Έκθεση: Η διαφορά στις αμοιβές μεταξύ των δύο φύλων έχει βελτιωθεί δραματικά για τις γυναίκες στο μάρκετινγκ και το σχεδιασμό

Dive Brief:

  • Το χάσμα αμοιβών μεταξύ των φύλων για τα ταλέντα μάρκετινγκ, δημιουργικού και σχεδιασμού στις ΗΠΑ μειώθηκε σημαντικά το 2022, σύμφωνα με την τελευταία ετήσια έκθεση μισθών από την παγκόσμια εταιρεία στελέχωσης Aquent. Το 2021, οι άνδρες κέρδιζαν 16% περισσότερα από τις γυναίκες για την ίδια δουλειά. Η έκθεση αναφέρει ότι αυτή η διαφορά θα μειωθεί στο 2,7% το 2022.
  • Η Aquent είπε ότι το χάσμα είναι πιο επίμονο στις τεχνολογικές και δημιουργικές υπηρεσίες. Οι ερευνητές UX ήταν μεταξύ των θέσεων εργασίας με το μεγαλύτερο χάσμα, με μέσο μισθό 123.000 $ για τους άνδρες και $ 105.000 για τις γυναίκες. Υπήρχαν όμως εξαιρέσεις: Οι γυναίκες σε θέσεις υπευθύνων ψηφιακού μάρκετινγκ κέρδιζαν 19% περισσότερα από τους άνδρες (με μέσο μισθό 95.000 $ σε σύγκριση με 80.000 $ για τους άνδρες) και οι γυναίκες διαχειριστές SEO κέρδιζαν σχεδόν 14% περισσότερα από τους άνδρες ομολόγους τους (κερδίζοντας μέσο μισθό ). 87.000 $, 76.000 $ για άνδρες).
  • Κατά μέσο όρο, τα ταλέντα με εθνικές διαφορές κέρδισαν 2,25% λιγότερα από τους λευκούς ομολόγους τους το 2022, μια μικρή βελτίωση σε σχέση με πέρυσι. Για ορισμένες θέσεις, το χάσμα ήταν ακόμα μεγάλο: Στις θέσεις εργασίας ερευνητών UX, οι μαύροι, οι ιθαγενείς και οι έγχρωμοι (BIPOC) κέρδισαν 12% λιγότερα από τους ερευνητές του λευκού UX. Από την άλλη πλευρά, οι εργαζόμενοι της BIPOC σε ρόλους διαχειριστή SEO και αναλυτών δεδομένων κέρδισαν σημαντικά περισσότερα από τους λευκούς εργαζόμενους στην ίδια δουλειά (περίπου 32% και 15%, αντίστοιχα).

Dive Insight:

Ένας αυξανόμενος αριθμός εργοδοτών αναλαμβάνει δράση για την ισότητα των αμοιβών, δείχνει νέα έρευνα. Πολλοί εργοδότες επηρεάζονται από την επιθυμία να «κάνουν το σωστό». Σε μια έκθεση του Ιανουαρίου του WorldatWork και της Fidelity Investments, άλλοι ανησυχούν για τη μείωση του νομικού κινδύνου της άνισης αμοιβής.

Ο Rohshann Pilla, πρόεδρος του Aquent Talent, είπε στο HR Dive σε ένα email ότι οι ακριβείς λόγοι για τους οποίους το χάσμα στις αμοιβές των φύλων έχει μειωθεί τόσο δραματικά είναι ασαφείς. «Για ρόλους διαχωρισμένους με βάση το φύλο, σημειώθηκε αύξηση στον αριθμό των γυναικών που περιλαμβάνονται στο εργαλείο μισθοδοσίας και από το 2021 έως το 2022, υπήρξε μεγαλύτερη αύξηση στον μισθό τους», είπε η Πίλα. «Θα ήθελα να πιστεύω ότι περισσότερες εταιρείες υιοθετούν κεφάλαιο πληρωμών, αλλά είναι δύσκολο να πούμε με βεβαιότητα».

