Αγαπημένη επενδυτική θέση του 2022 – Δολάρια και δεδομένα

Με το 2022 να πλησιάζει στο τέλος της, ήρθε η ώρα για την ετήσια παράδοσή μου να συγκεντρώνω τις αγαπημένες μου επενδυτικές θέσεις. Ξεκίνησα αυτή την παράδοση το 2017 και συνεχίζω από τότε (2018, 2019, 2020, 2021).

Ωστόσο, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, το 2022 ήταν επώδυνο για όλους τους τύπους επενδυτών. Οι μετοχές έπεσαν, τα ομόλογα και τα κρυπτονομίσματα υποχώρησαν πράγματι Έπεσε στο χειρότερο περιβάλλον της αγοράς από το 2008. Και ενώ η φετινή χρονιά ήταν δύσκολη για όλους μας, η ασημένια επένδυση είναι όλη η σπουδαία επενδυτική γραφή που βγαίνει από αυτήν. Με αυτά τα λόγια, εδώ είναι οι αγαπημένες μου επενδυτικές αναρτήσεις του 2022:

Το πρώτο κομμάτι αυτής της λίστας γράφτηκε τεχνικά τον Φεβρουάριο του 2021 (και συμπεριλήφθηκε στη λίστα του περασμένου έτους). Ωστόσο, δεδομένης της ακρίβειάς του και του επιπέδου διορατότητάς του, σκέφτηκα ότι θα ήταν ο τέλειος τρόπος για να ξεκινήσω τη φετινή λίστα ως υπενθύμιση του πόσο μακριά έχουμε φτάσει. Αν υπάρχει μια γραμμή που δεν θα ξεχάσω ποτέ, αυτή είναι:

Τελικά, όλοι κατάλαβαν ότι ο Galileo είχε δίκιο. Τελικά, όλοι θα καταλάβουν ότι η Κάθι Γουντ έφυγε. Και δεν θα πάρει πολύ.

Ναι Ντρου. Δεν άργησε καθόλου.

Ο Morgan παραμένει ο αγαπημένος μου οικονομικός συγγραφέας, επειδή είναι ένας από τους λίγους ανθρώπους που μπορούν να με κάνουν να επαναξιολογήσω τις πιο αγαπημένες μου πεποιθήσεις. Σε αυτό, αμφισβητεί την εμπιστοσύνη μας στα δεδομένα και τη λογική, δείχνοντας γιατί οι άνθρωποι δεν είναι πάντα τόσο λογικοί όσο νομίζουμε. Γεμάτο όμορφες ιστορίες και αντιφατικές ιδέες, αυτό είναι ένα άλλο κλασικό κλασικό έργο της Morgan Housel που δεν θα θέλετε να χάσετε.

Αν και δεν συμφωνώ με όλα όσα γράφει ο Μπεν Χαντ (μπορεί να είναι πολύ επιθετικός για μένα μερικές φορές χαχα), καταλαβαίνω ότι είναι ένας από τους καλύτερους στοχαστές στον κλάδο μας. Σε αυτό το άρθρο, παρέχει μια σύντομη ιστορία των χρηματοπιστωτικών αγορών στην εποχή της πτώσης των επιτοκίων και πώς το 2022 αλλάζει τα πάντα. Αν θέλετε να κατανοήσετε καλύτερα τη νομισματική πολιτική και πώς αντιδρούν οι άνθρωποι στα επιτόκια, αυτό είναι το άρθρο που πρέπει να διαβάσετε.

Μερικές φορές διαβάζω τον Τζος Μπράουν και δεν μπορώ να περιγράψω περί τίνος πρόκειται, είσαι μόνο εσύ πρέπει να διαβασέ το. Αυτό είναι ένα από αυτά τα κομμάτια. Εδώ είναι ο Josh που σας καθοδηγεί τα τελευταία χρόνια στις αγορές και γιατί τα πράγματα ξαφνικά πήραν 180. Αν και υπάρχουν μερικά πράγματα που δεν πρέπει να δείτε, ευτυχώς αυτό το κομμάτι δεν είναι ένα από αυτά.

Μου αρέσει όταν ένας συγγραφέας παρέχει έναν απλό κανόνα που διευκολύνει την οικονομική μου ζωή. Σε αυτό το κομμάτι, η Katie κάνει ακριβώς αυτό. Χρησιμοποιώντας τον κανόνα του, θα μπορείτε να υπολογίσετε γρήγορα πόσα θα χρειαστείτε να εξοικονομήσετε για τη συνταξιοδότηση πόσα θέλετε να ξοδεύετε (ανά μήνα) στη σύνταξη. Όχι μόνο αυτός ο κανόνας είναι πρακτικός, αλλά η Katie τον εξηγεί με έναν διασκεδαστικό και σχετικό τρόπο. Για όποιον αναζητά εξαιρετικές οικονομικές συμβουλές από ένα από τα αγαπημένα μου άτομα στον κλάδο, μην κοιτάξει πέρα ​​από το Money With Katie.

Με όλα τα χάλια που υπάρχουν στον επενδυτικό κλάδο τα τελευταία χρόνια, αυτό το κομμάτι του Benn Eiffert είναι μια ανάσα φρέσκου αέρα. Αν και ο Benn είναι κυρίως γνωστός ως ειδικός σε θέματα μεταβλητότητας, παρουσιάζει υπέροχα τις γενικές επενδυτικές του γνώσεις σε αυτή τη φρικτή κατάρριψη μιας βιομηχανίας που δυστυχώς έχει παραπλανήσει τόσους πολλούς. Ενώ υπάρχουν πολλές μαλακίες στον οικονομικό κόσμο, ευτυχώς δεν θα βρείτε τίποτα σε αυτό το κομμάτι.

