Αξίζει να επενδύσετε στον χρυσό;

Παραδοσιακά, πολλοί άνθρωποι κοιτάζουν τον χρυσό σε περιόδους οικονομικής αναταραχής.

Getty Images/iStockphoto


Με υψηλό πληθωρισμό, αστάθεια της χρηματιστηριακής αγοράς και πιθανή ύφεση, οι επενδυτές μπορεί να αναζητούν νέους τρόπους για να διαφοροποιήσουν τα χαρτοφυλάκιά τους και να μειώσουν την έκθεσή τους στον κίνδυνο. Παραδοσιακά, πολλοί άνθρωποι κοιτάζουν τον χρυσό σε περιόδους οικονομικής αναταραχής. Ο χρυσός θεωρείται συχνά ως ένα ασφαλές καταφύγιο για τις επενδύσεις σας και μπορεί ακόμη και να αποφέρει κέρδος.

Όπως και με άλλες χρηματοοικονομικές επενδύσεις, ο χρυσός έχει τα οφέλη και τους κινδύνους του. Κατανόηση της ιστορικής απόδοσης του χρυσού και τι πρέπει να λάβουν υπόψη οι επενδυτές αγοράστε χρυσό μπορεί να σας βοηθήσει να αποφασίσετε εάν ο χρυσός αξίζει τα δολάρια της επένδυσής σας.

Εάν πιστεύετε ότι θα μπορούσατε να επωφεληθείτε από την επένδυση σε χρυσό, ξεκινήστε ζητώντας ένα δωρεάν κιτ προστασίας περιουσίας για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτήν τη μοναδική επενδυτική ευκαιρία.

Αξίζει να επενδύσετε στον χρυσό;

Μακροπρόθεσμα, οι μετοχές και τα ομόλογα παραδοσιακά υπερτερούν του χρυσού κατά μέσο όρο. Από το 1990 έως το 2020, οι τιμές του χρυσού αυξήθηκαν σχεδόν κατά 360%, ενώ ο S&P 500 αυξήθηκε σχεδόν κατά 484% την ίδια περίοδο.

Λοιπόν, γιατί όλη η φασαρία για τον χρυσό; Αυτός μπορεί να είναι ο τρόπος με τον οποίο ορισμένοι επενδυτές βλέπουν τον χρυσό αντιστάθμιση του πληθωρισμού και ακραίες πτώσεις της αγοράς. Σύμφωνα με ανάλυση GoldSilver των εννέα μεγαλύτερων χρηματιστηριακών κραχ από το 1976, οι τιμές της αγοράς μειώθηκαν κατά μέσο όρο 30,4%, ενώ ο χρυσός αυξήθηκε κατά μέσο όρο 6,1% την ίδια περίοδο.

Φυσικά, ο χρυσός συνοδεύεται από ένα επίπεδο κινδύνου και το πολύτιμο μέταλλο μπορεί να είναι πτητικό κατά καιρούς. Αλλά αν θέλετε να προσθέσετε λίγη λάμψη στα χαρτοφυλάκιά σας, οι ειδικοί συνιστούν να προσθέσετε ένα μικρό ποσοστό χρυσού στο χαρτοφυλάκιό σας.

Μια κορυφαία εταιρεία χρυσού όπως η Goldco μπορεί να σας βοηθήσει να ξεκινήσετε τώρα.

Ποιος μπορεί να ωφεληθεί από την επένδυση σε χρυσό τώρα;

Επένδυση σε χρυσό δεν είναι για όλους, αλλά στο τρέχον οικονομικό μας κλίμα μπορεί να βοηθήσει μερικούς ανθρώπους. Όσοι εμπίπτουν σε αυτές τις τρεις ομάδες μπορεί να θελήσουν να εξετάσουν τον χρυσό ως επενδυτική επιλογή:

Αυτοί που θέλουν να καταπολεμήσουν τον πληθωρισμό

Ο χρυσός θεωρείται συχνά ως αντιστάθμισμα έναντι του πληθωρισμού επειδή λειτουργεί ως αποθήκη αξίας. Με άλλα λόγια, ο χρυσός είναι ένα φυσικό περιουσιακό στοιχείο που μπορείτε να αποθηκεύσετε και να ανταλλάξετε, και σε αντίθεση με το χαρτονόμισμα, ο χρυσός έχει περιορισμένη προσφορά.

Ως εκ τούτου, τείνει να διατηρεί την αξία του περισσότερο από άλλες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων. Έτσι, όταν η αξία του δολαρίου πέφτει, η τιμή του χρυσού τείνει να ανεβαίνει με την πάροδο του χρόνου. Για το λόγο αυτό, ο χρυσός λέγεται ότι σχετίζεται αντιστρόφως με την αξία του δολαρίου. Όταν οι επιπτώσεις του πληθωρισμού αποδυναμώνουν το δολάριο, οι επενδυτές συχνά στρέφονται στον χρυσό και σε άλλα πιο σταθερά μέρη για να βάλουν τα χρήματά τους.

Αυτοί που θέλουν να διαφοροποιήσουν το χαρτοφυλάκιό τους

Με τις μετοχές, οι δύο κύριοι λόγοι για τους οποίους μπορείτε να αγοράσετε μια μετοχή είναι οι προοπτικές ανάπτυξης και τα κέρδη της. Αλλά με τον χρυσό, δεν υπάρχει μελλοντικό κέρδος ή ανάπτυξη που πρέπει να εξεταστεί. Με απλά λόγια, ο χρυσός είναι ένα απόθεμα αξίας και επενδύετε στο μέταλλο για να προστατεύσετε την αγοραστική σας δύναμη.

