδονησία, θα ήταν η πρώτη της εγκατάσταση στην Ασία. Τον περασμένο μήνα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια για να επεκτείνει την παραγωγή μπαταριών στο εργοστάσιό της στη Νεβάδα.

Η Jokowi απαγόρευσε τις εξαγωγές μεταλλευμάτων νικελίου το 2020 για να ενθαρρύνει τους επενδυτές να δημιουργήσουν μια κάθετα ολοκληρωμένη αλυσίδα εφοδιασμού για μπαταρίες και ηλεκτρικά οχήματα χρησιμοποιώντας το μέταλλο ως πρώτη ύλη.

Η απαγόρευση έφερε κυρίως τεράστιες επενδύσεις στην τήξη νικελίου από την Κίνα, αλλά αμφισβητήθηκε στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία είπε ότι η απαγόρευση έβλαψε άδικα τη βιομηχανία ανοξείδωτου χάλυβα.

Ο ΠΟΕ αποφάνθηκε υπέρ της ΕΕ πέρυσι, αλλά η Ινδονησία άσκησε έφεση.

Έχει επίσης αυξηθεί το ενδιαφέρον για επενδύσεις στην κατασκευή EV ή μπαταριών στην Ινδονησία, με τη νοτιοκορεατική Hyundai Motor Co (005380.KS) και την LG Energy Solution (373220.KS) να κατασκευάζουν ήδη εργοστάσια EV και μπαταριών.

Ινδονήσιοι αξιωματούχοι δήλωσαν πέρυσι ότι η Tesla υπέγραψε συμβόλαια αξίας περίπου 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να αγοράσει υλικό για τις μπαταρίες της από διυλιστήρια νικελίου.

Αναφορά από τους Gayatri Suroyo, Kate Lamb και Ananda Teresia. Clarence Fernandez, επιμέλεια Robert Birsel

Τα πρότυπά μας: Αρχές εμπιστοσύνης της Thomson Reuters.

Leave a Comment