Ένα σαφές θέμα κυριάρχησε στα κέρδη της Microsoft

Η Microsoft πήρε αρκετά high-fives από τη Wall Street το βράδυ της Τρίτης, καθώς οι τριμηνιαίες πωλήσεις του Azure ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα συνολικά κέρδη. Οι μετοχές της Microsoft σημείωσαν αρχικά άνοδο 4% στις συναλλαγές εκτός ωραρίου.

Στη συνέχεια ήρθε η κλήση κερδών, όπου προέκυψε ένα ξεκάθαρο θέμα: να είστε προσεκτικοί.

Ενώ τα στελέχη της Microsoft ήταν θετικά για τον μακροπρόθεσμο αντίκτυπο της συνεργασίας της με τον προγραμματιστή του OpenAI ChatGPT, τα κέρδη ήταν αισθητά χαμηλά από οικονομική άποψη και, κατ’ επέκταση, από άποψη ζήτησης. Ο ήχος εξήγησε πολύ γιατί η Microsoft απέλυσε 10.000 εργαζόμενους την περασμένη εβδομάδα σε μια τεράστια προσπάθεια μείωσης του κόστους.

Οι μετοχές της Microsoft παρέμειναν σχεδόν σταθερές στις προκαταρκτικές συναλλαγές στις 5:45 π.μ. της Τετάρτης.

Αναλυτής Jefferies: “Μειώνουμε την ανάπτυξή μας για το FY23 στο 4,8% από 7,1% σε ετήσια βάση (10% σε ετήσια βάση + ετήσια καθοδήγηση σταθερού νομίσματος καταργήθηκε) καθώς τα μακροοικονομικά ζητούν δύσκολα συγκρίσιμα και πενταετή με τη χαμηλότερη ανάπτυξη των εμπορικών παραγγελιών να συνεχίζει να επιβαρύνει τα αποτελέσματα». Ο Brent Thill έγραψε σε ένα σημείωμα του πελάτη.

Η Yahoo Finance έσκαψε στην πρόσκληση κερδών της Microsoft για να αναζητήσει οποιεσδήποτε ενδείξεις μπορεί να έχει ο κολοσσός της μεγάλης τεχνολογίας σχετικά με την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας.

Τι βρήκαμε (η έμφαση δική μας):

  • Καθώς συναντιόμαστε με πελάτες και συνεργάτες, ορισμένα πράγματα γίνονται όλο και πιο ξεκάθαρα. Όπως είδαμε πελάτες να επιταχύνουν τις ψηφιακές τους δαπάνες κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τους βλέπουμε να βελτιστοποιούν αυτές τις δαπάνες τώρα. Επίσης, Οι οργανισμοί είναι επιφυλακτικοί δεδομένης της μακροοικονομικής αβεβαιότητας.

  • Τίθεται λοιπόν το ερώτημα, πόσο συχνά προσαρμόζεται η οικονομική ανάπτυξη για τον γενικό πληθωρισμό; Έτσι το βλέπω εγώ. Έχοντας αυτό κατά νου, νομίζω ότι τα δύο πράγματα που έχουμε δει — το έχουμε σχολιάσει ακόμη και το τελευταίο τρίμηνο, και είναι ακόμη και στις προοπτικές, που είναι οι πελάτες είναι αυτό που επιταχύνουν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Φροντίζουν να αξιοποιήσουν στο έπακρο ή να το βελτιστοποιήσουν. Και μετά επίσης όντας λίγο πιο επιφυλακτικοί… δεδομένων των μακροοικονομικών αντίθετων ανέμων εκεί στην αγορά.

  • Αγορά, ειλικρινά καλύτερα να διαβάσετε όλοι τι συμβαίνει εκεί έξω. Μπορούμε να σας πούμε τι είδαμε. Αυτό που βλέπουμε είναι η βελτιστοποίηση και κάποια προσεκτική προσέγγιση σε νέους φόρτους εργασίας και θα περάσει, αλλά πιστεύουμε εύλογα σε μακροπρόθεσμη βάση, οι τεχνολογικές δαπάνες ως ποσοστό του ΑΕΠ θα αυξηθούν.

Ένας παρευρισκόμενος περνάει δίπλα από ένα διοικητικό συμβούλιο της Microsoft κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνάντησης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) στο Νταβός στις 18 Ιανουαρίου 2023.

Η CFO της Microsoft, Amy Hood

  • Αλλά όπως ακούσατε από τον Σάτια, βλέπουμε τους πελάτες να είναι προσεκτικοί σε αυτό το περιβάλλον, και είδαμε τα αποτελέσματα να εξασθενούν μέχρι τον Δεκέμβριο. Στα μεμονωμένα εμπορικά προϊόντα Office 365, EMS και Windows που πωλούνται εκτός της σουίτας Microsoft 365, είδαμε μέτρια αύξηση της κατανάλωσης στο Azure και χαμηλότερη από την αναμενόμενη ανάπτυξη στις νέες δραστηριότητες. Γεωγραφικά, είδαμε ισχυρές εκτελέσεις σε πολλά μέρη του κόσμου. Ωστόσο, Οι επιδόσεις στις ΗΠΑ ήταν χαμηλότερες από το αναμενόμενο.

  • Το LinkedIn και η αναζήτηση θα επηρεαστούν επίσης Οι δαπάνες της διαφημιστικής αγοράς παραμένουν κάπως επιφυλακτικές. Στις συναλλαγές μας, αναμένουμε ότι οι επιχειρηματικές τάσεις που είδαμε στα τέλη Δεκεμβρίου θα συνεχιστούν και στο τρίτο τρίμηνο. ενώ οι πελάτες είναι πιο προσεκτικοί στις δαπάνες τουςέχουμε επίσης την ευκαιρία να βελτιώσουμε την εκτέλεσή μας δεδομένης της ισχυρής μας θέσης στις παγκόσμιες αναπτυσσόμενες αγορές.

  • Για το LinkedIn, αναμένουμε μεσαία μονοψήφια αύξηση εσόδων με συνεχή ισχυρή δέσμευση στην πλατφόρμα παρά τον αντίκτυπο των τάσεων που αναφέρθηκαν προηγουμένως. επιβράδυνση στις προσλήψειςειδικά στον κλάδο της τεχνολογίας στον οποίο έχουμε σημαντική έκθεση.

Μπράιαν Σόζι είναι ανώτερος συντάκτης και Φιλοξενούμενος στο Yahoo Finance. Ακολουθήστε τον Sozzi στο Twitter @BrianSozzi και συνεχίζει LinkedIn.

Κάντε κλικ εδώ για τις πιο πρόσφατες τάσεις μετοχές από την πλατφόρμα Yahoo Finance

Κάντε κλικ εδώ για τις πιο πρόσφατες ειδήσεις του χρηματιστηρίου και τη σε βάθος ανάλυση, συμπεριλαμβανομένων των γεγονότων που μετακινούν τις μετοχές

Διαβάστε τα τελευταία οικονομικά και επιχειρηματικά νέα από το Yahoo Finance

Κατεβάστε το Yahoo Finance για μήλο ή Android

Ακολουθήστε το Yahoo Finance Κελάδημα, Facebook, Ίνσταγκραμ, Flipboard, LinkedInκαι YouTube

Leave a Comment