Ενώ πολλοί συγγραφείς συζητούν τον κίνδυνο στο χαρτοφυλάκιό σας, πολύ λίγοι το θεωρούν σε σχέση με το εισόδημα και την καριέρα σας. Σε αυτό το κομμάτι, ο Chris Keith μου διδάσκει ένα μάθημα που πήρε λίγο πολύ χρόνο για να μάθω – η διαφοροποίηση δεν πρέπει να σταματήσει με τις επενδύσεις σας. Ενώ η ύπαρξη ενός συνδυασμού περιουσιακών στοιχείων που παράγουν εισόδημα μπορεί να κάνει θαύματα, η ύπαρξη ενός συνδυασμού διαφορετικών πηγών εισοδήματος είναι εξίσου, αν όχι περισσότερο, σημαντική. Αν θέλετε να μάθετε πώς να είστε λίγο πιο οικονομικοί στο μέλλον, διαβάστε αυτό.

Ο Jack Raines είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος οικονομικός blogger που έχω δει ποτέ, και αυτό το άρθρο εξηγεί γιατί. Σε αυτό, ο Jack εξηγεί τους έξι τύπους πλούτου και γιατί είναι όλα σημαντικά για τη ζωή σας. Αν και μόλις στα είκοσί του, ο Τζακ γράφει με τη σοφία κάποιου δεκαετίες μεγαλύτερου. Μην παίρνετε το λόγο μου για αυτό, διαβάστε αυτό το κομμάτι και ανακαλύψτε μόνοι σας.

Η Kyla Scanlon, μια άλλη νεαρή μπλόγκερ που έχει κατακλύσει τον οικονομικό κόσμο, είναι το άτομο που θέλει να καταλάβει τι συμβαίνει στις αγορές και την οικονομία αυτή τη στιγμή. Σε αυτό το έργο, ορίζει έναν όρο που έκτοτε υιοθετήθηκε από πολλούς – vibesession. Αν και είναι κυρίως γνωστή για τα TikToks της, η μερικές φορές ιδιόμορφη και πάντα διορατική γραφή της Kyla δεν είναι κάτι που πρέπει να αγνοηθεί.

Ο Ben έχει γράψει πολλές υπέροχες αναρτήσεις στην αγορά κατοικίας φέτος, αλλά αυτή ήταν η αγαπημένη μου επειδή απευθυνόταν στον ελέφαντα στο δωμάτιο – καλή τύχη. Δεδομένου ότι η αγορά ενός σπιτιού είναι πιθανό να είναι η μεγαλύτερη οικονομική απόφαση της ζωής σας, η τύχη παίζει σημαντικό ρόλο σε τέτοιες συναλλαγές. Το κομμάτι του Ben είναι χρήσιμο από αυτή την άποψη, επειδή υπογραμμίζει τον τρόπο με τον οποίο αυτό συμβαίνει στον πραγματικό κόσμο. Εάν είστε στην αγορά για να αγοράσετε ένα σπίτι (ή θα το αγοράσετε σύντομα), αυτό είναι ένα κομμάτι που πρέπει να διαβάσετε.

Μου αρέσει που ο Μάικλ Μπάτνικ γράφει έτσι γιατί υπάρχουν πολύ λίγοι συγγραφείς που μπορούν να δουν την άποψη των 40.000 ποδιών και να την συνοψίσουν τόσο συνοπτικά και διορατικά. Αυτό το κομμάτι δεν αποτελεί εξαίρεση. Σε μια χρονιά με πολλά μαθήματα να μάθει, ο Michael χάνει εύκολα 20 από αυτά. Το αγαπημένο μου:

Η διαφοροποίηση είναι η μόνη απάντηση σε ένα απρόβλεπτο μέλλον. Εάν όλα λειτουργούν, δεν είστε πραγματικά ευέλικτοι.

Αμήν, Μιχάλη. Αμήν.

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, έχουμε το The Crypto Story από κανέναν άλλον από τον Matt Levine. Ο Ματ είναι ο καλύτερος καθημερινά οικονομικός συγγραφέας, δηλαδή τείνει να γράφει για το τι συνέβη τις τελευταίες 24-72 ώρες. Ωστόσο, ο Matt δημιούργησε ένα αειθαλές έπος με αυτό το κομμάτι που εξετάζει την ιστορία των κρυπτονομισμάτων και πώς θα εξελιχθεί το μέλλον του. Παρόλο που αυτό το κομμάτι έχει μήκος σχεδόν 40.000 λέξεις, ο απλός τρόπος του Matt να εξηγεί τόσο περίπλοκα θέματα το καθιστά πιο εύκολο στην ανάγνωση από ό,τι θα περίμενε κανείς. Μην το χάσετε.


Ελπίζω να σας άρεσε η φετινή ετήσια κριτική. Καλή επένδυση και ευχαριστούμε για την ανάγνωση!

Εάν σας άρεσε αυτή η ανάρτηση, σκεφτείτε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο μου.

Αυτή είναι η ανάρτηση 324. Οποιοσδήποτε κωδικός σχετίζεται με αυτήν την ανάρτηση μπορείτε να βρείτε εδώ με την ίδια αρίθμηση: https://github.com/nmaggiulli/of-dollars-and-data


Leave a Comment