Επειδή ο χρυσός κινείται διαφορετικά από άλλες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, πολλοί επενδυτές προτιμούν να κατέχουν ένα μικρό ποσοστό ως μέρος ενός συνολικού διαφοροποιημένου χαρτοφυλακίου.

Δεν είστε σίγουροι αν ο χρυσός είναι κατάλληλος για εσάς; Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτήν την επενδυτική ευκαιρία, ξεκινήστε ζητώντας ένα δωρεάν κιτ προστασίας περιουσίας.

Νέοι επενδυτές

Ο χρυσός μπορεί να προσφέρει ένα μακροπρόθεσμο επίπεδο προστασίας από τον πληθωρισμό. Εάν είστε νέος, το πιθανότερο είναι ότι θα δώσετε πολλές μάχες ενάντια στον πληθωρισμό τις επόμενες δεκαετίες. Το να έχετε λίγο χρυσό όταν είστε νέοι μπορεί να βοηθήσει στη σταθεροποίηση του χαρτοφυλακίου σας σε περιόδους πληθωρισμού.

Επειδή οι νέοι έχουν αρκετές δεκαετίες για να κερδίσουν και να συνταξιοδοτηθούν, είναι σε καλύτερη θέση να απορροφήσουν τα κραχ της αγοράς, τον πληθωρισμό και άλλες οικονομικές προκλήσεις.

Ποιος δεν μπορεί να ωφεληθεί από την επένδυση σε χρυσό τώρα;

Ενώ ο χρυσός έχει ιστορικά καλύτερες επιδόσεις από άλλα περιουσιακά στοιχεία σε περιόδους οικονομικής αναταραχής, μπορεί να μην είναι η καλύτερη επένδυση εάν ανήκετε σε οποιαδήποτε από αυτές τις ομάδες:

Παλιοί επενδυτές

Οι ηλικιωμένοι επενδυτές, ειδικά εκείνοι που ζουν με περιορισμένα εισοδήματα, μπορεί να επωφεληθούν περισσότερο από επενδύσεις που παράγουν εισόδημα, όπως πιστοποιητικά καταθέσεων (CD) και σταθερές προσόδους.

Επενδυτές εισοδήματος

Αν ψάχνετε για εισόδημα, δεν θα το βρείτε σε χρυσό, που δεν δίνει μερίσματα ή τόκους. Επιπλέον, υπάρχει ένα κόστος ευκαιρίας για τους επενδυτές εισοδήματος: το χαμένο ενδιαφέρον που θα μπορούσατε να κερδίσετε από μια εναλλακτική επένδυση. Να θυμάστε ότι ο χρυσός είναι ένα απόθεμα αξίας που σας βοηθά να διατηρήσετε την αγοραστική σας δύναμη και να σταθεροποιήσετε το χαρτοφυλάκιό σας.

Πώς μπορεί κάποιος να επενδύσει σε χρυσό τώρα;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να επενδύσετε σε χρυσό, όπως: αγορά φυσικός χρυσός, μετοχές σε εταιρείες εξόρυξης χρυσού, χρυσός ΗΡΑ και διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF).

Η επένδυση σε φυσικό χρυσό περιλαμβάνει την αγορά ράβδων χρυσού, νομισμάτων, ράβδων ή κοσμημάτων από έναν αξιόπιστο αντιπρόσωπο. Προσδιορίστε πόσο χρυσό θέλετε και αν σκοπεύετε να το κρατήσετε στο σπίτι, σε χρηματοκιβώτιο ή σε άλλο ασφαλές μέρος.

Δεν θέλετε την ταλαιπωρία της αποθήκευσης χρυσού; Σε αυτήν την περίπτωση, εξετάστε τα αμοιβαία κεφάλαια που διαπραγματεύονται σε χρηματιστήριο χρυσού (ETF). Τα ETF είναι κεφάλαια βασικών εμπορευμάτων που παρακολουθούν την εγγενή τιμή του χρυσού και μπορούν να εκθέσουν το χαρτοφυλάκιό σας σε χρυσό χωρίς τις ανάγκες αποθήκευσης και ασφάλειας που συνοδεύουν τον φυσικό χρυσό.

Επιπλέον, οι χρυσοί IRA είναι ατομικοί λογαριασμοί συνταξιοδότησης που επενδύουν σε χρυσό, ασήμι και άλλα πολύτιμα μέταλλα. Ανοίξτε ένα σχέδιο συνταξιοδότησης χρυσού τώρα μέσω μιας εταιρείας χρυσού IRA όπως η Goldco.

Συμπέρασμα

Μην ξεχνάτε τη ρευστότητα όταν επενδύετε σε χρυσό. Πόσο εύκολα μπορείτε να πουλήσετε ή να αγοράσετε τα κεφάλαιά σας εάν χρειαστεί; Ο φυσικός χρυσός, όπως τα χρυσά χρυσά και τα νομίσματα, δεν είναι τόσο ρευστό όσο τα ETF που βασίζονται σε χρυσό όταν πρόκειται για πρόσβαση στα χρήματά σας.

Αν και ο χρυσός είναι περιουσιακό στοιχείο, πολλοί επενδυτές τον χρησιμοποιούν για να αντισταθμίσουν τον πληθωρισμό διαφοροποιήστε το χαρτοφυλάκιό σαςεξετάστε το ενδεχόμενο να περιορίσετε την επένδυσή σας σε χρυσό σε ένα μικρό μέρος του χαρτοφυλακίου σας.

Leave a Comment