Οι ρόλοι διευθυντή ψηφιακού μάρκετινγκ και SEO, θέσεις εργασίας όπου οι γυναίκες και οι εργαζόμενοι της BIPOC υπερτερούν σημαντικά των ανδρών και των λευκών εργαζομένων, έχουν «πολύ υψηλή ζήτηση και χαμηλό εμπόδιο εισόδου» και συχνά δεν έχουν ζήτηση, όπως τα άμεσα διαθέσιμα εργαλεία και μαθήματα. βαθμό, σημείωσε η Pilla. Θα μπορούσε να «ισοπεδώσει τον αγωνιστικό χώρο και να ανοίξει πόρτες σε ομάδες που υποεκπροσωπούνται», εξήγησε.

Το μέγεθος του δείγματος για τους υπαλλήλους της BIPOC και τους διαχειριστές SEO δεν ήταν τόσο μεγάλο, «άρα δεν ξέρω αν μπορούμε να βγάλουμε σημαντικά συμπεράσματα σχετικά με το τι κρύβεται πίσω από τη διαφορά. Μπορεί απλώς να είναι ένας παράγοντας που τα άτομα εισάγουν πληροφορίες για αυτούς τους ρόλους», διευκρίνισε η Pilla.

Η υποεκπροσώπηση στις θέσεις που καλύπτονται από την έκθεση Aquent μπορεί επίσης να εξηγήσει γιατί οι γυναίκες και οι εργαζόμενοι της BIPOC δεν έχουν ακόμη επιτύχει τη συνολική ισότητα αμοιβών με τους άνδρες και τους λευκούς εργαζόμενους. «Η ποικιλομορφία στη βιομηχανία διαφήμισης/μάρκετινγκ είναι τώρα 32%, πολύ μικρότερη από την ποικιλομορφία 41% του πληθυσμού των ΗΠΑ. Καθώς οι εταιρείες συνεχίζουν να επικεντρώνονται στη δημιουργία ενός πιο διαφορετικού και χωρίς αποκλεισμούς εργασιακού χώρου, ελπίζω το χάσμα να συνεχίσει να κλείνει», δήλωσε η Pilla.

Τόνισε τέσσερα σημεία από την έκθεση: Πρώτον, ενώ οι μισθοί έχουν αυξηθεί κατά μέσο όρο κατά 1,1% λόγω του ετήσιου πληθωρισμού 7,7%, οι πραγματικοί μισθοί (και η αγοραστική δύναμη) των εργαζομένων έχουν μειωθεί σημαντικά.

Δεύτερον, με την υιοθέτηση μιας προσέγγισης “εργασία από οπουδήποτε”, οι εταιρείες μπορούν να αξιοποιήσουν μια μεγαλύτερη, πιο διαφοροποιημένη δεξαμενή ταλέντων, είπε η Pilla. Για παράδειγμα, ένας ηγέτης UX που βγάζει 184.750 $ στο Σαν Φρανσίσκο και τη Νέα Υόρκη θα κερδίσει 163.000 $ στο Σαν Ντιέγκο και την Ατλάντα και 155.000 $ στο Μαϊάμι ή το Φοίνιξ.

Τρίτον, οι διαφορές αμοιβών μεταξύ φύλου και εθνικότητας στους ρόλους UX/UI εξακολουθούν να είναι σημαντικά μεγάλες.

Τέταρτον, «Το Metaverse είναι στον ορίζοντα. Και με αυτό έρχεται ένας απαιτητικός μισθός για τις νέες δεξιότητες που απαιτούνται για τη δημιουργία καθηλωτικών εμπειριών εικονικής πραγματικότητας”, είπε ο Pilla. Το ίδιο είναι και το υψηλότερο δυναμικό κερδών: Ένας διαχειριστής μέσων κοινωνικής δικτύωσης που βελτιώνει τις δεξιότητες διαχείρισης κοινότητας μπορεί να κερδίζει 50.000 $ περισσότερα ετησίως, είπε .

Η Pilla εξήγησε ότι η έκθεση της Aquent βασίζεται σε περισσότερους από 19.000 πραγματικούς μισθούς ταλέντων μάρκετινγκ, δημιουργικού και σχεδιασμού που έχουν εισαχθεί στο εργαλείο μισθοδοσίας. Το εργαλείο ενημερώνει αυτόματα τους μέσους όρους όταν εισάγονται νέοι μισθοί.

Leave a Comment