Αλλάζοντας τον κόσμο με την Επιχειρηματικότητα

Ρωτήστε οποιονδήποτε έχει ξεκινήσει μια επιχείρηση και θα σας πει ότι θέλει να κάνει τη διαφορά στον κλάδο του, στην τοπική του κοινότητα ή στον κόσμο. Η απόκτηση επιρροής και εισοδήματος είναι στο μυαλό όλων όταν σκέφτονται να κάνουν το άλμα και να γίνουν επιχειρηματίες. ήταν χωρίς αμφιβολία Ρέιτσελ Νγκομέρχεται στο μυαλό του καθώς ξεκινά το ταξίδι του για να φτάσει εκεί που είναι τώρα.

Όταν ο Ngom ξεκίνησε για πρώτη φορά, είχε -400$ στον τραπεζικό του λογαριασμό. Τώρα είναι εκατομμυριούχος με πολλαπλές εισοδηματικές ροές. Στόχος του ήταν να κάνει τη διαφορά και να στηρίξει την οικογένειά του στην πορεία. Πέτυχε αυτόν τον στόχο, αλλά η πορεία του προς την επιτυχία φαινόταν λίγο διαφορετική από ό,τι είχε αρχικά σχεδιάσει.

Αλλαγή πορείας

Το πρώτο σχέδιο του Ngom ήταν να γίνει κοινωνικός λειτουργός. Ενώ σπούδαζε για το πτυχίο της και ο σύζυγός της άρχιζε τη δική του επιχείρηση, έγινε κατά λάθος επιχειρηματίας και ασχολήθηκε με το δικτυακό μάρκετινγκ. Ξεκίνησε τη δική του επιχείρηση, τελείωσε το μεταπτυχιακό του και βρέθηκε στα κουπόνια τροφίμων με αρνητικό υπόλοιπο τραπεζικού λογαριασμού.

«Ο μπαμπάς μου μου είπε, “Ρέιτσελ, πρέπει να βρεις μια πραγματική δουλειά, αυτό δεν λειτουργεί”, είπε.

Για να λειτουργήσει, ο Ngom επένδυσε σε μια επιχειρηματική πορεία.

«Αφού επένδυσα σε αυτό το πρόγραμμα, κατάλαβα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πώς να κάνω το brand μου», είπε ο Ngom.

Αυτή η επένδυση απέδωσε και η επιχείρηση δικτυακού μάρκετινγκ του απέφερε εξαψήφια νούμερα. Δυστυχώς, η εταιρεία αναδιαρθρώθηκε και τα έσοδά της μειώθηκαν στο μισό. Αυτό τον οδήγησε σε μια συνειδητοποίηση που τον οδήγησε στο σημείο που είναι σήμερα – δεν μπορείς να βασιστείς σε μία μόνο ροή εισοδήματος. Έμαθε τι συνέβη όταν ένα ρέμα στέγνωσε και εστίασε στο να φροντίσει να μην συμβεί ξανά. Τώρα έφυγε Ειδικός του Pinterestένα προπονητήςΟ ιδρυτής Επηρεάζεικαι επιχειρηματίας δημιουργός διαδικτυακά μαθήματα.

Οι πολλαπλές ροές εισοδήματος επέτρεψαν στον Ngom να φτάσει στο επίπεδο επιτυχίας που έχει σήμερα και τον ενέπνευσαν να διδάξει άλλους πώς να συσσωρεύουν πλούτο με παρόμοιο τρόπο. «Αυτό που βάζουμε στον πίνακα οράματός μας, όλα γίνονται πραγματικότητα», είπε. «Έχουμε μια επιχείρηση, έχουμε μια ιδιοκτησία και τώρα προσθέτουμε νέα πράγματα και κάνουμε νέες ερωτήσεις».

Αλλάζοντας τον Κόσμο

Ολόκληρη η επωνυμία της Ngom έχει να κάνει με την ενδυνάμωση των γυναικών μέσω των επιχειρήσεων. Με πίστη, είναι τόσο παθιασμένος με την επιδίωξη του δημόσιου καλού όσο και με την εύρεση της ανεξαρτησίας. Τίποτα από αυτά δεν θα ήταν δυνατό χωρίς ο Ngom να είναι επιχειρηματίας.

