Έσοδα Marsh & McLennan 4ο τρίμηνο, μείωση κερδών

Marsh & McLennan Cos. Inc. Την Πέμπτη, ανέφερε μείωση 2% στα συνολικά έσοδα το τέταρτο τρίμηνο, αλλά αύξηση 7% σε υποκείμενη βάση.

Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν κατά 42% στα 466 εκατομμύρια δολάρια το τρίμηνο, καθώς η μεγαλύτερη χρηματιστηριακή εταιρεία στον κόσμο πήρε χρέωση 233 εκατομμυρίων δολαρίων σχετικά με δραστηριότητες αναδιάρθρωσης, συμπεριλαμβανομένων των μειώσεων προσωπικού και ακινήτων, και αισθάνθηκε τον αντίκτυπο των διακυμάνσεων στις αγορές συναλλάγματος και μετοχών.

Τα έσοδα πλήρους έτους αυξήθηκαν κατά 5% στα 20,72 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένα κατά 9% από το 2021. Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν 3% στα 3,01 δισ. δολάρια.

Οι οικονομικές προοπτικές είναι αβέβαιες, δήλωσαν ανώτερα στελέχη της Marsh McLennan σε συνομιλία με τους αναλυτές για τα κέρδη.

«Κοιτάζοντας το 2023, βλέπουμε μια μικτή οικονομική εικόνα», δήλωσε ο John Doyle, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Marsh McLennan.

Ο κ. Ντόιλ είπε ότι ενώ υπάρχει κίνδυνος ύφεσης για τις μεγάλες οικονομίες, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που υποστηρίζουν την ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

«Η πιο ήπια αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ αντισταθμίζεται από υψηλότερο πληθωρισμό, ο οποίος οδηγεί σε υψηλότερο κόστος ασφάλισης και κόστος αποζημίωσης. Τα ποσοστά ασφάλισης P&C συνεχίζουν να αυξάνονται», είπε.

Ο χρηματιστής αναμένει μεσαία μονοψήφια ή καλύτερη υποκείμενη ανάπτυξη φέτος, με βάση τις τρέχουσες προοπτικές του.

Τα ενοποιημένα έσοδα για το τέταρτο τρίμηνο ήταν 5,0 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας μείωση 2% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2021 και αύξηση 7% σε υποκείμενη βάση.

Η Marsh LLC, ο κύριος βραχίονας μεσιτείας, ανέφερε έσοδα 2,71 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μειωμένα κατά 6% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και αυξημένα κατά 6% σε υποκείμενη βάση.

Οι δραστηριότητες της Marsh στις ΗΠΑ και τον Καναδά αυξήθηκαν 5% συνολικά και 5% σε υποκείμενη βάση, φτάνοντας τα 1,53 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι αμερικανικές επιχειρήσεις γνώρισαν προκλητικές συγκρίσεις το τέταρτο τρίμηνο του 2021 λόγω της υψηλότερης δραστηριότητας SPAC και συγχωνεύσεων και εξαγορών, δήλωσαν ανώτερα στελέχη.

Οι δραστηριότητές της στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική σημείωσαν έσοδα 703 εκατομμυρίων δολαρίων, μειωμένα κατά 1% συνολικά αλλά αυξημένα κατά 7% σε υποκείμενη βάση. Οι δραστηριότητές της στην Ασία-Ειρηνικό σημείωσαν έσοδα 318 εκατομμυρίων δολαρίων το προηγούμενο τρίμηνο, μειωμένα κατά 43% συνολικά λόγω των κερδών ενοποίησης της Marsh India, αλλά αυξήθηκαν κατά 12% σε υποκείμενη βάση.

Αντασφαλιστικός βραχίονας μεσιτείας Guy Carpenter & Co. Η LLC ανέφερε τριμηνιαία έσοδα 171 εκατομμυρίων δολαρίων, αυξημένα κατά 1% από έτος σε έτος και 5% σε υποκείμενη βάση.

Ανώτατα στελέχη της Marsh McLennan δήλωσαν ότι οι συνθήκες της αγοράς αντασφάλισης και εμπορικής ασφάλισης παραμένουν προκλητικές για τους αγοραστές.

Οι παγκόσμιες αυξήσεις στα ποσοστά αντασφάλισης για γάτες κυμαίνονταν από 25% έως 60% στις ανανεώσεις αντασφάλισης την 1η Ιανουαρίου, με τους πελάτες που βρίσκουν τραυματίες να βλέπουν συχνά υψηλότερες τιμές, είπε ο κ. Ντόιλ. Ο ρυθμός αύξησης του ποσοστού γατών ιδιοκτησιών στις ΗΠΑ είναι ο υψηλότερος εδώ και 17 χρόνια, «γενικά μεταξύ 40% και 60%», είπε.

«Τα ασφάλιστρα για εμπορικά ακίνητα/ασφάλιστρα ατυχημάτων συνεχίζουν να αυξάνονται κατά μέσο όρο σε πολλές γραμμές και γεωγραφικές περιοχές», αν και ο ρυθμός συνεχίζει να μετριάζεται, είπε ο κ. Ντόιλ, προσθέτοντας ότι μια σφιχτή αγορά αντασφάλισης θα μπορούσε να επηρεάσει ιδιαίτερα τα ποσοστά ασφάλισης ακινήτων. ,

Ο Dean Klisura, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Guy Carpenter, είπε ότι οι τιμές και τα πρόσθετα αυξήθηκαν σημαντικά την 1η Ιανουαρίου για πολλούς πελάτες σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές, όχι μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Οι πελάτες μας αναγκάστηκαν να αναλάβουν περισσότερο ρίσκο όσον αφορά τις αγοραστικές τους συνήθειες, μεγαλύτερη μεταβλητότητα στους ισολογισμούς τους», είπε ο κ. Κλεισούρα.

Ο δείκτης Marsh Global Insurance Market Index παρουσίασε αύξηση επιτοκίου 4% το τέταρτο τρίμηνο, το 21ο συνεχόμενο τρίμηνο αυξήσεων επιτοκίων.

Το τέταρτο τρίμηνο, η αύξηση του ποσοστού ατυχημάτων ήταν σταθερή στο 3%, ενώ τα ακίνητα επιταχύνθηκαν στο 7%. «Αναμένουμε ότι αυτό θα συνεχιστεί και στο πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους», δήλωσε ο Martin South, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Marsh.

Το ποσοστό ευθύνης των διευθυντών και των στελεχών αυξήθηκε στο 6% λόγω της μείωσης της δραστηριότητας της SPAC και των νέων ευκαιριών που εισέρχονται στην αγορά. Τα ποσοστά του κυβερνοχώρου αυξήθηκαν κατά 28%, μια επιβράδυνση από το τρίτο τρίμηνο του περασμένου έτους.

Ο κ. South είπε ότι η δέσμια διαχείριση της Marsh αυξήθηκε σχεδόν διψήφια για το τρίμηνο και για το έτος, καθώς οι πελάτες διατήρησαν μεγαλύτερο μέρος του κινδύνου τους.

Leave a Comment