«Ένα μεταπτυχιακό στην κοινωνική εργασία είναι ένα βάρος όταν ο μισθός ενός έτους δεν μπορεί να καλύψει ούτε ένα εξάμηνο του κολεγίου», είπε ο Ngom. «Πώς μπορείς να κάνεις το καλύτερο; Με τα περισσότερα χρήματα».

Και τα χρήματα είναι πραγματικά αυτό που συνοψίζονται όλα. Η χρήση ενός μεταπτυχιακού τίτλου ή η προσπάθεια να κάνετε τη διαφορά με έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό δεν θα τα είχε φτάσει τόσο μακριά όσο η επιχειρηματικότητα.

Η Ngom και ο σύζυγός της έχουν ανοίξει πολλές επιχειρήσεις στη Σενεγάλη που είναι αγαπητές στην καρδιά τους. Οι επιχειρήσεις τους, μια εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων και μια μεγάλης κλίμακας φάρμα αυγών που θα παράγει περίπου 75.000 αυγά το μήνα, έχουν προσφέρει θέσεις εργασίας σε μια υποεξυπηρετούμενη κοινότητα, με αποτέλεσμα πραγματική, απτή κοινωνική αλλαγή και απασχόληση.

Ενώ οι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί μπορεί να είναι χρήσιμοι, μπορεί να είναι δύσκολο να δείτε απτά αποτελέσματα από τις προσπάθειές σας. Είναι αυτονόητο ότι πολλές από τις αποτυχίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί οφείλονται στη γραφειοκρατία και την έλλειψη κεφαλαίων. Η συνεχής συγκέντρωση κεφαλαίων και η προσέλκυση δωρητών μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε εξάντληση, ακόμη και να ενδιαφερθούν και να δώσουν αυτοί οι δωρητές ακόμη και όταν το κάνουν.

Αυτά δεν είναι προβλήματα που αντιμετωπίζετε ως επιχειρηματίας, γιατί συνήθως στοχεύετε να βγάλετε χρήματα και να στηρίξετε τον εαυτό σας και επομένως να έχετε μια κερδοφόρα επιχείρηση.

Εάν επιλέξετε να πάρετε αυτό το κέρδος και να το επενδύσετε στον εαυτό σας και σε άλλους, όπως ο Ngom, τότε μπορείτε πραγματικά να επηρεάσετε τις ζωές των άλλων, να κάνετε τη διαφορά στον κόσμο και να τα κάνετε όλα χωρίς να καείτε.


Σε σενάριο Rachel Ngom.
εχεις διαβασει
Οι 20 χώρες που έχουν ταξιδέψει περισσότερο στον κόσμο, 2023.
Οι χώρες που είναι πιο συνδεδεμένες στο Twitter, το 2023, αποκαλύφθηκαν.
Οι 10 πιο δημοφιλείς μάρκες πολυτελείας στον κόσμο για το 2023.
Οι χώρες με το πιο γρήγορο φαγητό στον κόσμο το 2023.
Ποιοι είναι οι πλουσιότεροι ιδιοκτήτες σπορ στον κόσμο το 2023;

Ακολουθήστε ζωντανά έκτακτα νέα στο περιοδικό CEOWORLD και λάβετε ενημερώσεις ειδήσεων από τις ΗΠΑ και από όλο τον κόσμο. Οι απόψεις που εκφράζονται είναι του συγγραφέα και όχι του περιοδικού CEOWORLD.

Ακολουθήστε τους τίτλους του περιοδικού CEOWORLD: Ειδήσεις Google, LinkedIn, Κελάδημακαι Facebook.
Σας ευχαριστούμε που υποστηρίζετε τη δημοσιογραφία μας. Εγγραφείτε εδώ.

Για ερωτήσεις μέσων επικοινωνίας: [email protected]

Leave a Comment